cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bolonyai Flórát jobb kapussá tette a sok edzés

2013. október 29. 10:25

A Műhely Online című egyetemi lapnak adott nemrégiben interjút a Kaliforniában tanuló és vízilabdázó Bolonyai Flóra.

A barcelonai világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatott kapusa elmondta, hogy leginkább a rengeteg edzés és a tréningek hosszúsága volt számára a legnagyobb változás az amerikai csapatánál, a hazai viszonyokhoz képest. A jelenlegi magyar válogatottak közül ő tanul legrégebben az Egyesült Államokban, Antal Dóra és Illés Anna a nyár végén költözött ki.

"Összefoglalva sokkal jobb kapus lettem. Van külön egy edző, aki csak a kapusokkal foglalkozik. Ő az első két évben minden edzésen ott állt mögöttem és mondta, hogy mit kellett volna máshogy csinálnom. Nagyon tetszik például, hogy hosszú távra tervezünk előre. Leülünk szeptemberben és megbeszéljük három hetes ciklusokra bontva, hogy mivel fogunk foglalkozni. Ez a pontos terv pedig sokat segített abban, hogy ütemesen tudjak javulni. A több edzés is jót tett nekem" - mondta Bolonyai Flóra az interjúban.

A kapus azt is elmondta, az egyetem elvégzése után hazajön, mert a riói olimpiáig mindenképpen a sporttal szeretne foglalkozni, nem keres majd kint munkát egyelőre. 

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható el.
Vízilabda hírek
Női válogatott
bolonyai flóra