cover image
Egyéb

Ellenünk pólózott utoljára a 84 éves Bud Spencer

2013. október 31. 20:36

Carlo Pedersoli több alkalommal is játszott a magyar vízilabda-válogatott ellen.

Az olasz filmsztár, Bud Spencer (eredeti nevén Carlo Pedersoli) remek úszó és vízilabdázó volt, 1950-ben az olasz válogatottal Európa-bajnoki negyedik helyezett lett. 1967-ben vonult vissza a sporttól, mert aláírta hollywoodi szerződését. Utolsó vízilabda-meccsét éppen a magyar válogatott ellen vívta.

pedersoli2.jpg Kárpáti György, a Mendencék, gólok, pofonok című könyvében így emlékezik Carlo Pedersolira: "Pedersoli, aki jóképű, magas, karcsú, széles vállú srác volt, miután megkapta amerikai filmszerződését, Budapesten játszott utoljára az olasz válogatott tagjaként. A vízilabda nem a szelídségéről ismert sportág, könnyen el lehet veszíteni néhány fogat, a felrepedt szemöldök látványa pedig egészen megszokott dolog. A színészpalánta ezért kéréssel fordult a magyar csapat tagjaihoz, az arca épségének megóvását szerette volna elérni. A mieink könyörületesek voltak az ellenfél játékosához, megígérték neki, hogy nem bántják, ha a meccset követő vacsorán énekel nekik egy dalt. A mérkőzés egyetlen lidérces álom volt szegény Pedersoli számára.

A magyarok körbeadogatták egymás között, mind a hat mezőnyjátékos elszórakozhatott vele. Az illetőnek a labdával tulajdonképpen nem kellett törődnie, minden figyelmét az olasz fogsorára összpontosíthatta. Pedersoli halálra vált arccal kapkodta a fejét a horgok és felütések elől. Az öklök és könyökök azonban szerencsére mindannyiszor időben megálltak, nem okoztak sérülést. A magyar válogatott végül 7:3-ra nyert, és a győzelmi banketten behajtotta az ígért dalt a később Bud Spencer néven híressé lett főhősünktől.”


Főhősünk éppen október 31-én született, így csütörtökön ünnepli 84. születésnapját.
watch?v=W3s49o1SuOE  
Vízilabda hírek