cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Bennünk maradt az ütés – döntetlennel zártuk a csoportmeccseket

2018. július 20. 13:38

Férfiválogatottunk a barcelonai Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén 4–4-et játszott Németországgal, így második helyen jutott tovább.

Az eddig látottakkal nem vagyok maradéktalanul elégedett, a magyarok ellen majd jóval több kell.”

Dejan Savics, Szerbia szövetségi kapitánya mondta azt azok után, hogy csapata a nap első meccsén, a mieink előtt 13-5-re győzte le Szlovákiát. A szakvezető megelőlegezett bizalmat szavazott a magyar válogatottnak, mondván az utolsó csoportmérkőzését, majd a nyolc közé jutásért – várhatóan – Hollandiát is legyőzi, és a keddi negyeddöntőben összetalálkozik a két együttes. Mi is így számoltunk.

Mi is így számoltunk/számolunk, mindazonáltal az első negyed nem azt állítjuk, hogy ijesztően hatott, de érződött, az olaszok elleni hétgólos vereség nyomokat hagyott a társaságban. Lement ez a negyed is úgy, hogy nem lőttünk gólt… Rendben, hogy Schenkel öt lövést is hárított, közte Bátori Bence ötméteresét (amelyet Mezei Tamás harcolt ki), de nem feltétlen a németek kapusán múlt minden. A kora déli partin lassúnak tűnt a csapat kezdése, így miután Real bevette Vogel Soma kapuját, az ellenfél vezetett.

„Ébredjünk fel!” – hangzott némi kritika a lelátóról. Nem állítjuk, hogy maradéktalanul sikerült, hiszen a második menetben sem gyorsult fel az együttes, igaz a 11. percben Zalánki Gergő révén legalább megszereztük az első gólunkat. Három hátrányt kellett kivédekezni azért, hogy ne vezessen az ellenfél, Vogel pedig Restovic ziccerét hárította. Amúgy nem bírtunk a német kapussal.

07.20_hun_ger_ferfi_mvlsz-11.jpgAz 1-1-es nagyszünet után Bedő Krisztián akciógóljával vezettünk, de Real ötméteresből egyenlített. Bátori emberelőnyből lőtt pontosan, majd Real megpattanó lövéssel egyenlített újra. Még szerencsénk sem volt… Nem mellesleg sokat elárult, hogy a nyolcadik, kilencedik és tizedik védését bemutató Vogel volt a legjobb játékosunk a medencében…

Érezhetően önbizalomhiányban, sok esetben leszegett fejjel játszottak játékosaink, a szívósan tapadó németek pedig esélyt szimatoltak. Vogel nagy védése kellett emberhátrányban, hogy ne kerüljünk hátrányba. Elöl semmi nem sikerült, a támadójáték sajnos finoman fogalmazva is döcögött – még szerencse, hogy ezzel a németek is hadilábon álltak. Mezei csavarja a fán csattant, Angyal Dániel nem ért oda a kipattanóra, így 3-3-mal mentek a felek a záró menetre.

07.20_hun_ger_ferfi_mvlsz-39.jpgAmelyben hetedik fórjukat is kihagyták, amelyben Kovács Gergő is a kapufára lőtt, s amelyben aztán Marko Stamm lőtt bombagólt. Zalánki emberelőnyben lőtt, de Schenkel védett, majd szintén fórban Angyal közelijét is kiütötte. 4:20-szal a vége előtt a labdát veszítő Kovácsot visszaúszás közben kiállították, Hagen Stamm időt kért. A plusz kettőért ment Németország. Vogel védett, meccsben tartotta csapatot, majd szintén német fórban Eidner rontott. Ezt kihasználva fordultunk le, Pohl Zoltán egyenlített. Reibel kapufát lőtt, majd visszaadták neki a labdát – Németh Zsolt másodedző piros lapot kapott. Restovic lövése a fáról nem pattant be – ezt megúsztuk… Zalánki emberelőnyben próbálkozott, sikertelenül, de legalább jól védekeztünk. Vámos Márton lövését is védte Schenkel, az utolsó percben jártunk. Real lövését Vogel fölé ütötte, a győzelemért támadott Németország. Labdát loptunk a center elöl, támadni nem sikerült, döntetlennel lettünk második helyen… A 8 közé jutásért így a törököket 22-5-re legyőző hollandokkal játszunk.

„Abból indulok ki, hogy profi sportolókkal dolgozom, egy vereséget legkésőbb másnap le kell zárni. Az biztos, hogy döcög valami. Előfordul ez a legnagyobb csapatokkal is, de azt várom, hogy reakciók jöjjenek a következő napon. Mindenki hozzá tud ehhez tenni, most extrát Vogel Soma és a védők nyújtottak. Ha megjönnek a gólok, akkor sok gól jön” – értékelt Märcz Tamás közvetlenük a lefújás után az M4 Sportnak.
 
33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak, 3. forduló
A-csoport

Németország-Magyarország 4-4 (1-0, 0-1, 2-2, 1-1)
Piscines Picornell, vezette: Mercier (francia), Rakovic (szerb)
 
NÉMETORSZÁG: Schenkel - Real 3, Juengling, Schulz, M. Stamm 1, Restovic, Eidner. Csere: Reibel, van der Bosch, Preuss, Zech, Strelezkij. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
 
MAGYARORSZÁG: Vogel - Manhercz, Vámos, Jansik D., Kovács G., Erdélyi, Bedő 1. Csere: Angyal, Zalánki 1, Mezei, Bátori 1, Pohl 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
További eredmények
A-csoport
Grúzia-Olaszország 3-14
A végeredmény: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 4 (21-21), 3. Németország 4 (15-27), 4. Grúzia 0

B-csoport
Málta-Franciaország 6-12
Montenegró-Spanyolország 7-7
A végeredmény: 1. Spanyolország 7 (35-15), 2. Montenegró 7 (32-18), 3. Franciaország 3, 4. Málta 0

C-csoport
Törökország-Hollandia 5-22
Horvátország-Görögország 11-7
A végeredmény: 1. Horvátország 9, 2. Görögország 6, 3. Hollandia 3, 4. Törökország 0

D-csoport
Szerbia-Szlovákia 13-5
Oroszország-Románia 12-7
A végeredmény: 1. Szerbia 9, 2. Oroszország 6, 3. Románia 3, 4. Szlovákia 0

A 8 közé jutásért - július 22., vasárnap
Magyarország-Hollandia, 17:00
Németország-Görögország, 18:30
Montenegró-Románia, 20:30
Franciaország-Oroszország, 22:00

Negyeddöntő - július 24., kedd
Szerbia-Magyarország/Hollandia, 17:00
Horvátország-Montenegró/Románia, 18:30
Olaszország-Franciaország/Oroszország, 20:30
Spanyolország-Németország/Görögország, 22:00

 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona