cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: a Ferencváros nyerte a veretlenek csatáját

2018. november 10. 14:14

Az. E. ON Férfibajnokság A-csoportjának ötödik fordulójában megrendezett második mérkőzésen két hibátlan együttes, a Ferencváros és a BVSC találkozott egymással. Az összecsapást 14-6 arányban a zöld-fehérek nyerték, így Varga Zsolt tanítványai továbbra is hűen őrzik veretlenségüket.

A veretlenek csatájára kíváncsi volt a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás és másodedzője, Németh Zsolt, sőt, társaságukban foglalt helyet a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is.
 
Nagyszerűen kezdtek a házigazdák, rögtön az első támadás végén a zöld-fehérek kettese, Sedlmayer Tamás lőtte ki a sarkot, megszerezve ezzel a vezetést a Fradinak. A ferencvárosi előnyt a harmadik minutumban Varga Dénes növelte tovább - a hazaiak csapatkapitánya büntetőből volt eredményes -, majd egy perccel később Várnai Kristóf révén az első zuglói találat is megszületett. Az első részeredményt Német Toni állította be, aki tíz másodperccel a játékrész végét jelző dudaszó előtt váltotta gólra az FTC javára megítélt emberelőnyt, 3-1. 

A második etapot Aaron Younger akciógólja nyitotta, melyre a hatodik minutumban Mészáros Csaba válaszolt. Nem örülhetett azonban sokáig a zuglói kispad, hiszen fél perc múlva Vámos Márton találatával ismét három volt a különbség, sőt, Nikola Jaksics centergóljával 6-2-es ferencvárosi vezetés mellett ért véget az első félidő.
MVLSZ_FTC_Dynamo_Moscow_BL_20181017_Madar_David_017.jpg  
Nagyszünet után ismét záporoztak a Fradi gólok, Vámos Márton és Varga Dénes megduplázta találatainak a számát, és feliratkozott a gólszerzők közé Gór-Nagy Miklós is. A vasutasoknál Sugár Péter volt eredményes, a felvonás pedig Csapó Mikós utolsó másodpercben értékesített fórgóljával zárult, 9-4.
 
A bajnoki címvédő lendülete a negyedik negyedben sem tört meg. Az utolsó játékrész Aaron Younger bombájával vette kezdetét, majd nem sokkal később Varga Dénes tüzelt távolról. A túloldalon Pásztor Mátyás szépített büntetőből, majd újabb ferencvárosi gólok következtek. Varga Dénes után Aaron Younger és Vámos Márton is megszerezte a harmadik találatát. A párharc egy villámgyors gólváltással ért véget, a vendégeknél Mészáros Csaba, a vendéglátóknál pedig Gór-Nagy Miklós volt eredményes. A veretlenek csatáját 14-6 arányban az FTC nyerte.
 
Matajsz Márk legénysége megszerezte az első győzelmét

Matajsz Márk legénysége megszerezte az első győzelmét

Az A-csoport küzdelmei délután egy dunántúli rangadóval folytatódtak, melyen az AVUS, és a hétközi fordulóban a Honvédot legyőző PVSK nézett farkasszemet egymással a vasi megyeszékhelyen. Az összecsapást a házigazda szombathelyiek kezdték jobban - az első negyed 4-2-es hazai vezetés mellett ért véget -, és lendületük a folytatásban sem tört meg. Matajsz Márk együttese végig uralva a mérkőzést, 10-7-es sikert aratott a mecsekaljaiak felett, megszerezve ezzel az első győzelmüket a pontvadászatban.
 
A Szentes pedig a Horváth János fiatal csapatát, a KSI-t látta vendégül a Kurca-parton. Pellei Csaba tanítványai végig vezetve, magabiztosan győzték le a vendég fővárosiakat, akik továbbra is pont nélkül sereghajtók az A-csoportban. 
  
E.ON Férfibajnokság, Alapszakasz, 5. forduló
A-csoport


FTC-Telekom-BVSC-Zugló 14-6 (3-1, 3-1, 3-2, 5-2)
Gólszerzők:
 Varga Dénes 3, Vámos 3, Younger 3, Gór-Nagy 2, Sedlmayer, Német, Jaksics, ill. Mészáros Cs. 2, Csaapó, Várnai, Pásztor, Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
AVUS-PVSK-Mecsek Füszért 10-7 (4-2, 2-2, 3-0, 1-3)
Gólszerzők: Garancsy 2, Irmes 2, Basara 2, Takács, Baj, Polovic, Ekler, ill. Csaba 2, Sebestyén 2, Csacsovszky A., Krizsán, Rakonjac
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom-Szentes-KSI SE 10-6 (3-0, 1-2, 4-1, 2-3)
Gólszerzők: Hegedűs B. 3, Nagy M. 2, Vörös 2, Chrysopathis 2, Pellei, ill. Bóbis 2, Schmölcz 2, Dávid Z., Bihácsi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Tegnapi eredmény
ZF-Eger-Budapesti Honvéd 11-10
 
Az állás: 1. Eger 15, 2. FTC 15, 3. Honvéd 9, 4. BVSC 9, 5. AVUS 3, 6. Szentes 3, 7. PVSK 3, 8. KSI 0
Vízilabda hírek