cover image
Egyéb

Merész András örül az újabb nagy névnek

2013. október 24. 11:36

A női válogatott szövetségi kapitánya egy interjúban helyzetjelentést adott a női mezőnyről.

Az utanpotlassport.hu oldalnak nyilatkozott a kapitány, és a beszélgetés elején a női bajnokság eddigi történéseiről szólt.

"Szögezzük le, hogy nagyon messze van még a vége, ennek ellenére az UVSE teljesítménye kellemes meglepetés. Összeszedetten játszanak, rengeteg fiatallal. Az Egernek speciális a helyzete, hiszen az Antal Dóra, Keszthelyi Rita páros távozásával száz gól is elment a csapattól, mégis vezetnek. Tudni kell viszont, hogy okosan, taktikusan igazoltak, hiszen például Francesca Clayton személyében kifejezetten jó angol játékos került a klubba.

A Szentesről annyit, hogy nagy örömömre Tóth László személyében újabb nagy név tette le a voksát a női vízilabda mellett, és ez nem azt jelenti, hogy Zantleitner Kriszta ne lett volna kiváló szakember. Ráadásul tőlük inkább elmentek, mint jöttek a játékosok. Laci azonban kezdi megtalálni a hangot a lányokkal, ami azért is fontos, mert ő korábban férfiakkal dolgozott. Összegezve, a most vezető három csapat, kiegészülve a dunaújvárosiakkal és a BVSC-vel, komoly csatákat vívhat a bajnoki címért" - mondta Merész András aki szerint nem baj, hogy a csapatok nagyon fiatal átlagéletkorral bírnak.

Szó esett az interjúban az új szabályokról is, valamint a fiatalok jövőre esedékes világversenyeiről.

"Az 1995-ös korosztálynak junior Európa-bajnokság, a 96-osoknak ifjúsági világbajnokság lesz, ami azért érdekes, mert elméletben nyolc-tíz játékos mindkét korosztályban érdekelt, de ezt nyilván megoldjuk. Ennek érdekében az őszi szünet első két napján országos fizikai felmérőt tartunk a Margitszigeten. Szárazföldi és vízi teszteket végeztetünk a lányokkal, ahogy tettük tavaly is. Ebben a fekvőtámasztól a lábtempón, az úszáson át labdás feladatokig minden szerepel. Nem lesz könnyű, mert csak a 98-as korosztályból mintegy ötven lány érkezik, de úgy érzem, hogy áthidaljuk ezt a problémát is" - mondta a kapitány.

A teljes interjú itt olvasható el.
Vízilabda hírek
Merész András