cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: magabiztos hazai győzelmek a B-csoportban

2018. október 20. 20:10

Akárcsak a Szolnok, úgy az OSC új mestere is megszerezte csapatával a második bajnoki győzelmet. Zsivko Gocics legénysége tízgólos, Vad Lajos együttese pedig kiütéses, 21-3-as sikert aratott hazai medencében, míg a Miskolc a Tatabányát győzte le.

Az E.ON Férfibajnokság második fordulójának B-csoportjában a nyitómérkőzést a DVSE és az UVSE vívta egymás ellen a cívisvárosban. Ámbár Benedek Tibor alaposan megfiatalított, szépreményű együttese tisztességgel helytállt a hajdúsági fővárosban, a debreceniek új vezetőedzője, Miroslav Bajin 8-7-es győzelemmel mutatkozott be hazai közönség előtt a piros-fehérek kispadján.
 
Míg a fordulót a hajdúsági rangadó, addig a sort szombaton délután a Szolnok-Vasas összecsapás nyitotta. Zsivko Gocics a hevesi megyeszékhelyről a Tisza-partra igazoló, s négy találatig jutó Angyal Dániel vezérletével magabiztos, 16-6-os sikert aratott a szolnoki Vízilabda Arénában. Földi László legénységének hat találatából négyet az angyalföldiek két új igazolása szerzett - Halek Márton és Szabó Bence egyaránt kétszer-kétszer volt eredményes.
 
Tartalmas napja volt az UVSE mesterének, Benedek Tibornak, és férfiválogatottunk szövetségi kapitányának, Märcz Tamásnak, hiszen útjuk a Szőnyi úti BVSC-uszodából a Kondorosi útra, a Nyéki Imre Uszodába vezetett. Akárcsak a szolnoki nézők, úgy ők is magabiztos házigazda diadalnak lehettek szemtanúi, miután Vad Lajos tanítványai megnyitották a gólcsapot, és 21-ig meg sem álltak. Míg az első játékrész 3-1-es újbudai vezetésnél ért véget, addig félidőben már 9-1-es részeredményt mutatott az eredményjelző. A találatok térfélcsere után is számolatlanul potyogtak, a harmadik felvonást 6-2-re nyerte a vendéglátó OSC, s övé volt a negyedik negyed is - lemásolva a második etapot, a hazaiak az utolsó nyolc percben is hatszor villantak. Eközben a kaposváriaknak három gólt engedélyeztek a házigazda kapusai. Vad Lajos legénysége ezzel a sikerrel a tavalyi ezüstérmeshez hasonlóan megszerezte második győzelmét a férfibajnokságban.
 
Könnyedén tartotta otthon a három pontot a Miskolc is. A borsodiak végig vezetve, 13-5 arányban múlták fölül a Tatabányát.  
 
E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 2. forduló
B-csoport

Szolnoki Dózsa-VasasPlaket 16-6 (6-3, 3-0, 3-1, 4-2)

Gólszerzők: Angyal 4, Zalánki 3, Jansik D. 2, Szatmári 2, Prlauinovics 2, Bátori, Kis, Rasovics, ill. Halek 2, Szabó B. 2, Simon H. 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 

A-Híd-OSC-Újbuda-Kaposvári VK 2-1 (3-1, 6-0, 6-2, 6-0)
Gólszerzők: Bundschuh 4, Manhercz K. 3, Randelovics 3, Erdélyi 2, Ubovics 2, Burián 2, Brguljan, Salamon, Kovács G., Tóth M., Hárai, ill. Vindisch, Juhász-Szelei, Giga
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC-Tatabánya 13-5 (2-1, 3-2, 3-2, 5-0)
Gólszerzők: Vadovics 2, Lőrincz 2, Misics 2, Bowen 2, Stojanovics 2, Hornyák, Bedő, Nagy Á., ill. Kalanovics 3, Hoppál, Kolarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Korábbi eredmény
DVSE–UVSE 8-7 (3-2, 3-1, 0-2, 2-2)
Gólszerzők:
Kovács G. 2. Durik 2, Vidovic 2, Dőry, La Rosa, ill. Konarik 4, Korényi, Baksa, Sziládi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek