cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Betelt a regisztráció - kedden telt ház lesz az Európa-bajnok ellen!

2019. február 8. 18:15

Női válogatottunk Hollandia ellen Világliga/Európa Kupa-selejtezőt játszik a BVSC-uszodában, amelyre egy nap alatt elkeltek az ingyen belépők. A csapat közben egy miskolci családot támogat a TündérPakk alapítványon keresztül.

Még egy hónapja sincs (január 12.), hogy női válogatottunk Hágában parádés játékkal 10-6-ra vezetett három negyedet követően Hollandia ellen, majd a nagy nyomás során 4-0-ra elveszített utolsó negyedet követően végül ötméteresekkel legyőzte az Európa-bajnokot. Nos, a két csapat kedden a BVSC Szőnyi úti uszodájában, a Laky Károly Uszodában ismét összeméri erejét a Világliga/Európa Kupa-selejtezőjében!

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket egy nap alatt beteltek, így bizonyos, telt ház előtt játszik majd a csapat!

A csapat, amely a nehéz körülmények között élő családokon segít a TündérPakk alapítványon keresztül egy miskolci család négy gyermekén, akiket a nagymamájuk nevel. A lányok és a stáb 200 ezer forinttal támogatja a gyermekeket.

A felkészülés a pénteki bajnoki mérkőzések miatt ezúttal rövidebb lesz: vasárnap találkozik a keret, ezen a napon és hétfőn két edzéssel készül a keddi összecsapásra

A női válogatott hollandok elleni kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező
Az állás
A-csoport:
1. Oroszország 14, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Olaszország 12, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 4, 4. Franciaország 0

További program
9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Franciaország-Olaszország
Magyarország-Hollandia, Laky-uszoda, 18:30

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 29-31. között Torinóban, a Világliga nyolcas döntőjét 2019. június 4-9. között Budapesten rendezik.


Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga