cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Egy éve játszotta első tétmeccsét a Benedek-csapat

2013. október 31. 15:03

A Románia elleni idegenbeli Világliga-mérkőzésen mutatkozott be az új magyar férfiválogatott - akkor még megbízott - szövetségi kapitánya.

Nagyváradon, a Világliga C csoportjának első fordulójában kezdődött az a munka, amely páratlanul hamar, már nyáron gyümölcsözővé érett. A megfiatalított, átalakult vízilabda-válogatott 2012. október 31-én 12-9-re nyert Románia ellen.

Később a sorozat szuperdöntőjének döntőjébe is eljutott, ott a szerbek ugyan megállították a mieinket, de a barcelonai világbajnokságon már mi örülhettünk (ellenük éppen nem, de azt követően annál inkább): világbajnok lett Magyarország válogatottja.

Az első, Benedek Tibor által irányított mérkőzésen Baksa László védett, szerepet kapott a meccsen Bundshuch Erik, Katonás Gergely, Kis Gábor és Salamon Ferenc is, ők nem voltak ott végül a világbajnokságon. Ott volt viszont az egy éve lejátszott meccsen és Barcelonában is Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Decker Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes és Hárai Balázs. A meccsre a 17-es keretből Nagy Viktor, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid és Bátori Bence maradt ki.

A találkozón végig szépen és magabiztosan játszott a magyar csapat, Benedek Tibor pedig nagyon elégedett volt a látottakkal.

Emlékeztető - Világliga, C csoport, 1. forduló:

Románia - Magyarország 9-12 (0-2, 1-3, 3-2, 5-5)
Gólszerzők:
Chioveanu, Negrean, Georgescu 2-2, Ghiban, Diaconu, Goanta 1-1, illetve Varga Dénes 3, Kis Gábor, Szivós Márton, Hárai Balázs 2-2, Vámos Márton, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert 1-1
Vízilabda hírek
Férfi válogatott