cover image
Egyéb

Előnyben az UVSE

2018. június 16. 15:59

Az E.ON Férfibajnokságban való szereplésért folytatott párharc első felvonását gólzáporos mérkőzésen az UVSE nyerte, és került előnybe a Nagykanizsával szemben.

Szombaton délután a Margitszigeten rendezték az E.ON Férfibajnokság osztályozójának első felvonását, melyet az OB I tizenötödik helyezettje, az UVSE, és az OB I/B ezüstérmese, a Nagykanizsa vív egymással. A mérkőzés első találatát Németh Zsolt együttese szerezte Vogel Simon révén, majd a nyitó játékrész végére 5-2-re fordított a vendégegyüttes. Nagyszünetre felkapaszkodott az UVSE, félidőben 8-8-as döntetlent mutatott az eredményjelző. A harmadik etapot 5-3 arányban a lilák nyerték, így a negyedik negyedre 12-10-es UVSE vezetés mellett kanyarodtak rá a csapatok. Az utolsó felvonásban újfent a fővárosiak bizonyultak jobbnak, ami azt jelenti, hogy az első osztályú tagságért folytatott párharcot - mely az egyik fél második győzelméig tart -, az UVSE nyerte. Folytatás vasárnap, Nagykanizsán.
 
E.ON Férfibajnokság, osztályozó, 1. mérkőzés
UVSE-Kanizsa VSE 15-12 (2-5, 5-2, 5-3, 3-2)
Gólszerzők:
Keresztúri 4, Tóth Z. 3, Knézy 3, Korényi 2, Major, Vogel Simon, Baksa, ill. Dobay 3, Salamon A. 3, Bicskei 2, Szilvasán B. 2, Horváth B., Kéri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az UVSE javára

Vízilabda hírek