cover image
Egyéb

Női OB I: kiütéses UVSE-siker a nyitányon

2018. szeptember 29. 20:40

A bajnoki címvédő az előrehozott szezonnyitó mérkőzésen kiütéses, 26-5-ös győzelmet aratott a Budapesti Honvéd együttese felett. Az első forduló többi találkozóját jövő szerdán vívják a csapatok.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi férfi kupaküzdelem után a hazai élvonalbeli női pontvadászat is kezdetét veszi hétvégén, méghozzá az előrehozott Budapest Honvéd-UVSE összecsapással. 
 
A bajnoki címvédő a várakozásoknak megfelelően magabiztosan kezdett a Budapesti Honvéd otthonában megrendezett találkozón. Benczur Márton együttese lerohanta Dodog Szabolcs alakulatát. Keszthelyi Rita rögtön egy mesterhármassal kezdte az összecsapást, majd a folytatásban Koppány Szamira, Baksa Vanda valamint Valentin Kamilla is feliratkozott a gólszerzők közé, s tovább növelte az előnyt. A túloldalon az UVSE-től a Kőér utcába igazoló Pap Médea, valamint a Ferencvárostól érkező Vogt Vivien volt eredményes, 6-2.
 
A második nyolc percet kis híján lemásolták a csapatok, akárcsak az első játékrészben, úgy a második etapban is nyolc találat született, ám ezúttal hetet lőtt az UVSE, és egyet a házigazda. A vendégeknél Lantos Krisztina triplázott, Szücs Gabriella duplázott, de betalált Mucsy Mandula és Kiss Eszter is, míg a vendéglátóknál Pálinkás Nikolett villant. A felek tízgólos UVSE vezetés mellett várhatták a folytatást.
 
Nagyszünet és térfélcsere után már tényleg csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség? A harmadik felvonást 8-1-re, a záró játékrészt 5-1-re, a mérkőzést pedig 26-5 arányban nyerték Benczur Márton tanítványai.

Női OB I., alapszakasz, 1. forduló
Budapesti Honvéd-UVSE 5-26 (2-6, 1-7, 1-8, 1-5)
Gólszerzők: 
Vogt 2, Pap Médea 1, Rajna, Pálinkás, ill. Keszthelyi 7, Lantos 3, Mucsy 3, Faragó 2, Peresztegi 2, Szücs 2, Baksa 2, Sevenich, Kiss E., Koppány, Telek, Valentin
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
2018. október 3.

ZF-Eger- Szeged SZTE, 19:00
RB-Tatabánya-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 20:00
Hungerit-Szentes-FTC-Telekom, 20:00
Vízilabda hírek