cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Universiade-keret – szem előtt a tehetséges játékosok

2018. május 24. 18:21

Bíró Attila ezúttal is összehívott egy fiatalokból álló keretet, amely kétszer egy héten keresztül Mihók Attila irányításával Dunaújvárosban készül majd.

Mint beszámoltunk róla, Bíró Attila válogatott kerete hétfőn kezdi meg a nyári felkészülését a barcelonai Európa-bajnokságra, amely során a Vodafone-kupán, illetve egy rotterdami tornán is megméreti magát.

Nos, a szövetségi kapitány a hátországgal kapcsolatban is igyekszik képben lenni, éppen ezért – miként egy esztendeje – egy 13 fős Universiade-keretet is kijelölt. Ez a társaság kétszer egy hétig, azaz június 5-12., illetve július 5-11. között tart edzőtábort.

„A cél, hogy a junior-válogatottból már kiöregedő, de a felnőtt kerettagságra még nem érett játékosok is szem előtt legyenek. Az első héten az Európa-bajnokságra készülő francia válogatottal készül majd együtt a csapat, második héten a szerbekkel, a törökökkel és az izraeliekkel tart kétkapus edzőmeccseket, minitornát. Alkalmanként ezekre én is elmegyek, hogy lássam a játékosokat, akik jó teljesítmény esetén idővel a válogatottba kerülhetnek. Ez kellő motivációt kell, hogy jelentsen számukra” – fogalmazott Bíró Attila, akitől megtudtuk, az Universiade-csapat egyrészt nyitott, azaz elképzelhető, menet közben is bekerül majd valaki (így például az Eb-kerettel készülő Utassy Kata is csatlakozhat), illetve a társaság Dunaújvárosban készül mindkét héten, méghozzá Mihók Attila irányításával.

Női Universide-keret
Kapus: Kiss
Alexandra
Mezőnyjátékosok: Ádám Emília, Bicskei Réka, Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Kuna Szonja, Mchunu Hlengiwe, Mucsy Mandula, Rybanska Natasa, Takács Vivien, Urvári Lili


Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
universiade