cover image
Egyéb

Nem ázott el, szakadó esőben javított az Eger

2018. június 8. 17:07

A genovai Bajnokok Ligája alsó ágán Dabrowski Norbert csapata 10–6-ra legyőzte a német Spandaut, így szombaton az 5. helyért játszhat.

Olcsó poén lenne azt írni, hogy mire bevonultak a csapatok a bemutatáshoz, az égiek is az Egert siratták – pedig…

Köztudott, a csapat ezen a tornán játszik így utoljára együtt, hiszen jelentős változásokat jelentettek be, távozik Angyal Dániel, Braniszlav Mitrovics, Bedő Krisztián, Kovács Gergő, Lőrincz Bálint és Uros Csucskovics is, a célja az volt a társaságnak, a búcsú szépre sikerül – nos, a csütörtöki szétesés sajnos keresztülhúzta a számításokat. A Barceloneta elleni 9–4-es vereség, a mutatott játék alaposan elkeserítette a hevesieket, akik az okokról nem beszélnek, ugyanakkor sejthető, néhányan bizony már nem feltétlen Genovában járnak…

Dabrowski Norbert mindazonáltal kiadta a lelkekre ható ukázt: nem engedheti meg magának ez a csapat, hogy a hátralévő két mérkőzésen hasonlóképpen vízilabdázzon, kutya kötelessége a szurkolók, a támogatók, legfőképpen pedig az önbecsülése miatt harcolni az 5. helyért.

Első lépésben ehhez azt a Spandaut sodorta a sors az útjába, amelytől a csoportküzdelmek során Berlinben 10–9-re kikapott, s amelyet a Bitskey-uszodában 8–4-re vert meg. A német alakulat csütörtökön alaposan megszorongatta az Olympiakoszt (5–6), reális esélye volt az elődöntőbe jutásra. Gondolhatnánk, hogy az egygólos vereség letörte a Spandau játékosait, de kapusa, Baksa László kifejtette, „Számunkra nagy öröm, hogy a mezőny tagjai vagyunk, minden meccset élvezni akarunk, így ugyanolyan lelkesedéssel játszunk tovább.”

Nos, a kapus szavait igazolták a látottak. Az intenzív esőzésben Kovács Gergő góljára három válasza volt a Spandaunak, hiszen Gielen, Dedovics, majd Restovics is betalált. Egy pontos fórmegjátszás (Hárai volt a falból a befejező) jelezte, vízben van az Eger is, más addig nem talán nagyon…Vagyis akart, ment előre az együttes, de nem siekrültek igazán azok, amiket meg akart csinálni.

ma1.JPGA második negyedben aztán megrázta magát a hevesi együttes, leginkább hátul igaz ez, hiszen több blokk is jelezte, több, alapesetben sokkal több lenne ebbe a csapatban. Vlachopoulos és Hárai révén fordított, majd a harmadikban Kovács révén növelte 5–3-ra az előnyét. A középső két negyed kapott gól nélkül lehozásából arra következtethetünk, mindenképpen összeszedettebb volt mentálisan az együttes, és ha a támadójátéka hagyott is kívánnivalót maga után, hátul rendezett volt a fal. A parton a szakadatlan esőzés ellenére le-fel járó Dabrowski mester ennek örülhetett.

A záró periódust Jüngling gólja nyitotta, ami jelezte, oda kell még figyelni, ám Angyal és Rasovics találata megnyugtató, háromgólos előnyt hozott a konyhára (7–4). Innen nem volt pardon, magabiztosan húzta be a meccset az Eger 10–6-ra, ami azt jelenti, hogy szombaton 17:30-tól az 5. helyért küzdhet.

Férfi Bajnokok Ligája, Nyolcas döntő, Genova
Az 5–8. helyért
Spandau 04 Berlin (német)–ZF-Eger 6–10 (3–2, 0–2, 0–1, 3–5)
Gólszerzők:
Gielen, Negrean, Juengling, Dedovics, Restovics,Saudadier, ill. Hárai 2, Kovács G. 2, Vlachopoulos 2, Angyal, Rasovics, Hosnyánszky, Bedő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


Vízilabda hírek
szolnok
bl
genova
f8
eger