A szombathelyi és belgrádi U18-as világbajnokság beosztása

2018. június 22. 10:40

Pénteken délelőtt a Duna Arénában ünnepélyes keretek között elkészítették a fiú és leány ifjúsági világbajnokság csoportbeosztásait. A fiúk Görögország, Argentína, Oroszország és Kína, a lányok pedig Kazahsztán, Egyesület Államok és Argentína mellé kerültek a csoportban.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Budapesten, a Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták a fiú és leány U18-as világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbinak pedig augusztus 27. és szeptember 2. között Szerbia fővárosa, Belgrád ad otthont.
 
A szombathelyi fiú U18-as világbajnokság csoportja

Horváth János a sorsolásról: „A csoportbeosztás sohasem kívánságműsor, lehetett volna könnyebb, de lehetett volna nehezebb is. Próbálunk ehhez a felálláshoz alkalmazkodni. A görögök és az oroszok nagyon erősek és papíron talán jobbak is - előbbit tavaly az Európa-bajnokságon megvertük, míg az oroszokkal egyszer döntetlent játszottunk egy gólzáporos meccsen, egyszer pedig a bronzmérkőzésen győztük le őket. Mindkettő nagyon nehéz ellenfél, a görögöké talán a mezőny két legjobb centere, az oroszoknak pedig nagyszerű lövőik vannak. Aki világbajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni- mi vébét szeretnénk nyerni!"

 
A belgrádi leány U18-as világbajnokság csoportja

Petőváry Zsolt a sorsolásról: „Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok... Ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze."
E.ON Férfi OB I

ZF-Eger - FTC-Telekom

2019. febr. 21. 19:00

Női OB I

DUE-Maarsk Graphic - BVSC-Zugló

2019. márc. 02. 15:00

FINA World League 2018-2019

Hungary - Russia

2019. febr. 19. 17:00

HUN-NED női világliga 2019.02.12. (Fotók: Madar Dávid)
Junior fiú válogatott edzés, 2019.02.11. (Fotók: Madar Dávid)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok