Remek kezdés: hétgólos győzelem Ausztrália ellen!

2018. június 18. 21:25

Férfiválogatottunk magabiztos védekezéssel kezdett, s ezt meglovagolva szép fokozatosan lépett el ellenfelétől. Csapatunk végül 12–5-ös győzelemmel kezdte a Duna Arénában a Világliga Szuperdöntőjét, amelyben kedden 18:15-től Montenegró ellen játszik.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

... és akkor elkezdődött.
 
A Duna Arénában előbb a világbajnok horvátok az ötgólos Fatovic vezérletével tízzel győzték le a kazahokat (15-5), majd a csoportunkban Montenegró Japán verte magabiztosan (14-8). A nap harmadik meccsén Egyesült Államok bizonyította, hogy valóban az év eseményre számára a Világliga Szuperdöntője - a Perronéval felálló spanyolokat 8-6-ra múlta felül.
 
Ezt követte a megnyitó, majd 20:05-től a mieink ausztrálok elleni összecsapása.
 

A partit Erdélyi Balázs kezdte a legaktívabban: az OSC játékosa háromszor is lövéssel próbálkozott, ám akcióból és emberelőnyből sem járt eredménnyel. Bátori Bence lövését Hrysanthos védte, avagy nehezen akart megszületni a vezető gól. Azért csak összejött: Köszönhetően egyrészt annak, hogy nem kerültünk hátrányba, hiszen azt, amit szívből meg lehet oldani, azaz a kemény, zárt védekezést, megoldotta a társaság. És köszönhetően másrészt Vámos Márton klasszisának, aki megszokott bombájával adta meg a kezdőlökést. Őt a másik balkezesünk, Zalánki Gergő fórból követte, így vezettünk 2–0-ra. És ugyan Roach előnyből szépített, Zalánki akcióból is betalált, 3–1-es etappal nyitottunk.

A második negyed sem a gördülékeny támadójátékról szólt, ami nem csoda, ha tudjuk, mennyi idő volt a felkészülésre. A két kihagyott emberelőnyös helyzetet is ennek a számlájára írhatjuk talán. Hátul ellenben mindezt ellensúlyozta a csapat, és ugyan Kayes egyszer villant, sok egyebet nem tudtak az ausztrálok kezdeni a magyar kézerdővel, Nagy Viktor magabiztosságával. A negyed végén aztán lőttünk egy gólt is: az újonc Pohl Zoltán remek labdát adott középre, ahol Bedő Krisztián harcolt ki egy ötöst. Ezt Erdélyi értékesítette, a nagyszünetben így 4–2 volt az előny.

Fordulás után varázsütésre elöl is megváltoztak a dolgok. Tekintettel arra, hogy továbbra is magabiztosan védekeztek az urak, láthatóan nőtt az önbizalom, így támadásban is sikerültek a megoldások. Hatásos volt a Bedőre megjátszott előny, Bátori is kíméletlenül engedte el, amit azzal a csuklóval el kell engedni, majd Mezei Tamás brusztolt ki egy ötöst (Vámos lőtte be), Erdélyi pedig kettős fórból lőtt pontosan. Ezzel a 4–0-s etappal süllyesztette el ellenfelét a magyar válogatott, amely innentől okosan pólózva, Märcz Tamás kéréseit betartva ment előre. Elphick és Zalánki gólváltása alakított 9–3-ra az eredmény a mi szempontunkból, majd Power „tett be” egy fórt ugyan, de sok kérdés így sem maradt a záró menetre.

A szövetségi kapitány ennek szellemében beküldte Kardos Gergelyt, azaz újabb újoncot avattunk. A Szolnok kapusa védésekkel jelezte, bátran lehet rá számítani – az egyik után ellenakció indulhatott, amelyből Manhercz Krisztián jegyzett gólt. Szerzett még egyet Kovács Gergő is, odaát Kayes, majd ötösből nálunk Bátori, így végül 12–5-re nyertünk.

Folytatás kedden 18:15-től Montenegró ellen!
 
Férfi Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 1. forduló
A-csoport
Ausztrália-Magyarország 5–12 (1–3, 1–1, 2–5, 1–3)
Vezette:
Rakovics (szerb), Tiozzo (horvát)

AUSZTRÁLIA: Hrysanthos – Campbell, Kayes 2, Younger, Ford, Putt, Hollis. Csere: Edwards, Power 1, Elphick 1, Roach 1, Brooks, Porter (kapus). Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos 2, Jansik D., Kovács G. 1, Erdélyi 2, Bátori 2, Bedő 1. Csere: Angyal, Manhercz 1, Zalánki 3, Mezei, Pohl, Kardos (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
A-csoport
Montenegró-Japán 14-8 - jegyzőkönyv itt
B-csoport
Horvátország-Kazahsztán 15-5 - jegyzőkönyv itt
Egyesült Államok-Spanyolország 8-6 - jegyzőkönyv itt
 
A várhatóan felejthetetlen hangulatú eseményre napijegyek válthatók az eventim.hu oldalon!

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna - Facebook-oldalunkon ezen a felületen találkozhat az eseménnyel. 
Csoportbeosztás
A-csopot:
 Ausztrália, Montenegró, Japán, Magyarország
B-csoport: Egyesült Államok, Horvátország, Kazahsztán, Spanyolország
A további program
Csoportmérkőzések, 2. forduló - június 19., kedd

Ausztrália-Japán, 15:15
Horvátország-Spanyolország, 16:45
Montenegró-Magyarország, 18:15 - tv: Duna World
Egyesült Államok-Kazahsztán, 19:45
Csoportmérkőzések, 3. forduló - június 20., szerda
Horvátország-Egyesült Államok, 15:15
Montenegró-Ausztrália, 16:45
Kazahsztán-Spanyolország, 18:15
Japán-Magyarország, 20:00
Negyeddöntő - június 21., csütörtök
A2-B3, 15:15
A3-B2, 16:45
A1-B4, 18:15
A4-B1, 19:45
Helyosztók 1. - június 22., péntek
Az 5-8. helyért, 15:15 és 16:45
Elődöntő, 18:15 és 19:45
Helyosztók 2. - június 23., szombat
A 7. helyért, 15:15
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:15
Döntő, 19:45
(Az utosó 3 napon a tévéközvetítés befolyásolhatja az időpontokat)

A Világliga Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A Világliga Szuperdöntő hivatalos információs központja: 
   +36 1 999 6 444
Minden nap 10:00 - 21:00 óra között, magyar és angol nyelven várja a kedves érdeklődők, látogatók hívását.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!Női válogatott edzés, 20180619. (Fotók: Madar Dávid)
AUS-HUN, Világliga Szuperdöntő, 2018.06.18. (Fotók: Madar Dávid)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok