cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Egy gól nyomában; már a negyeddöntő van a fókuszban

2018. július 16. 20:36

A törökök ellen lőtt 32 gól, az edzőmeccs jelleg a hivatalos jegyzőkönyvet is zavarba hozta, így „elvettek” egy gólt Szilágyi Dorottyától, és Parkes Rebeccának írták. Kedden Szerbia ellen (15:30) reméljük, jobban figyelnek majd – bár természetesen a mieink jelen helyzetben már a negyeddöntőre fókuszálnak.

32-5, 27-2, 20-2, 17-6, 7-6, 27-2.

Az ötödik eredmény lóg ki a sorból – a várakozásoknak megfelelően végig kiélezett, küzdelmes csatát vívott a B-csoport rangadóján Olaszország és Görögország, utóbbi győzelmével nagy lépést tett a csoportelsőség megszerzése felé.

A többi eredmény, közük a mieink Törökország ellen aratott 32-5-ös győzelme finoman fogalmazva sem hozta lázba még a szakértőket sem, az ilyen meccseket a jobbak igyekeznek sérülés nélkül letudni, a vesztesek meg kis túlzással megúsznia vízbe fulladást… Szakadék tátong az első hat és a második hat között, a 12-es létszám viszont érthető abból a szempontból, hogy a LEN ezzel is igyekezne segíteni a „kicsiket”, hátha elindul valami olyan fejlődés az Eb-szerepléssel náluk, ami segíti a felzárkózást.

Ugyanakkor afféle magas labdának tekinthető, hogy az Eb-hivatalos jegyzőkönyve speciel képtelen volt lekövetni válogatottunk mind a 32 gólját… Így történhetett meg, hogy – hangsúlyozzuk: hivatalosan – Szilágyi Dorottya egyik gólját Parkes Rebeccának írták be, így előbbi 4, utóbbi 6 találatot jegyzett. Pedig egyébként 5 és 5 lenne a helyes... Nagy jelentősége persze nincs (bár akár gólkirálynői címek is múlhatnak egy-egy ilyen hibán, hiszen ki tudja, a többi „edzőmecsen” hány hasonló mutatvány történhet…), és a tűző napsütésben, a gólok száma miatt hosszú mérkőzésen talán érthető egy „benézés”, ugyanakkor egy Európa-bajnokságon mégis felettébb érdekes…

Tekintettel arra, hogy Szerbia női válogatottja is a törökökhöz mérhető, kedden 15:30-tól sem vár túl izgalmas parti a mieinkre, akik értelemszerűen sokkal inkább a folytatásra készülnek. Bíró Attila délelőtt és este is edzést vezényelt (közte felköszöntötte a társaság a 24. születésnapját ünneplő Garda Krisztinát), mint fogalmazott: „Meghajtottam őket. Meghajtottam, mert miután a spanyolok elleni négygólos vereség után csoportlesők reálisan nem lehetünk, így a negyeddöntőre készülünk. Természetesen a csütörtöki, oroszok elleni mérkőzésen szeretnénk jól játszani, nyerni, de miután tulajdonképpen mindegy, hogy a másik csoport három kiemelkedő csapata közül ki ellen játszunk majd a negyeddöntőben, legfőképpen arra készülünk, akkor kell úgymond készen lennünk. Vannak még gyakorolni való, erre használjuk fel a hátralévő napokat. Megérkezett Ágó Renáta, a válogatott erőnléti edzője is, szárazföldi tréningeket is tartunk, bízom benne, a legfontosabb mérkőzésen leszünk majd a legjobbak.”

Következik
3. forduló - július 17., kedd
Oroszország-Németország, 14:00
Magyarország-Szerbia, 15:30
Görögország-Horvátország, 17:00
Franciaország-Izrael, 18:30
Hollandia-Olaszország, 20:30
Spanyolország-Törökország, 22:00 
 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható

Vízilabda hírek
Női válogatott
eb
barcelona