cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ez igen! Idegenben mutatta meg Märcz Tamás csapata, ki a jobb!

2018. november 13. 18:08

A Világliga/Európa Kupa-selejtező 2. játéknapján férfiválogatottunk Ruzában győzte le roppant magabiztosan, 15-8-ra Oroszország együttesét!

„Sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, amelyhez nagyban hozzájárul, hogy Jevsztyignyejev és Zakirov személyében két korábban külföldön játszó, nemzetközileg is jegyzett pólós, két jó szakember ült a kispadra. Látszik, hogy jól és hatékonyan dolgoznak, masszív csapatot hozzak össze, amely odahaza mindenkire veszélyes lehet.” 

Märcz Tamás mondta még a meccs előtt ezt az orosz válogatottról, amely az Európa-bajnokság alsóházi helyosztóján legyőzte a mieinket. Nos, ezúttal még a szoros meccsre sem volt esélye.

Csapatunk jól kezdett a Ruzában megrendezett mérkőzésen (amelyet a helyszínen tekintett meg Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke), a második percben Hárai Balázs juttatta vezetéshez a mieinket. Gólja azonban nem maradt megválaszolatlanul, rövidesen Sepeljev révén egalizált az orosz együttes, akárcsak Kovács Gergő villanását követően. A negyed Varga Dénes találatával, és 3-2-es magyar előnnyel zárult.

A kezdeti tapogatózások után a második felvonásban magasabb fokozatra kapcsolt a magyar válogatott. Előbb Zalánki Gergő szerezte meg csapatunk negyedik gólját, majd következett egy Varga Dénes-tripla: az olimpiai bajnok neve mellé két távoli bombát és egy megúszásgólt jegyezhettünk fel. Erdélyi Balázs gólja koronázta meg a negyedet, amelyet 5-1-re nyert meg válogatottunk!

Tekintettel arra, hogy térfélcsere után is ott folytatódott minden, ahol abbamaradt, avagy jól védekezett a társaság, Nagy Viktor magabiztos volt, az ellenfél kapuja előtt is sikerültek a dolgok – Jansik Dávid húzása növelte a különbséget, majd Erdélyi találata már a 10-3-at jelentette.

Válogatottunk nem vett vissza, érződött, meg akarja mutatni, egyértelműen jobb csapat – ennek megfelelően szenvedtek az oroszok a medencében, előnyben sem volt sok esélyünk gólt szerezni. Ezt a negyedet egy hazai gól után Vámos Márton pontos bombája zárta, így már hét gól volt a felek között.

A záró menetben hátul kicsit lankadt a figyelem, ezzel éltek az oroszok, de támadásiak továbbra is pontosak voltak (gólt jegyzett Varga, Erdélyi, Kovács és Pásztor Mátyás is), így kozmetikázni sem tudtak az eredményen. Végül határozott, jó játékkal 15-8-ra győzött csapatunk! 
 
Férfi Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező, 2. játéknap
watch?v=ZU0oa2cHXaM&fbclid=IwAR2ZinP5tTm2v54QDrJKJ9DwQ36VD57B3R12SKQOGjSj-E2Y1hJDaKNFn-U
A-csoport
Oroszország-Magyarország 8-15 (2-3, 1-5, 1-3, 4-4)

Gólszerzők: Merkulov 3, Harkov 2, Derevyankin, Koptsev, Kholod, ill. Varga D. 5, Erdélyi 3, Kovács G. 2, Zalánki, Hárai, Jansik D., Vámos, Pásztor  

További eredmények
A-csoport:

Németország-Málta, 19:30
B-csoport:
Ukrajna-Spanyolország 20 óra
Görögország-Hollandia, 19 óra
C-csoport: 
Olaszország-Franciaország 20 óra
D-csoport:
Románia-Szerbia 6-13
 
A további program
3. játéknap, 2018. december 11.
A-csoport:

Oroszország-Németország
Magyarország-Málta
B-csoport:
Görögország-Ukrajna
Hollandia-Spanyolország
C-csoport:
Franciaország-Montenegró
D-csoport:
Szerbia-Horvátország

4. játéknap, 2019. január 29.
A-csoport:

Oroszország-Málta
Németország-Magyarország
B-csoport:
Görögország-Spanyolország
Ukrajna-Hollandia
C-csoport:
Olaszország-Montenegró
D-csoport:
Románia-Horvátország

5. játéknap, 2019. február 19.
A-csoport:

Málta-Németország
Magyarország-Oroszország
B-csoport:
Spanyolország-Ukrajna
Hollandia-Görögország
C-csoport:
Franciaország-Olaszország
D-csoport:
Szerbia-Románia

6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között később kijelölendő helyszínen rendezik.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott