A szombathelyi és belgrádi U18-as világbajnokság beosztása

2018. június 22. 10:40

Pénteken délelőtt a Duna Arénában ünnepélyes keretek között elkészítették a fiú és leány ifjúsági világbajnokság csoportbeosztásait. A fiúk Görögország, Argentína, Oroszország és Kína, a lányok pedig Kazahsztán, Egyesület Államok és Argentína mellé kerültek a csoportban.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Budapesten, a Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták a fiú és leány U18-as világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbinak pedig augusztus 27. és szeptember 2. között Szerbia fővárosa, Belgrád ad otthont.
 
A szombathelyi fiú U18-as világbajnokság csoportja

Horváth János a sorsolásról: „A csoportbeosztás sohasem kívánságműsor, lehetett volna könnyebb, de lehetett volna nehezebb is. Próbálunk ehhez a felálláshoz alkalmazkodni. A görögök és az oroszok nagyon erősek és papíron talán jobbak is - előbbit tavaly az Európa-bajnokságon megvertük, míg az oroszokkal egyszer döntetlent játszottunk egy gólzáporos meccsen, egyszer pedig a bronzmérkőzésen győztük le őket. Mindkettő nagyon nehéz ellenfél, a görögöké talán a mezőny két legjobb centere, az oroszoknak pedig nagyszerű lövőik vannak. Aki világbajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni- mi vébét szeretnénk nyerni!"

 
A belgrádi leány U18-as világbajnokság csoportja

Petőváry Zsolt a sorsolásról: „Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok... Ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze."
Női OB I

LFÁ-ZF-Eger - UVSE-Tungsram-Hungue

2020. febr. 12. 17:45

E.ON Férfi OB I

UVSE Hunguest Hotels - PVSK-Mecsek Füszért

2020. febr. 26. 18:00

E.ON Férfi OB I

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2020. febr. 29. 15:30

FTC-OSC BL - 2020.02.14. (Fotók: Derencsényi István)
EB 2020: HUN-ESP 9-9 (5-4) - 2020.01.26. (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok