cover image
Egyéb

Páratlan ajándék Kardoséknál: apa és fia egy csapatban

2013. október 25. 9:29

Egészen sajátos szituáció állt elő majd’ egy hete Szegeden. A KSI-ben Kardos Gergely kezdett a kapuban, majd édesapja váltotta.

Különleges napokat él át Kardos Gergely. Az újonc KSI-vel túlesett már hat ob I.-es bajnokin, Horkai György meghívta a korosztályos válogatottba, védett a világbajnok felnőtt csapat elleni gálameccsen, majd elutazott Martfűre a nagyokkal, Benedek Tibor meghívására. Egy héttel ezelőtt pedig Szegeden édesapjával játszott, a Szeged ellen.

Gergő már korábban nyilatkozta nekünk, hogy Horváth János, a KSI vezetőedzője a szezon előtt jelezte neki, minden bizonnyal végigvédi a bajnokságot. A csapat második számú kapusa, Krémer Balázs az elmúlt három hétben betegség miatt nem állhatott rendelkezésre.

Kardos Gergely kezdett, majd átadta helyét édesapjának (Fotó: ksipolo.com)

Kardos Gergely kezdett, majd átadta helyét édesapjának (Fotó: ksipolo.com)

„Az év elején még vicceltünk azon, hogy talán édesapám védhet a csapatban, aztán Jani bá úgy döntött legutóbb, hogy legyen így. Gyorsan megcsináltuk a sportorvosit, szerencsére minden rendben volt. A meccs előtt másfél héttel tudta meg, hogy szerepet kaphat, így minden nap edzett 2-3 órát vízben és szárazföldön is. Azt hiszem, nem is védett rosszul, helyt állt” – mondja Gergő.

„Nagyon boldoggá tett ez a helyzet, mégiscsak az egyik legjobb magyar kapussal védhettem együtt, az édesapámmal. Feldobott a helyzet. Amikor beállt, nagyon szurkoltam neki, szinte akkor ő volt az én fiam. A csapattársak is befogadták, és sokszor megjegyezték: ’azért az öreg még mindig nagyon jól véd’” – mondta a 18 éves kapus, aki részt vett a felnőtt válogatott martfűi edzőtáborában, így emellett sem mehetünk el szó nélkül:

„Nagyon jól éreztem magam, azt hiszem, az edzéseken jól ment a védés is. Hosszú távú terveim vannak, így nincs mese, dolgozom tovább szerényen, és majd egyszer remélem, ennek meglesz az eredménye” – tette hozzá Kardos Gergely.

No, de hogy látta a múlt heti páratlan szituációt a 44 éves Kardos István, aki korábban a Vasas, a Spartacus, az Innsbruck, a Ferencváros, az OSC és a Vác csapataiban játszott, valamint tagja volt Horkai György válogatott keretének is.

„Kevés embernek adatik meg a lehetőség, hogy szeretett sportágában saját fiával játsszon egy csapatban. Nekem ez egy ajándék volt az élettől, borzasztó nagy büszkeséggel tölt el. Az igazi boldogság az lenne, ha egyszer a másik fiam, a 15 éves, szintén a KSI-ben szereplő Alexander előttem játszana. Végül is azt mondják, nem ügyetlen, még akár valamikor össze is jöhet” – mondta Kardos István.

Egy korábbi felvétel a büszke apukáról

Egy korábbi felvétel a büszke apukáról

„A nyáron Horváth Janinak jeleztem, ha történne valami, megsérülne valaki, akkor állok rendelkezésre, rám számíthat. Szegeden nem azért álltam be, mert Gergő teljesítményével gond lett volna, inkább a tehermentesítés volt a cél. Sűrű napjai voltak, másnap ifimeccset játszott kora délután a Honvéd ellen, majd este a felnőtt válogatott ellen a juniorválogatottban szintén szerepet kapott. Ami a jövőjét illeti: egy szülőnek mindig nehéz objektíven értékelni, de igyekszem mindig szigorúan véleményt alkotni róla, próbálom a földön tartani. Mindig azt szoktam neki mondani: még az út elején jár” – így a büszke apuka, aki jelenleg barátjával, Koppányi Lászlóval Százhalombattán építgeti a vízilabdát, hetven gyerekkel foglalkoznak a kisvárosban.

A KSI legközelebb szombaton délelőtt az OSC-t fogadja, ott már minden bizonnyal Krémer Balázs lesz Kardos Gergely mögött a második számú kapus.
Vízilabda hírek
kardos gergely
kardos istván