cover image
Egyéb

Euro-kupa: nem sikerült az OSC-nek

2019. február 27. 19:40

Az elődöntő visszavágóján a montenegrói Jadran Herceg Novi 13-12-re nyert a Nyéki-uszodában, így kettős győzelemmel jutott a fináléba, ahol az olasz Ortigiát kettős győzelemmel kiejtő francia Marseille lesz az ellenfele.

Döntőbe kell jutni!”

Az OSC-s óhaj nem becsülte le az ellenfelet, ugyanakkor egyértelműen jelezte, a kinti montenegrói egygólos győzelem dacára igazolni akarta az OSC, hogy jobb csapat. Nos, ezt Vad Lajos együttese igyekezett nagyon gyorsan tudatosítani a Jadran Heceg Novi játékosaiban, a bírókban, mindenkiben. S eleinte ugyan a vendégek ránk ijesztettek, vezettek, tartották a lépést, ám a dinamikusan játszó, támadásait rendre lövéssel befejező hazaiak Manhercz Krisztián vezérletével lépdeltek előre.

A nagyszünetre a dominancia 7-3-as előnyben mutatkozott meg, avagy abszolút kézben tartotta a meccset az OSC – a teltházas Nyéki-uszoda közönségének legnagyobb örömére. Persze végig figyelni kellett (volna), hiszen a Jadran fiataljai mindegy-mindegy alapon pólózva veszélyt jelentettek – s lám, Draskovics vezérletével a harmadik etapban egy csapásra igazolták, nem véletlen jutottak el idáig, s nem véletlenül győztek odahaza. Kiegyenlítették összetettbeli hátrányukat, voltaképpen „új meccs” kezdődött. Hárai Balázs megmozdulásai, Salamon Ferenc pontos befejezései, illetve két Braniszlav Mitrovics-védés is kellett, hogy a záró negyed előtt 10-8 álljon a táblán.

Miután azonban Radovic révén egy gólra ismét felzárkózott Vlagyimir Gojkovics igencsak felpörgő együttese, az OSC kapujába Lévai Márton állt, azaz a a magyar csapat is kapust cserélt, miként ellenfele tette. Náluk bejött, mert bizony Tesanovic a meccs második felében elkapta a fonalat. Miként egész csapata, amely Averka révén a meccsen is egyenlített. Az utolsó öt percben tovább fokozódtak tehát az izgalmak. Miután Banicevic a falból 3:35-tel a vége előtt a kapuba húzott, összesítésben kettővel állt jobban a rivális. Sőt 2:45 volt hátra, amikor Popadic is gólt jegyzett, 12-10-re vezetett a Jadran. Drasko Brugljan ugyan szépített, ám Averka gólja végképp mindent eldöntött. A vége 13-12-es montenegrói siker lett, így kettős győzelemmel jutott a Jadran Herceg Novi a döntőbe, ahol az olasz Ortigiát kettős győzelemmel kiejtő francia Marseille lesz az ellenfele.

„Felhívtam a figyelmet a nagyszünetben, hogy nincs vége a meccsnek – hiába… Belealudtunk a mérkőzésbe, három-négy perc alatt összedőlt minden, amit addig felépítettünk. Utána csak kapaszkodtunk, elkezdtünk görcsösen játszani, ott volt jó kapusteljesítmény, nálunk nem, s csak a végén láttam azt az egymásért küzdést, amit előtte nem. El fogunk beszélgetni” – értékelt érthető csalódottsággal Vad Lajos vezetőedző.  

Férfi Euro-kupa, elődöntő, 2. mérkőzés
A-Híd-OSC-Újbuda–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 12-13 (3-2, 4-1, 3-5, 2-5)

Gólszerzők: Manhercz 4, Salamon 3, Drasko Brguljan 2, Erdélyi, Ukropina, Randjelovics, ill. Draskovic 4, Radovic 2, Petkovic 2, Averka 2, Gardasevic, Popadic, Banicevic
Döntőbe jutott: Jadran Herceg Novi, kettős győzelemmel, 24-22-es összesítéssel
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A másik elődöntőben
CC Ortigia (olasz)–CN Marseille (francia) 4-10
Továbbjutott: CN Marseille, kettős győzelemmel, 17-8-as összesítéssel 


Vízilabda hírek
euro-kupa
osc