cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Folytassa, Németországban!

2018. június 29. 14:55

A Világliga Szuperdöntője és a BENU-kupa között Märcz Tamás legénysége Németország felé vette az irányt, a célállomás pedig Duisburg volt. Péntektől vasárnapig a német város ad otthont annak a háromnapos, négycsapatos férfitornának, melyet a kapitány több szempontból is hasznosnak tart.

Mint arról korábban beszámoltunk, férfiválogatottunk felkészülése újabb fontos állomásához érkezik, hiszen a Férfi Világliga Szuperdöntője után, és a hazai rendezésű BENU-kupa előtt Märcz Tamás együttese egy német nemzetközi felkészülési tornán vesz részt. A június 29. és július 1. között megrendezésre kerülő Négy nemzet tornájának Duisburg ad otthont, és a mieink mellett a házigazda németek, Egyesült Államok és Kína száll harcba.
 
A szövetségi kapitány így vezette fel a háromnapos megméretést: „Nagyon közeli még a múltheti Világliga Szuperdöntője, de kaptak egy rövid pihenőt a srácok, hogy egy picit elszakadjanak az uszodától és feltöltődjenek. Több játékost - szám szerint hatot - otthon is hagytam, azokat, akik nagyon le voltak terhelve az utóbbi időszakban a Világliga és a Bajnokok Ligája nyolcas döntője miatt. Alkalmam nyílik most azokat a játékosokat is kipróbálni, akik a szuperdöntő ideje alatt csak dolgoztak, de ugyancsak kiváló játékosok, másrészt pedig nagyon jó erőfelmérő is lesz számunkra. Megmérkőzünk a házigazda német együttessel, aki a barcelonai kontinensbajnokságon csoportellenfelünk lesz, Egyesült Államok csapatával, aki szerintem az egyik legerősebb gárda volt a Világligán, annak ellenére is, hogy Japán a legvégén megviccelte őket, és végül de nem utolsó sorban az ázsiai régió egyik feltörekvője, Kína válogatottja. Nem számítunk tehát könnyű meccsekre, ugyanakkor sok mindent le lehet majd szűrni belőle. Múlthétről van egy stabil gerince a csapatnak, akik azért már rutinosabbak, és a fiatalok, akikre kíváncsi vagyok, hogy boldogulnak a nemzetközi mezőnyben. És persze szeretnénk feltérképezni a német garnitúrát, aki a harmadik ellenfelünk lesz Barcelonában. Jó lesz testközelből látni, mit tudnak és mit játszanak - újabb fontos állomsához érkeztünk tehát."

A duisburgi torna magyar kerete 
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC),  Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
Négy nemzet férfitorna, Duisburg
A program


Június 29., péntek

18:30 Egyesült Államok-Magyarország
20:15 Németország-Kína

Június 30., szombat
18:30 Magyarország-Kína
20:15 Németország-Egyesült Államok

Július 1., vasárnap
12:00 Egyesült Államok-Kína
13:45 Németország-Magyarország

Vízilabda hírek
Férfi válogatott