cover image
Egyéb

BL-döntő újratöltve – ezúttal a négy közé jutásért!

2018. június 6. 18:28

Az emlékezetes tavalyi finálé után ezúttal a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének első napján összeméri erejét a Szolnok és a horvát Jug Dubrovnik. A genovai viadal negyeddöntőjét (19:00) is élőben közvetíti az M4 Sport.

Szolnok–Jug 10–5.

Lehet ezt elfelejteni?

El lehet felejteni Cseh Sándor „őrült” időkérését? Nagy Viktor extázisát? Az álomgólokat? Az ünneplést?

A válasz a pólóbarátoknak aligha kérdéses, így voltaképpen nincs abban semmi meglepő, hogy a két együttes csütörtöki csatája előtt ezt a meccset emlegetjük fel elsősorban. Pedig tudjuk, azóta annyi minden történt, hogy oldalakat tudnánk megtölteni vele – más ne mondjunk, mindkét együttes átalakult valamelyest azóta. És alakul majd még – de ez ugye a jövő zenéje…

Mindenestre pikáns, hogy az előző idény BL-döntője most a negyeddöntő lesz – nem is néz tovább egyelőre Kis Gábor, a csapat magyar olimpiai bajnoka, aki mint megjegyezte a klub honlapján: „Tényleg csak ezzel a meccsel foglalkozunk. Az lenne a legnagyobb hiba, ha most azt csinálnánk, hogy úgy megyünk ki, hogy jaj, meg kell védeni a címet, vagy meg akarjuk védeni a címet. Úgyhogy ez a legfontosabb, hogy nyerjük meg a Jug-meccset. És hogyha ezt megnyerjük, akkor majd Sanyi felkészíti a csapatot, majd biztos egész éjszaka videózni fog az ellenfelünkről. Nagyon szeretném, hogyha a Reccóval játszanánk a következő meccset, vagy annak a mérkőzésnek a győztesével. De valljuk meg, a Recco hazai pályán nagyon nagy erőt képvisel, de legyünk ott!”

MVLSZ_Szolnok_FTC_ffi_donto_20180516_Madar_David_015.jpgCseh Sándor vezetőedző hasonlóképpen gondolkodik, egyelőre kizárólag a horvát bajnokkal (a Jug Dubrovnik a Mladost Zagreb ellen nyerte a hazai fináléját összesítésben 3–1-re) foglakozik: „Most is egy nagyon erős csapat. A távozó Perrone kifejezetten egy irányító játékos volt náluk, és olyan játékosok jöttek a helyükbe, akik inkább a gépezetben vannak benne. Nyilván azért így is nagyon sok és meghatározó és jó játékosuk van. Tulajdonképpen a világbajnok horvát csapatnak a nagy része az itt játszik a Dubrovnikban, és csapatként nagyon jól funkcionálnak, nagyon gyorsak, gyors játékosaik vannak, nagyon jó a védekezésük. Főleg, ha a Bijacnak jó napja van…”

A csapatkapitány, Zsivko Gocics is bízik abban, ezúttal is túljárnak majd Bijac eszén, bár mint említette, nem hiszi, hogy megismétlődik a tavalyi mérkőzés, legalább is ami a nagy különbséget illeti: „Nagyon kemény meccs lesz, az biztos. Ami nagyon fontos, az az, hogy mi úgy szálljunk be a vízbe, hogy mindenki 100 %-osan adjon mindent a csapatért. Hogy ez milyen eredményre lesz elég, azt meglátjuk a meccs után. Szerintem, ha úgy megyünk a vízbe és úgy játszunk, akkor esélyesek vagyunk a továbbjutásra.”

Mezei Tamás amondó, a csütörtöki parti tétje azért rendkívüli, mert aki győztesen akar hazatérni, vagy minimum egy éremmel, arra rögvest sorsdöntő csata vár. És természetesen a Szolnok céljai pontosan ismertek…

„Hullámzó szezonunk volt, ami érthető, hiszen öt minőségi játékos távozott a tavalyi szezon után. Ezek után nem is számítottunk arra igazán, hogy ismét ott leszünk a BL végjátékában, de sikerült elérnünk egy olyan szintet, ami ezt lehetővé tette. Miután otthon mindent megnyertünk, bármi is lesz Genovában, elégedettek vagyunk” – fogalmazott Vjekoslav Kobescak, a Jug vezetőedzője, aki hozzátette: nagyon fáradtak a játékosok a hosszú szezon után.

Az Egerrel kapcsolatos felvezetésünket itt olvashatja!

Férfi Bajnokok Ligája, Nyolcas döntő, Genova
Június 7., csütörtök, negyeddöntő

Olympiakosz Pireusz (görög)–Spandau 04 Berlin (német), 16:00
ZF-Eger–CN Barceloneta (spanyol), 17:30 – tv: M4 Sport
Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa, 19:00 – tv: M4 Sport

Pro Recco (olasz)–AN Brescia (olasz), 20:30

Június 8., péntek, helyosztók
Az 5-8. helyért

Olympiakosz Pireusz/Spandau 04 Berlin–ZF-Eger/CN Barceloneta, 16:00
Pro Recco/AN Brescia–Jug Dubrovnik/Szolnoki Dózsa, 17:30
Elődöntő
Olympiakosz Pireusz/Spandau 04 Berlin–ZF-Eger/CN Barceloneta, 19:00
Pro Recco/AN Brescia–Jug Dubrovnik/Szolnoki Dózsa, 20:30

Június 9., szombat
A 7.helyért, 16:00
Az 5. helyért, 17:30
A 3. helyért, 19:00
Döntő, 20:30
Vízilabda hírek
szolnok
bl
genova
f8