cover image
Egyéb
Utánpótlás

BENU fiú ifjúsági négyes döntő: BVSC–KSI finálé következik – ÉLŐ KÖZVETÍTÉSSEL!

2018. június 2. 19:40

A Szőnyi úton a zuglóiak hatalmas csatában győzték le az Egert 10–9-re, így az alapszakasz győztese ott lesz az aranymeccsen. Ellenfele az UVSE-t szintén 10–9-re felülmúló KSI lesz. Facebook-oldalunkon a bronzmeccset és a döntőt is élőben közvetítjük.

„Egy nagyon jó edzővel felálló, több válogatott játékost képviseltető egységes garnitúra, egy másodpercig nem lehet őket lebecsülni, az végzetes lenne.”

Kemény Kristóf, a BVSC edzője nyilatkozott így a klub honlapján, utalva arra, hogy hiába győzte le csapata az alapszakaszban 12–4-re és 10–6-ra is az Egert, biztosra nem mehet előre. Nos, 2–2 után indult be igazán a zuglói henger: az ötöst is hárító Mizsei Márton a védekezés stabilitásának is hála magabiztosan védett, elöl pedig jöttek a gólok – Fodor Olivér, egy látványos akció végén Sugár Péter, majd Batizi Benedek lőtt a kapuba. Hiába küzdött nagyot a hevesi alakulat, tartotta előnyét a BVSC, a nagyszünetben 7–4 állt a táblán.

Fordulás után aztán három perc sem kellett Tóth Kálmán együttesének az egyenlítéshez, avagy valóban nem szabad a hevesieket lebecsülni. Magyar Márton akcióból és ötméteresből talált be, majd a korábban tehetségét egy csodaszép ejtéssel igazoló Melegh Milán szabaddobásból bombázott a kapuba. Kemény Kristóf azonnal időt kért, igyekezett csapatát visszatéríteni a helyes útra. Annyiban sikerült, hogy megállította a BVSC az egri támadásokat, ugyanakkor a sajátjai továbbra is akadoztak, fórban sem ment, Poczik Levente is jól teljesített az egri kapuban. Éles, nagyon éles lett a küzdelem, 7–7-tel mentek a felek a záró menetre.

Ebben a hazaiak kezdtek jobban: Mladoniczki Tibor okos és precíz keresztpasszát Sugár helyezte be, míg átellenben Mizsei két labdát is fogott. A fórt 8–6-ért elhibázta a BVSC, ám ez Eger nem tudott ezzel élni, szintén emberelőnyben rontott. Magyar ellépése, a jó helyre érkező átadásból szerzett gólja 8–8-ra alakította az eredményt, kimondottan izgalmas, feszült csata zajlott a vízben. Sugár vette észre a középen egyedül maradt Fodort, aki ismét a hazaiakat jutatta előnyhöz. A BVSC újabb sanszot szalasztott el a plusz kettőért (Poczik emberhátrányban védett), a hektikus partin azonban az Eger is hibázott. Mladoniczki aztán a rövidbe lőtt, sikerült az egyenlítés, 1:38 volt hátra. A meccset végül egy kifogástalanul megjátszott BVSC-fór döntötte el, amelynek végén Tanczer Tamás lőtt a kapuba, így nyert 10–9-re a házigazda.

Szűcs Levente, a BVSC felnőtt csapatának vezetőedzője nagyot fújt, míg Bárány Attila, az egri klubelnök a vereség ellenére büszkén állt fel a székéből: „Ezek a fiúk nagyon sokat dolgoztak, nagy meccsre késztették az alapszakasz győztesét, gratulálok nekik, biztos vagyok benne, hogy fogunk még hallani róluk!”

Kemény Kristóf, a BVSC edzője: „Nagyon sokat dolgoztunk, mindent megtettünk a héten azért, hogy a kezünkben legyen a mérkőzés. Két negyedig a kezünkben is volt, ám jött egy rövidzárlat. Ebben a helyzetben plusz energiákat tudott mozgósítani az ellenfél, így szoros meccs lett. Sok elkerülhető gólt kaptunk olyan periódusokban, amikor le lehetett volna zárni a meccset, így tulajdonképpen nem meglepő, hogy idegesek lettünk a végén. Úgy gondoltam, hogy ha nem is magabiztosan, de három-négy góllal jobbak leszünk, ez nem sikerült, de örülünk, hogy a döntőbe jutottunk. Hiszen azért jöttünk ide, hogy megnyerjük az ifjúsági bajnokságot.”

Tóth Kálmán, az Eger edzője: „Sokat dolgoztunk azért, hogy egy ilyen pólóünnepre el tudjunk jönni, és ott ilyen szintű meccset tudjunk játszani. Emellett a rendszer mellett lehet érvelni és kritizálni, ám azt látni kell, a játékosoknak nagyon nagy dolog rajta részt venni, a kilencven százaléknak ez élete mérkőzése. Az elmúlt két hónapban többet fejlődtek ezek a gyerekek, mint egész évben, a nevelés, a képzés erről szól. A mai gyerekek egy ilyen nemes célért a csillagokat is képesek lehozni az égről. Gratulálok nekik, remekül teljesítettek! Ez nem gyorsvonat, a fejlődés azonban tetten érhető, és ez a legfontosabb. Gratulálok a BVSC-nek, nagyon jó csapat, hajszálon múlt, hogy most mi is azzá váljunk.”

A másik ágon a KSI és az UVSE párharca is úgy indult, hogy egyértelműen jobbnak látszott az egyik fél, nevezetesen a sportiskolások együttese. Horváth János „fiai” kiválósan védekeztek, Bányai Márk jól védett, jól semlegesítették a Baksa Benedek, Dala Döme kettőst. S miután Kósa Balázs, majd Bóbis Botond is gólt jegyzett, s Sziládi Kristóf szépítő találata után ez a duó együtt hozott össze egy gólt, 3–1állt a táblán.

Fotó: Bors Dorottya

Fotó: Bors Dorottya

A második negyedben Konarik Ákos duplájával egyenlített a Dávid Zoltán irányította UVSE, amely érezhetően nagyobb elánnal jött vissza az első szünet után. Így rögvest parázs lett a csata, ahogy a két együttes alapszakaszbeli meccse után (9–7 és 13–12 a KSI-nek) sokan jósolták. Sömjén Dominik góljával szerzett újra vezetést a KSI, majd emberhátrányban Bóbis szerzett labdát, s az ellenakció során gólt. Bányai ziccert védett, de Aranyi Máté lövése ellen tehetetlennek bizonyult, így a nagyszünetre 5–4-gyel mentek.

A harmadik negyed a végéig úgy alakult, hogy gólt szerzett a KSI, erre válaszolt az UVSE. Avagy kettő és egy gól között „ingadozott” a parti. Többször is lehetett volna egyenlő, illetve léphetett volna el jobban a KSI, de nem igen bírtak egymással. 7–6-nál Sömjén egy kipattanó után harcolt ki ötöst, amit Kósa lőtt be, majd Bóbis a végén „tett be” egy fórt, így 9–6-ra vezettek Horváth János tanítványai.

A záró negyedben Vigvári Vendel és Baksa révén kapaszkodott fel a védekezést váltó UVSE, az egyenlítésre is volt esélye, de ez nem jött össze. Bóbis hatodik (!) gólja 1:20-zal a vége előtt 10–8-ra alakította az állást, majd 53 másodperccel a vége előtt Dala szépített. A KSI végigtámadta az idejét, gól nélkül, így az UVSE az egyenlítésért támadhatott az időkérés után. Schmölcz Normann kiállítása után fórban, ám Konarik lövését védte Bányai, így a KSI jutott a fináléba.

Horváth János, a KSI edzője: „Az UVSE jó csapat, tele utánpótlás-válogatott játékosokkal, nem számítottunk könnyű meccsre. Az elején sikerült ellépni, sőt kétszer-háromszor volt lehetőségünk a 4-1-hez is, de buta hibák miatt lekontrázott bennünket az ellenfél. Ha ez nincs, talán könnyebb lett volna. Az utolsó negyedben, háromgólos vezetésünk során M-zónázott az UVSE, tudtuk, hogy így lesz, megbeszéltük, de megint buta hibákat vétettünk, aminek következményében izgalmas lett a vége. Igazi bajnoki elődöntő volt, büszke vagyok a csapatra, hogy két fronton is helytálltunk. Tizenhat éve vagyok itt, nyertem sok utánpótlás-bajnokságot és ob I/b-t is, de duplázni talán csak egyszer sikerült. Rengeteg meccs van bennünk, amíg a BVSC inkább tanulási folyamatnak vette az ob I/b-t, addig mi mindenképpen meg akartuk nyerni. Így az ifjúsági döntőbe jutást nagy sikernek gondolom, elégedett vagyok, de holnap azért nem az ezüstért jövünk vissza az uszodába!”

Dávid Zoltán, az UVSE edzője: „Arra készültünk végig, azt beszéltük meg, hogy a KSI legnagyobb fegyverét, a kontratámadásait megakadályozzuk – ez nem sikerült. Talán hat olyan akció után kaptunk gólt, amikor az ellenfél kontrája után alakult ki helyzet. Amíg ezt nem tudjuk megakadályozni, elbambulunk, amikor lövés van, és nem indulunk vissza, addig ki lehet bármit találni, nem tudunk mit kezdeni. Ha már lefordultak, nehéz bármit is tenni, hiszen jól csinálják. A vereség ugyan fájó, de reális, egyszer sem vezettünk. Fiatal a csapat, három 99-es játékosunk van, a többiek 2000-esek vagy fiatalabbak, de bíztunk benne, hogy egy meccsen nyerhetünk a KSI ellen. Sportemberek vagyunk, így most értelemszerűen csalódottak, de holnap az Eger ellen nem szabad így odaállni, mert a bronzéremnek is nagy értéke van. A legnagyobb feladat, hogy lelkiekben összekaparjuk most magunkat.”

A vasárnapi mérkőzéseket is a Facebook-oldalunkon élőben közvetítjük.

BENU fiú ifjúsági bajnokság, négyes döntő, Laky Károly Uszoda
Elődöntő
BVSC-Zugló–ZF-Eger 10–9 (2–1, 5–3, 0–3, 3–2)
Gólszerzők:
Fodor O. 3, Csorba T. 2, Sugár P. 2, Mladoniczky T., Batizi B., Tanczer T., ill. Magyar M. 4, Melegh M. 3, Sík B., Kürti D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

KSI SE–UVSE 10–9 (3–1, 2–3, 4–2, 1–3)
Gólszerzők:
Bóbis M. 6, Kósa B. 3, Sömjén D., ill. Konarik Á. 2, Aranyi M. 2, Sziládi K., Baksa B., Dala D., Vigvári V., Busa M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A vasárnapi program
A 3. helyért:
ZF-Eger–UVSE, 17:00
Döntő: BVSC-Zugló–KI, 18:30
Vízilabda hírek
Utánpótlás
BENU
ifjusági bajnokság
négyes döntő