cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: nyert a Szolnok és az MVLC, revánsot vett a DVSE

2018. december 1. 18:30

A Szolnok hazai környezetben, a Miskolc pedig Kaposváron aratott magabiztos sikert az E.ON Férfibajnokság nyolcadik fordulójában. A Debrecen a Tatabányával szemben győzött 16-13-ra, és vett revánsot az első körben elszenvedett vereségért, míg az OSC továbbra is százszázalékos.

Szombaton délután a nyolcadik forduló mérkőzéseivel elrajtolt az E.ON Férfibajnokság alapszakaszának második felvonása. Akárcsak a A-jelű nyolcas csoportban, úgy a B-csoportban is nagy a harc a felsőházba kerülésért, a listavezető, s hibátlan OSC, a második Szolnok és a harmadik Miskolc mögött a Debrecen, a Tatabánya, az UVSE és a Vasas egyaránt harcban van még a feljutást jelentő negyedik pozícióért. Egyelőre a cívisvárosiak állnak legközelebb az élmezőnyhöz.

A sereghajtó Kaposvár a Miskolc csapatát látta vendégül. Ámbár Nikola Giga révén a házigazdák szereztek vezetést, Sike József tanítványai hamar egalizáltak és fordítottak, félidőben 7-3-as miskolci előnynél cseréltek térfelet a felek. A vendég borsodiak a második félidőben sem engedték ki a kezükből a győzelmet, 14-4-re megnyerték a mérkőzést, így bebiztosították a helyüket a csoportjuk harmadik helyén, míg a hazaiak továbbra is nyeretlenül foglalják el az utolsó pozíciót.

Benedek Tibor ifjú legénysége már számtalanszor bizonyította tehetségét a 2018/2019-es pontvadászatban. A lila-sárga fiatalok ezúttal a Szolnok otthonába látogattak, ahol újfent tisztességgel helytálltak. Zsivko Gocics együttese az egyaránt négy-négy gólos Angyal Dániel és Bátori Bence vezérletével 17-8-as győzelmet aratott. A hazaiak kapuját Kardos Gergely őrizte, míg a vendégekét a mindössze 19 esztendős Vértes Márk.

A hajdúsági fővárosban sorsdöntő mérkőzést rendeztek, hiszen az összecsapás mind a házigazdáknak, mind a vendég Tatabányának kulcsfontosságú lehet a felsőházért folytatott versenyfutásban. Miroslav Bajin tanítványai alaposan felpaprikázva ugrottak medencébe, szerettek volna visszavágni a bányászoknak az első fordulóban elszenvedett egygólos, 8-7-es vereségért. Az első nyolc perc 3-3-as döntetlen mellett ért véget, majd a második etapban átvette az irányítást a Debrecen, félidőben 7-5 volt az állás. A harmadik játékrész újfent döntetlennel zárult, így a döntés a negyedik negyedre maradt. A záró felvonást 5-4-re, a találkozót pedig 16-13-ra nyerte a DVSE, akinek sikerült tehát revánsot vennie a tatabányai vereségért. A cívisvárosiak hűen őrzik negyedik helyüket a csoportban. 
 
Vad Lajos legénységének nem okozott gondot a Vasas legyőzése sem. Az újbudaiak rögtön az első negyedben jelezték, ők bizony a nyolcadik győzelmükre hajtanak: 19 másodperc telt el a kezdő sípszó után, mikor Manhercz Krisztián akciógóljával megszerezte a vezetést az OSC. A nyitó játékrész 6-2-nél ért véget, nagyszünetben pedig már 10-3 állt a táblán, és a második félidőben sem sikerült csökkentenie az angyalföldieknek a házigazdák előnyén. A továbbra is hibátlan OSC magabiztosan, 18-6-ra nyerte meg a találkozót. 

E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 8. forduló
A-csoport

Kaposvári VK-PannErgy-MVLC-Miskolc 4-14 (1-3, 2-4, 0-4, 1-3)
Gólszerzők:
Dobos 2, Lukács Á., Nikola, ill. Stojanovics 3, Lőrincz 2, Vadovics 2, Nagy Á. 2, Bowen 2, Misics 2, Hornyák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa-UVSE Hunguest Hotels 17-8 (5-2, 5-3, 3-0, 4-3)
Gólszerzők:
Bátori 4, Angyal 4, Prlainovics 3, Jansik D. 2, Zalánki, Aleksics, Lazics, Rasovics, ill. Korbács 2, Baksa 2, Kádár, Dala, Sziládi, Vigvári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

DVSE-Tatabánya 16-13 (3-3, 4-2, 4-4, 5-4)
Gólszerzők:
Macsi P. 5, Dőry 4, Kovács G. 2, Vidovics 2, La Rosa 2, Durik, ill. Szentesi Á. 4, Hoppál 2, Kolozsi 2, Kalanovics 2, Márkus, Máthé, Kolarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda-VasasPlaket 18-6 ((6-2, 4-0, 3-1, 5-3)
Gólszerzők: Burián 3, Seman 3, Manhercz K. 2, Erdélyi 2, Bundschuh 2, Brguljan 2, Kovács G., Tóth M., Szabó B., Hárai, ill. Mátyok 2, Miklós 2, Sélley, Halek
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. OSC 24, 2. Szolnok 21, 3. Miskolc 18, 4. Debrecen 12, 5. Tatabánya 7, 6. UVSE 6, 7. Vasas 5, 8. Kaposvár 1
Vízilabda hírek