cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„A motiváció legyőzte a rutint"

2019. március 5. 23:40

Női válogatottunk a vártnál magabiztosabban győzte le Olaszországot Szentesen, a Világliga/Európa Kupa-selejtezőjének utolsó játéknapján. A szövetségi kapitány szerint tanítványai nagyon motiváltan pólóztak, a fiatalok pedig újra bizonyították: lehet rájuk számítani!

Mint arról beszámoltunk, a Bíró Attila irányította női válogatottunk magabiztosan győzte le ellenfelét a szentesi Világliga/Európa Kupa-selejtezőben 12-8-ra, így a második helyen végzett a csoportban. A torinói Európa Kupa hatos döntőben Görögország ellen játszhat majd a négy közé jutásért.
 
Bíró Attila ekképpen összegzett a győztesen megvívott összecsapást követően: „Abban bíztam, ha szoros meccsen is, de megverjük őket, ám ilyen magabiztos sikerre még én sem számítottam. Rutinosabb olasz együttest győztünk le emberfeletti teljesítménnyel. Helyt álltak a fiatalok, jót tett a keretnek a frissítés. A fiataljaink egyáltalán nem lógtak ki a csapatból, gyönyörűen beilleszkedtek, amiért dicséret illeti őket és a többiket egyaránt. Az pedig páratlan a vízilabdában, hogy tizenöt emberhátrányt kivédekezik egy csapat, és mégsem zuhan össze. Jól pörögtünk, annak ellenére, hogy néha Olaszországban éreztem magam – persze ez nem a szentesi közönségre vonatkozik, nekik köszönjük szépen a nagyszerű hangulatot, a szurkolást!"
 
Majd az újonc Faragó Kamilla bemutatkozására is kitért: „Abszolút meg vagyok elégedve a teljesítményével, nem ijedt meg, vagány volt. Pici szerencsével még gólt is lőhetett volna, egyedül azt sajnálom, hogy ez nem jött össze neki, de szó nem érheti a ház elejét, szuperül játszott!"
 
„Kemény mérkőzés volt, verekedős, csipkedős, tipikus olasz. Nagyon izgultam, de ez rögtön el is múlt, amikor beugrottam a vízbe, akkor egy picit megkönnyebbültem. Szeretnék a jövőben is tagja lenni a válogatott keretének, ez az álmom, és ezért küzdök, ezért dolgozok nap, mint nap" - mondta az UVSE mindössze tizennyolc esztendős tehetsége élete első válogatott mérkőzése után.

Az elmúlt mérkőzéseken nem volt ott a csapatban sérülés miatt Illés Anna, aki most ismét megvillantotta tudását. Elöl és hátul is kimagaslóan pólózott, majd így nyilatkozott: „Jó érzés volt újra a válogatottban játszani, nehéz volt korábban kintről nézni a csapatot. Örülök, hogy jól sikerült ez a meccs, ki tudtuk küszöbölni azt, hogy rövidzárlatunk legyen, megérdemelten nyertünk.”
 
„Úgy éreztem, hogy az olaszok nem pörögtek úgy fel, mint mi, nekünk sokkal fontosabb volt, hogy másodikként, vagy harmadikként végzünk a csoportban. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a hátrányvédekezésünk, Edina jól védett és a blokkok is a helyükön voltak, egyszóval mindenki tette a dolgát. A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy mindegy ki lő, ki blokkol, csak valaki tegye meg, és senki ne legyen szomorú amiatt, ha ez nem az ő napja. Van ilyen is, és lesz olyan is, amikor pedig az ő napja lesz - ettől csapat egy csapat, és szívből örülök, hogy ennek az ízét megéreztük ma, többek között Kamilla is. Gratulálok neki, ügyes volt, nem hibázott, nem adta el a labdát és gólt sem lőttek róla. Én voltam a szobatársa, amiket megbeszéltünk, ő maximálisan betartotta. És természetesen gratulálok a csapatnak is, hiszen egytől egyig, mindenki odatette magát és küzdött a másikért - fogalmazott elégedetten az öt találatig meg sem álló Keszthelyi Rita.
 
Női Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező, 10. játéknap 
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 12-8 (3-3, 3-1, 3-2, 3-2) 
Szentes, 
vezette: Dereval (orosz), Gomez (spanyol) 

Magyarország: Gangl – Illés 1, Keszthelyi 5, Vályi V., Gyöngyössy 2, Csabai 1, Rybanska. Csere: Faragó K., Parkes 2, Gurisatti 1, Szücs G., Horváth B., Magyari (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila 

Olaszország: Gorleo – Tabani 1, Garibotti 1, Queirolo 1, Aiello 1, Bianconi 1, Emmolo 2. Csere: Avegno 1, Picozzi, Palmieri, Gragnoli, Viacava. Szövetségi kapitány: Fabio Conti 
További eredmény
Hollandia-Franciaország 19-2

A végeredmény: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 11, 3. Hollandia 10, 4. Franciaország 0

A-csoport:
A Görögország-Spanyolország mérkőzést március 19-én játsszák.

Az állás: 1. Oroszország 17, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik.

Vízilabda hírek
Női válogatott