cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Mindenre felkészültek – irány Verona!

2018. december 2. 11:30

Női válogatottunk hétfőn 18:30-tól a Világliga/Európa Kupa selejtezőjében Olaszország otthonában játszik. Bíró Attila szövetségi kapitány kiélezett, kemény összecsapást vár, amelyen ismét felveszik majd a kesztyűt játékosai.

2018. július 23. Emlékezetes este volt. Ekkor csapott össze az olasz és a magyar női válogatott a barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Ahogy a két csapat meccsein lenni szokott, az első pillanatoktól kezdve forrt a víz a medencében, senki sem maradt adósa a másiknak, kegyetlen csatában dőlt el a négy közé jutás. A fordulatos parti utolsó negyedét kétgólos előnnyel kezdte Olaszország, de a mieinkben volt annyi tartás, hogy fordítsanak. Lehet ezt elfelejteni? Leimeter Dóra balosa után Szilágyi Dorottya volt kétszer is eredményes, s ugyan Queirolo is betalált, az utolsó szó, pontosabban szavak a miénk voltak: Csabai Dóra megérzésből passzolt a beinduló Keszthelyi Rita felé, a mérkőzésen (is) tarthatatlan klasszisunk pedig csavarral volt eredményes, majd Gangl Edina kivédte az amúgy Illés Anna által tökéletesen semlegesített olasz ász, Bianconi büntetőjét. Nagy diadalt ünnepeltünk!

MVLSZ_Noi_edzes_20181130_Madar_David_030.jpgA felek most újra találkoznak, és ugyan ezúttal kisebb a tét (a veronai hétfő estén Világliga/Európa Kupa-selejtezőt játszanak), de borítékolható az újabb adok-kapok. Legfőképpen mert a csapatok nagymértékben megegyeznek a kontinensviadalon látottakkal – speciel a vasárnap a helyszínre utazó csapatunkból 11-en voltak ott Barcelonában. Avagy kezdjük is ezzel: Bíró Attila ezúttal Gangl Edinának, Máté Zsuzsának és Rybanksa Natasának adott pihenőt, a műtétje után lábadozó Parkes Rebecca pedig értelemszerűen a keretben sem lehetett ott.

MVLSZ_Noi_edzes_20181130_Madar_David_020.jpgAzt várhatjuk, amit az Európa-bajnokságon is tapasztalhattunk: roppant kemény, agresszív, taktikus ellenfél áll majd a túloldalon, a mezőny egyik legkiemelkedőbb csapata. Ez utóbbi bizonyítandó az első fordulóban a regnáló Európa-bajnokot, Hollandiát idegenben győzte le magabiztosan. Közhely vagy sem, háromesélyes mérkőzés vár ránk, amelyem bízom benne, hogy lesznek komoly nyerési esélyeink” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki intenzív napokat említett. Intenzívet, mert a rövid felkészülésben mindent igyekeztek feleleveníteni: a vízi tréningeken sokat taktikáztak, de volt mentális tréning dr. Csernus Imre irányításával, szárazföldi edzés Ágó Renáta vezetésével, illetve sok videózás. Mint a szakvezető megjegyezte: „Igyekeztünk a szokottnál még alaposabban, precízebben felkészülni, hiszen rég játszottunk ennyire éles mérkőzést. Fel vagyunk készülve mindenre, harapásra, karmolásra, verekedésre, nem lehetünk és nem is leszünk adósai senkinek. Abban biztos vagyok, hogy jó, kiélezett csata lesz, hogy aztán sikerül-e nyerni, majd meglátjuk. A fő cél, hogy mindig kicsit előre tudjunk lépni, meccsről meccsre egyre magabiztosabbak, ütőképesebbek legyünk, és a nyárra kialakuljon a létező legerősebb csapatunk.”

A női válogatott meccskerete
Kapusok: Kasó
Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
Nők
A-csoport:

Görögország-Oroszország 10-11

Az állás
A-csoport: 1. Oroszország 6, 2. Görögország 3, 3. Spanyolország 3, 4. Izrael 0
B-csoport: 1. Magyarország 3, 2. Olaszország 3, 3. Hollandia 0, 4. Franciaország 0

4. játéknap, 2018. december 3.
B-csoport:

Olaszország-Magyarország, 18:30
December 4.
A-csoport:

Izrael-Oroszország
B-csoport:
Franciaország-Hollandia

5. játéknap, 2018. december 15.
A-csoport:
Spanyolország-Görögország

6. játéknap, 2018. december 18.
A-csoport:

Spanyolország-Oroszország
Izrael-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Olaszország
2019. január 12.
B-csoport:

Hollandia-Magyarország

7. játéknap, 2019. január 12.
A-csoport:

Izrael-Spanyolország

8. játéknap, 2019. január 15.
A-csoport:

Oroszország-Görögország
B-csoport:
Franciaország-Magyarország
Olaszország-Hollandia

9. játéknap, 2019. február 12.
A-csoport:

Oroszország-Izrael
B-csoport:
Olaszország-Franciaország
Magyarország-Hollandia

10. játéknap, 2019. március 5.
A-csoport:

Görögország-Spanyolország
B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

Az Európa Kupa hatos döntőjét 2019. március 28-31. között később kijelölendő helyszínen rendezik.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga