cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„A torna legnehezebb mérkőzésre vár ránk az ausztrálok ellen"

2018. július 6. 22:50

Férfiválogatottunk az Egyesült Államok felett aratott 9-7-es győzelmének köszönhetően szombaton, a BENU-kupa harmadik és egyben utolsó játéknapján a tornagyőzelemért szállhat harcba Ausztrália ellen. A kapitány és tanítványai egyaránt elégedetten értékeltek a találkozó után.

Mint arról beszámoltunk, a BENU-kupa 2. napján férfiválogatottunk kemény ütközetben 9–7 arányban bizonyult jobbnak az Egyesült Államok együttesénél. Sikerült tehát visszavágni az egy héttel ezelőtt, Duisburgban a Négy nemzet tornáján elszenvedett fájó, 12-5-ös vereségért. Szombaton 11:15-től Ausztrália ellen a tornagyőzelem a tét.

Märcz Tamás
, szövetségi kapitány elégedetten értékelt az összecsapást követően: „A győzelem mindig építi a csapatot – bár sokszor a vereségből is lehet tanulni –, örülök, hogy újabb győztesen megvívott találkozón vagyunk túl. A mérkőzés előtt elmondtuk, hogy szeretnénk revánsot venni a múltheti vereség miatt, amit Duisburgban mértek ránk. Bizonyítottuk, hogy nem csak szájhősök voltunk, hanem keményen bele is álltunk a meccsbe. Az elején kicsit könnyebben potyogtak a gólok, elcsúsztak a blokkok jobbra-balra, de utána nagyon nagyot javult a védekezésünk, és sikerült rágyorsítanunk az amerikaiak iramára. A végén a lövéseik sem voltak már olyan hatékonyak, Viktor pedig teljesen lehúzta a rolót a kapu előtt, több bravúrt is bemutatott. Összességében elégedett vagyok, ráadásul sok játékosunk lőtt gólt, ami még nagyobb önbizalmat ad a csapatnak, hogy többen viszik a zongorát – nemcsak a támadójátékosok, hanem a védők is felvállalják a helyzeteket és bizonyos felelősséget.”
 
„Az ausztrál csapat a mai meccsen pont úgy járt a románokkal, mint mi tegnap, pont annyit tett bele a mérkőzésbe, amennyi feltétlenül kellett ahhoz, hogy behúzzák a győzelmet. Az ausztrálok talán a legfrissebbek, hiszen Egyesült Államokkal és velünk ellentétben ők nem voltak Duisburgban, hanem itt készültek magukban. Nekik legalább annyira fontos ez a torna, és tornagyőzelem, mint nekünk – szeretnénk itthon tartani, melyre úgy gondolom, minden esélyünk meg is van. Nehéz egy ilyen meccs után beleállni, noha az övék sem volt könnyű. Nehéz mérkőzés vár ránk, de szeretnénk győzni. Láttam javulást, a tegnapi meccs itt-ott még egy kicsit langyos volt, ma már élesebb, holnap pedig szerintem még tovább élesítünk” – bizakodott a kapitány.

_MG_7354.jpgKovács Gergő így összegzett: „A duisburgi tornán is verhető lett volna ez az amerikai csapat, ám míg mi kihagytuk a helyzeteinket, addig ők belőtték, illetve ezúttal más összeállításban sikerült legyőznünk őket. Ha most is kimaradt volna egy-két ziccer, lehet más végeredmény született volna… Holnapra maradt a döntő Ausztrália ellen, ők is két győzelemmel állnak az élen, akárcsak mi. Brusztos mérkőzésre számítok, biztos nehezebb lesz, mint a Világliga Szuperdöntőjének első csoportmeccsén, de mindenképpen győzni szeretnénk!” 
_MG_7647.jpg 
„Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, és ahogy megbeszéltük – gondolok itt arra, hogy az elején elmentek 3-1-re, a védelmünk nem volt elég éber. De az első perctől kezdve egészen a meccs végéig folyamatosan javult a teljesítményünk, ami nagyon fontos így, az Európa-bajnokságra való felkészülésünk hajrájában. Sorozatban két meccsen nem volt kiállításom, ami nagyon ritka, ám az én védekezésem nagyon sokszor függ attól, hogy a társaim hogyan mozognak, mind szorosban, mind zónában, mert egy-egy elalvás után általában én húzom a rövidebbet, és engem állítanak ki. Ez az egész csapatot dicséri, hogy alig kaptunk kiállítást bekkből. Mindenkinek az a dolga, hogy hátul és elöl egyaránt a maximumot nyújtsa, ha a centerek lefogása után sikerül értékesítenem a helyzeteimet, annak én is örülök, és a csapat szempontjából is fontos lesz, hogy bekkből is jöjjön egy-két gól minden mérkőzésen. Holnap a torna legnehezebb mérkőzése vár ránk, de remélem nelünk sikerül elhódítanunk a tornagyőzelmet” - fogalmazott elszántan a két találatig jutó Jansik Dávid.
_MG_7284.jpg  
„Látszik, hogy ez az Amerika nagyon jó csapat, nehéz ellenük játszani, nagyon brusztos, rángatózós, dobálós játékot játszanak. A második félidőre azonban feljavult a védekezésünk, s úgy gondolom, ennek köszönhető az, hogy győzni tudtunk. Ami a helyzetkihasználást illeti, van hiányérzetem, sok esetben nem hoztunk jó döntést, de már jobb volt, mint Duisburgban, és remélem, hogy lesz ez még ennél is jobb” - vélekedett Angyal Dániel, akit a találkozó előtt 50. válogatott mérkőzése alkalmából köszöntött dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja.

BENU-kupa nemzetközi férfitorna, 2. forduló
Magyarország-Egyesült Államok 9-7 (3-3, 3-3, 1-1, 2-0)
Hajós-uszoda
, vezette: Flahive (ausztrál), Alexandrescu (román)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Angyal 1, Manhercz 1, Zalánki 1, Kovács G. 1, Erdélyi 1, Bedő. Csere: Vámos 1, Mezei, Jansik D. 2, Bátori 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
EGYESÜLT ÁLLAMOK: McQuin - Hooper, Hallock, Daube, Bowen 2, Smith, Irving 4. Csere: Vavic, Obert 1, Carniglia, Roelse, Lynde. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Ausztrália-Románia 9-7
 
A torna állása: 1. Magyarország 6, 2. Ausztrália 6, 3. Egyesült Államok 0, 4. Románia 0

További program
Július 7., szombat

Románia-Egyesült Államok, 9:45
Magyarország-Ausztrália, 11:15 - tv: M4 Sport
 
Férfiválogatottunk Európa-bajnoki csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott