A szombathelyi és belgrádi U18-as világbajnokság beosztása

2018. június 22. 10:40

Pénteken délelőtt a Duna Arénában ünnepélyes keretek között elkészítették a fiú és leány ifjúsági világbajnokság csoportbeosztásait. A fiúk Görögország, Argentína, Oroszország és Kína, a lányok pedig Kazahsztán, Egyesület Államok és Argentína mellé kerültek a csoportban.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Budapesten, a Férfi Világliga Szuperdöntőjének helyszínén a FINA képviselői kisorsolták a fiú és leány U18-as világbajnokság csoportjait. Előbbit augusztus 11. és 19. között rendezik Szombathelyen, utóbbinak pedig augusztus 27. és szeptember 2. között Szerbia fővárosa, Belgrád ad otthont.
 
A szombathelyi fiú U18-as világbajnokság csoportja

Horváth János a sorsolásról: „A csoportbeosztás sohasem kívánságműsor, lehetett volna könnyebb, de lehetett volna nehezebb is. Próbálunk ehhez a felálláshoz alkalmazkodni. A görögök és az oroszok nagyon erősek és papíron talán jobbak is - előbbit tavaly az Európa-bajnokságon megvertük, míg az oroszokkal egyszer döntetlent játszottunk egy gólzáporos meccsen, egyszer pedig a bronzmérkőzésen győztük le őket. Mindkettő nagyon nehéz ellenfél, a görögöké talán a mezőny két legjobb centere, az oroszoknak pedig nagyszerű lövőik vannak. Aki világbajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni- mi vébét szeretnénk nyerni!"

 
A belgrádi leány U18-as világbajnokság csoportja

Petőváry Zsolt a sorsolásról: „Kiegyenlített mind a négy csoport, mindenhol van két erősebb együttes. Nagyon jók a spanyolok, a görögök, a hollandok... Ugyanakkor a mi csoportunk kimondottan jónak mondható, az lesz a meghatározó, hogy a csoportküzdelmek után miként alakul a lebonyolítási rendszer, ki kivel kerül majd össze."
KSI-Kanizsa, 2020.06.27. (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
Kanizsa-KSI, 2020.06.25. (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok