cover image
Egyéb

Binder Szabolcs: Miskolcon nagy a potenciál

2013. október 29. 15:26

Az ob I./B-ben szereplő Miskolc együttese eddig mind a hat mérkőzését megnyerte a bajnokságban, és szeretne a végelszámolásnál is főszerepet kapni – a feljutásért folyó harcban.

A Miskolc a Ceglédet 24-5-re, a Kecskemétet 13-8-ra, az Eszterházy Károly Főiskola csapatát 8-4-re, a PVSC-PSN-t 17-9-re, a Honvéd Utánpótlást 8-5-re, a BVSC második csapatát pedig 23-11-re győzte le az eddigi hat forduló során.

A játékos-edző, Binder Szabolcs azt mondja, nem véletlenek a sikerek, mert a miskolci csapat az UVSE mellett kiemelkedik a másodosztály mezőnyéből.

„Az év elején azt mondtuk, hogy a szezon végén a feljutásért folyó harcban részt kívánunk venni. Tudjuk, hogy az Újpest nagyon erős, azt szeretnénk, hogy az önkormányzat és a klub sikeres együttműködése egy jó alapot adjon az esetleges feljutáshoz. Ha ez idén nem sikerül, akkor jövőre biztosan összejöjjön” – kezdte a helyzetértékelést az élvonalbeli pályafutása végén Egerben öt évet elöltő, de ma már a miskolci vízilabda megerősödéséért küzdő pólós.

„A legfontosabb az, hogy egy olyan gerinc alakuljon ki, amely az ob I.-ben is megállná a helyét. Azt gondolom, tavaly erősebb volt a másodosztály mezőnye. A nagycsapatok, így a Honvéd vagy a BVSC utánpótlás-együttesei mindig meghatározóak, a Nagykanizsa sem gyenge, de most úgy érzem, hogy mi és az UVSE kiemelkedünk. Az újpestiek lényegében egy ob I.-es kerettel bírnak, szerintem erősebbek, mint a tavalyi KSI” – tette hozzá.

Binder Szabolcs - itt még az ob I.-ben (Fotó: MTI/archív)

Binder Szabolcs - itt még az ob I.-ben (Fotó: MTI/archív)

Jelen állás szerint az ob I.-ből három csapat esik ki, a másodosztályból pedig egy juthat fel. Az ob I./B mindkét csoportjából az alapszakasz végén az első három jut a rájátszásba, ahová minden csapat viszi a pontjait. Mindenki játszik a másik csoport három együttesével, és a végén a legtöbb pontot gyűjtő csapat jut az élvonalba. Ez azt jelenti, hogy ha a Miskolc adott esetben megverné az UVSE-t, de az alapszakaszban lenne két veresége, nem érne révbe. A furcsa lebonyolításhoz persze alkalmazkodnak.

Nem csoda az sem, hogy a sikeres szezonkezdet után az érdeklődés is megnőtt.

„Hatból hat meccset nyertünk, egyre jobban formálódik és növekszik a nézőközönség is. A polgármester rendszeresen kijár a meccseinkre, nemrég a hokisok jelezték, hogy jönnek majd. Mind az anyagi, mind a létesítménybeli feltételeink is megvannak már az első osztályhoz, a helyi média is jobban érdeklődik irántunk. Reméljük, az igyekezetünk gyümölcsöző lesz” – így Binder Szabolcs, akit persze megkérdeztünk személyes céljairól is.

„Kihívás, persze, az itteni munka. A felnőtt csapat mellett az utánpótlással is foglalkozom, az sem kevésbé szép munka. A fő cél, hogy egy olyan utánpótlás-bázist alakítsunk ki, amely lefedi a kelet-magyarországi régiót. Látni kell, hogy Miskolcon és a környéken hatalmas a potenciál. Most jönnek rá sokan, hogy a vízilabdában nagy lehetőségek vannak. Mindamellett el kell telnie pár évnek, amíg ennek a munkának nyomai lesznek” – mondta Binder, aki nemrég beiratkozott a szövetség edzőképző tanfolyamára.

„Van edzői végzettségem, de egy olyan képzésből, ahol Kásás Zoli bá vagy épp Dubecz József tart órát, előadást, csak tanulni lehet. Biztattam is a miskolci fiatal edzőket, hogy tartsanak velem, végül hárman kezdtük el a képzést: mellettem Török Viktor és Varga Attila. Mindketten ambiciózus fiatalemberek, játékosaim voltak még tavaly. Örülök, hogy ők is elkezdték a képzést, mert Miskolcon szükség van és lesz felkészült fiatal edzőkre” – mondta a Miskolci VLC eddig hibátlan mérleggel bíró csapatának vezetőedzője.

Az MVLC a hétvégén az Érd-MAFC otthonába látogat, a 7. fordulóban.
Vízilabda hírek