cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„A nyár legösszeszedettebb játékát nyújtottuk!”

2018. szeptember 12. 18:01

Férfiválogatottunk Ausztrália felett aratott 9–8-as győzelme után Märcz Tamás szövetségi kapitány érthető elégedettséggel nyilatkozott, bár természetesen hozzátette, a rutin még hiányzik, ami ahhoz kell, hogy az ilyen meccsek végén se kelljen izgulni. Folytatás a berlini Világkupán csütörtökön 19 órától Japán ellen.

Mint beszámoltunk róla, férfiválogatottunk három-három és fél negyednyi magabiztos, jó játékkal végül 9-8-ra legyőzte Ausztráliát a berlini Világkupa 2. fordulójában.

A mérkőzést követően Märcz Tamás a lelkeket érintő felvetésünkre így válaszolt: „Igen, ezek a játékosok ki voltak éhezve így együtt a sikerre. Nagyon jól dolgoztak a felkészülés alatt, már a németek elleni meccsben is bőven benne volt a győzelem, sőt 7-4 után egy rutinosabb csapat továbbviszi az előnyt, és sima győzelemmel fejezi be a csatát. Nekünk nem sikerült. Érezhető volt a csapatban és bennem is a rossz érzés, hogy eldobtunk egy győzelmet, ugyanakkor mára sikerült ezt feldolgozni, amit bizonyít, hogy a németnél egy erősebb válogatottat sikerült felülmúlni. Három és fél negyedig a nyár legösszeszedettebb játékát nyújtottuk! A végén ezúttal is a rutin hiányzott, hiszen ezt a mérkőzést három-négy góllal nyerhettük volna. Bár jó lett volna a gólkülönbség miatt ez, nem bánkódunk, örülünk a sikernek – már csak azért is, mert azt játszottuk, amit eldöntöttünk, támadásban is, védekezésben is, itt ráadásul remekül variáltuk a formákat, amire szükség is volt a mérkőzésen. Sokat tanulhatunk ebből a meccsből is, sőt kifejezetten hasznos tanulómérkőzésnek is hívnám, amelyen sok jó egyéni teljesítményt láttam. A rutint megszerzéséért vannak itt sokan a csapatban, nagyon megérdemelték ezt a győzelmet, sokat tettek érte. Holnap sem lesz könnyű Japán ellen, taktikailag alaposan rájuk készülünk, és biztos vagyok abban, hogy legyőzzük őket. Aztán meglátjuk, hogy mindez a csoportban mire lesz elég."

„Jól szálltunk bele a mérkőzésbe, ahogy tegnap is, és az előnyünk ezúttal kitartott a negyedik negyed végéig szerencsére. 9-6-ra vezettünk, utána a saját butaságaink miatt fel tudtak jönni az ausztrálok, de lélektanilag nagyon fontos három pont volt ez” – fogalmazott a szakmai stábtag, Tóth Szabolcs segítségével honlapunknak az aktívan játszó, négy gólt is jegyző Manhercz Krisztián.

Leendő OSC-s klubtára, a szintén remeklő, több „hangszeren” is játszó Kovács Gergő ezt tette hozzá: „Úgy éreztem, előbbre léptünk azzal, hogy most csak a negyedik negyedben jött el az a periódus, amikor alább hagyott a koncentrációnk. Reméljük, holnapra odáig fejlődik mindez, hogy egyáltalán nem jön el, és akkor a japánokat magabiztos, okos játékkal meg tudjuk verni.”

FINA Férfi Világkupa, Berlin

A-csoport, 2. forduló
Ausztrália-Magyarország 8-9 (2-3, 1-2, 3-4, 2-0)
 
AUSZTRÁLIA: Hrysanthos - Campbell 2, G. Ford, L. Edwards 1, Younger 2, Howden 2, B. Edwards. Csere: Kayes, Hollis, Power, A. Ford. 1 Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic
 
MAGYARORSZÁG: Kardos - Zalánki 2, Német, Jansik D., Kovács G. 3, Bátori, Pásztor. Csere: Manhercz 4, Mezei, Nagy Á., Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
További eredmények
A-csoport
Németország-Japán 14-9
B-csoport
Szerbia-Egyesült Államok 14-8
Horvátország-Dél-Afrika 25-2

A csoportok állása
A-csoport:
1. Németország 4, 2. Ausztrália 2 (22-15), 3. Magyarország 2 (19-20), 4. Japán 0
B-csoport: 1. Horvátország 4 (40-12), 2. Szerbia 4 (35-11), 3. Egyesült Államok 0 (18-29), 4. Dél-Afrika 0 (5-46)

A Világkupa-keret
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) 
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A további program
Szeptember 13., csütörtök
Szerbia-Horvátország, 16:00
Dél-Afrika-Egyesült Államok, 17:30
Magyarország-Japán, 19:00 - tv: M4 Sport
Németország-Ausztrália, 20:30
 
Szeptember 14., péntek
A2-B3, 16:00
A3-B2, 17:30
A1-B4, 19:00
A4-B1, 20:30
 
Szeptember 15., szombat
Az 5-8. helyért, 14:00 és 15:30
Elődöntő, 17:00 és 18:30
 
Szeptember 16., vasárnap
A 7. helyért, 10:00
Az 5. helyért, 11:30
A 3. helyért, 13:00
Döntő, 15:00
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világkupa
Berlin