cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

A cél: munka, munka, munka

2019. február 17. 15:30

A 2005-ös válogatott irányítását Regős Áron vette át. Az egykori kiváló játékos szerint sok ügyes játékos alkotja csapatát, de tisztában van vele, hogy még rengeteg feladat áll előttük. Hisz abban, hogy a kitartó munka előbb-utóbb mindig meghozza a gyümölcsét.

Miként arról korábban beszámoltunk, a január 18-ai elnökségi ülésen Benedek Tibort megválasztották az Utánpótlás Bizottság társelnökének, míg a férfi tehetséggondozó utánpótlás szövetségi kapitánya dr. Vincze Balázs, az utánpótlás általános sportszakmai igazgatója pedig Cseh Sándor lett. Az Utánpótlás Bizottságot Bíró Attila és Märcz Tamás, Cseh Sándor, dr. Vincze Balázs, Madaras Norbert és Varga Zsolt alkotja majd.

A Magyar Vízilabda Szövetség célja a hagyományok tisztelete mellett az utánpótlás-nevelés szakmai megújítása, erősíteni kívánja a generációk közötti együttműködést, számít arra, hogy az idősebb korosztály tapasztalataival segíti a fiatalok munkáját, melyhez biztosítják a legmodernebb sportszakmai hátteret.

MVLSZ_UP_fiu_2005_edzes_20190210_Madar_David_001.jpg A többi korosztályhoz hasonlóan a 2005-ös válogatottnál is történtek változások. Miután Kemény Kristóf az U20-as, avagy a juniorválogatott szakvezetője lett, így helyébe segítője, Regős Áron lépett. Az egykori kiváló játékos a szegedi Lehmann Istvánnal fog együtt dolgozni.

„Másfél éve csöppentem bele a korosztálynál folyó munkába és dolgozom együtt a fiatalokkal. Gyerekekről lévén szó, rengeteg munka áll még előttünk, de egy nagyon jó korcsoport a miénk, több kiváló képességű és tehetséges játékossal" - kezdte Regős Áron.

A Ferencvárosnál dolgozó edző elmondta, új kollégájával rögtön belevágtak a sűrűjébe, és a célokról is mesélt: „Lehmann Istvánnal visszük együtt ezt a korosztályt, ami úgy érzem, nagyszerűen fog működni. Pistát nagyon régóta ismerem, korábban játszottunk is együtt, másrészt pedig látom, hogy milyen kiváló munkát végez Szegeden. Jó szakembernek tartom, ráadásul ugyanúgy gondolkodunk a vízilabdáról. A kiválasztáson nagyjából már túl is vagyunk, míg február elején megcsináltuk azoknak a különböző ügyességi és labdás teszteknek egy részét, melyet Vincze Balázs kért tőlünk - márciusban pedig folytatjuk. Az a célunk, hogy minél hatékonyabban fejlesszük a gyerekeket azon szempontokat figyelembe véve, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy tartani tudjuk a lépést a nemzetközi magasszintű vízilabdával."
MVLSZ_UP_fiu_2005_edzes_20190210_Madar_David_017.jpg
Az edzői páros szeretné, ha tanítványaik több mérkőzést is játszanának idén, hiszen kíváncsiak, hol tartanak ők és a nemzetközi mezőny: „Világeseményünk idén nem lesz, de szeretnénk nemzetközi tornákon megméretni a csapatot. Bár sok időnk van még addig és még több munka vár ránk, nagyon kíváncsi vagyok, hogy hol tartunk, esetleg min kell majd változtatnunk. A válogatott napokon a technikai és a taktikai képzéseken túl igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni a fizikai fejlesztésre is. Továbbá szeretnék valamennyi klubedzővel konzultálni és együttműködni, akik ezekkel a gyerekekkel foglalkoznak a hétköznapokban. Mindemellett pedig ott van a 2005-ös korosztály B-válogatottja, ahonnan bármikor beverekedheti magát valaki az A-válogatottba. A célunk tehát három szóban összefoglalható: munka, munka, munka."

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2005