cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Háromgólos győzelemmel kezdtük a BENU-kupát

2018. július 5. 19:31

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott 11–8-ra győzte le Romániát. Pénteken 18:15-től az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

A kapitány ígéretéhez híven Eb-csapatát küldte vízbe a BENU-kupa első napján (amelynek felvezetéseként U19-es válogatottunk 19–10-es vereséget szenvedett egy amerikai egyetemei csapattól, majd Ausztrália 10–9-re verte Egyesült Államok együttesét), amelyen a szintén a kontinensviadalra készülő Románia volt az ellenfél. Egy cseppet sem lebecsülendő csapat, amelyben a Bajnokok Ligájában edződő játékosok egész sora található. Fel is hívta játékosai figyelmét Märcz Tamás az ellenfél veszélyességére – ami rögvest az első negyedben megmutatkozott.

Bizony, nem egy Vogel Soma-védés kellett ahhoz, hogy előnnyel zárjuk az etapot. Kovács Gergő villanására, majd Mezei Tamás centergóljára is érkezett válasz a túloldalról. Sőt többször adogattak az előnyért, az egyik ilyen után Manhercz Krisztián fordult le, s lőtt a jól védő Tic kapujába.

7516813376__MG_6612.jpgA második negyedben Ghiban fórból újra egyenlített, ami jelezte, bizony, jó lesz odafigyelni. Vámos Márton bombája, majd Bedő Krisztián találata igyekezett megnyugtatni a nagy munkától talán kissé ólmosan játszó társaságot. Egy román fórból fordult le aztán a Bedő, Vámos, Manhercz trió– utóbbi fejezte be kíméletlen lövéssel az akciót. És ugyan Ghiban szépített, de egy pontosan megjátszott fór végén Erdélyi Balázs volt eredményes.

Térfélcserét követően sem adta meg magát a rivális, kellemetlen, szívós játéka nem nagyon ízlett a mienknek. Radu, majd Negrean lőtt gólt, sőt többször az egyenlítésért lendült támadásba a román együttes. Ebből nem lett semmi, mert azért észnél voltak a mieink, sőt Bátori Bence csak „betette” egy fórt, amivel az utolsó szünetben 8–6-ra vezettünk.

7516813376__MG_6812.jpgGeorgescu hozta fel újra egy gólra csapatát, majd Angyal Dániel talált be. Ahhoz, hogy aztán 9–8 után végképp lerázzuk az ellenfelet, két Vámos-löket kellett. A 11–8-as győzelem jól mutatja, van még munka az amúgy a tornateremben csütörtökön alaposan megizzasztott csapat előtt, amiben a BENU-kupa sokat segíthet, így a pénteki, amerikaiak elleni mérkőzés is.
 
BENU-kupa nemzetközi férfitorna
Magyarország-Románia 11-8 (3-2, 4-2, 1-2, 3-2)
Hajós-uszoda
, vezette: Flahive (ausztrál), Stampalija (horvát)
 
MAGYARORSZÁG: Vogel - Vámos 3, Mezei 1, Jansik D., Kovács G. 1, Erdélyi 1, Bátori 1. Csere: Angyal 1, Manhercz 2, Zalánki, Bedő 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
ROMÁNIA: Tic - Radu 1, Negrean 1, Ghedrghe, Teohari, Gergelyfi, Oanta. Csere: Vancsik, Georgescu, Chioveanu, Ghiban, Antipa. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmény
Egyesült Államok-Ausztrália 9-10

További program
Július 6., péntek

Ausztrália-Románia, 16:45
Magyarország-Egyesült Államok, 18:15 - tv: M4 Sport
Július 7., szombat
Románia-Egyesült Államok, 9:45
Magyarország-Ausztrália, 11:15 - tv: M4 Sport
 
Férfiválogatottunk Európa-bajnoki csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
keret
BENU