cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Málta ellen újoncokat avathatunk – íme, a keret!

2019. március 7. 17:25

A keddi Világliga/Európa Kupa-selejtezőre Märcz Tamás megnevezte csapatát, amelyben helyet kapott az egriek balkezese, Gyárfás Tamás és Várnai Kristóf a BVSC-ből.

A győri oroszverés után már csoportelsőként várhatja az összecsapást férfiválogatottunk a Világliga/Európa Kupa-selejtező utolsó fordulójában: kedden, Máltán zár Märcz Tamás csapata.

A szövetségi kapitány csütörtökön megnevezte azt a 13 játékost, aki vízbe ugrik majd az összecsapáson: „Valóban megvan az utolsó mérkőzésünktől függetlenül a csoportelsőség, de ennek ellenére koncentráltságot, jó játékos és természetesen győzelmet várok. A hazaiak várhatóan erősebb kerettel játszanak majd, mint tették Szombathelyen, de ismerem jól azokat, akik hiányoztak a magyarországi meccsen – velük egészen biztos jobbak lesznek. Nekünk a korábbiaknál picit fiatalabb csapatunk lesz, jó néhány meghatározó játékosunk nem kapott most meghívót, szeretném egy kicsit felhasználni a mérkőzést, hogy lássak néhány játékost testközelből."

Ebben a keretben találunk két újoncot is: az Eger 24 esztendős balkezese, Gyárfás Tamás és a 23 éves Várnai Kristóf is először játszhat majd a válogatottban. Rájuk külön kitért Märcz Tamás: „Gyárfás Tomi azon játékosok egyike, aki szintén benne volt a 2017-es Universiade-csapatban, amit én irányítottam. Már akkor elkezdtük a fiatalítást, s noha akkor is jó benyomást tett rám, most jöhet el az ideje. Sokat fejlődött azóta, nemzetközi mérkőzéseket játszik a Bajnokok Ligájában, stabilan teljesít, szeretném megadni neki a lehetőséget. Várnai Kristófot még én vittem pár éve a BVSC-be, amikor ott edzősködtem, mert már akkor láttam benne fantáziát, azóta is folyamatosan fejlődik és azóta már meghatározó játékos a klubjában.”

Tekintettel a fiatal keretre, a kapitány motivált játékosokat, csapatot akar látni a vízben, mint hangsúlyozta: „Minden mérkőzést fel lehet használni valamire, így lesz ezt a mostani is. Ha nem is élcsapat ellen játszunk, sok apró visszajelzést kapok egy ilyen meccsen is. Szeretném, ha jól sikerülnének azok a dolgok, amiket gyakorolunk, amiket megbeszélünk. A hazai összecsapás utolsó negyedében sok gólt kaptunk, most feltétlen kevesebben akarjuk tartani őket.”

A válogatott hétfőn reggel tréingezik a BVSC-uszodában, onnan indul majd a repülőtérre. A keddi meccs után szerdán Bécsbe repül, onnan busszal utazik majd haza.

Férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező
A máltaiak elleni keret
Kapusok: Csoma
Kristóf (Miskolc), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Gyárfás Tamás (Eger), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (BVSC) 

Az állás
A-csoport:
1. Magyarország 14, 2. Oroszország 9, 3. Németország 7, 4. Málta 0
B-csoport: 1. Spanyolország 12, 2. Görögország 12, 3. Hollandia 6, 4. Ukrajna 0
C-csoport: 1. Olaszország 10, 2. Montenegró 5, 3. Franciaország 0
D-csoport: 1. Szerbia 8, 2. Horvátország 7, 3. Románia 0

További program
6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország, Gzira, 17:00
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között Zágrábban rendezik.



Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga