cover image
Egyéb

KSI: jöhet az élvonal, és a további fejlődés!

2018. május 22. 20:03

Horváth János csapata a Vasas legyőzése után megnyerte az OB I/B-t, és a tavalyi kiesés után visszajutott a legjobbak közé.

„Nem vissza akarunk, hanem vissza fogunk jutni!”

Horváth János, a KSI vezetőedzője fogalmazta meg egyértelműen a sportiskolások célját/feladatát rögvest a tavalyi kiesés után, őszintén bevallva, ezzel a kijelentéssel szándékosan igyekezett nagy terhet tenni csapatára. Mert teher alatt nő ugye a pálma…

Nos, a társaság a jelek szerint elbírta. Elbírta, hiszen a Vasas elleni 13–5-ös győzelemmel az utolsó mérkőzésétől függetlenül megnyerte az OB I/B-s bajnokságot, visszajutott az első osztályba.

„Valóban, nagy teher volt ez a csapaton, a szakmai stábon, de mindenki tökéletesen abszolválta – fogalmazott büszkén Horváth János. – A feladat nehézségét az emelte igen magas szintre, hogy ezek a játékosok folyamatosan két fronton vízilabdáztak, az OB I/B mellett az ifibajnokságban is harcoltak, hiszen ez utóbbit sem akartuk úgymond eldobni, annak ellenére, hogy a prioritást egyértelműen a másodosztályú bajnokság jelentette.”

Nos, a KSI mindkét fonton jól teljesített: az OB I/B-ben az alapszakaszban egy döntetlenje volt az Ybl ellen, a többit megnyerte, majd a folytatásban Nagykanizsán ikszelt, és csupán a BVSC-től kapott ki, a többi összecsapását megnyerve magabiztosan lett első. Az országos ifjúsági bajnokságban a négyes döntőben ott lesz a csapat, mert ugyan szombaton kikapott a BVSC-től, amely így várhatóan az élen végez, de esélye van még a címvédésre.

„Ez a játékosok minden nap pólóznak, hét közben edzések, szombaton a másodosztályú, vasárnap az ifi bajnokság várt rájuk. Ezt a terhelést fejben és fizikailag sem volt egyszerű megélni, s ugyan az ifi négyes döntő valóban még hátra van, a szezont máris jónak értékelhetem” – tette hozzá a szakvezető, aki elmondta, a korábban négy zsinórban az OB I-ben eltöltött év annyi mindent adott a szakosztálynak, hogy egyértelműen azonnal vissza akartak kerülni.

„Az első osztályú bajnokság más kávéház, más fordulatszámmal, sebességgel. Sok tehetséges fiatal van nálunk, azt vallom, feltétlen az előnyükre válik, hogy testközelből tapasztalhatják, miként játszanak a legjobbak, akár a sztárok. Örülök, hogy fizikailag is érezhetik majd mindezt. Mostantól majd arra készülünk, hogy ezeket a különbségeket elkezdjük lefaragni. Biztos vagyok benne, hogy jótékony hatással lesz az OB I a gyerekekre.”

Ami nehezíti majd a helyzetet: két utánpótlás-válogatott, Kardos Alexander (több kérője is van) és az OB I/B eddigi lejátszott meccsei, statisztikái alapján a sorozat legértékesebb játékosa, Kósa Balázs (amerikai egyetem) is távozik – „Ugyan két kiváló, a csapat arculatáét meghatározó játékosról van szó, távozásuk nem okoz nagy problémát, nagyon drukkolunk nekik, de a helyükön majd újabb tehetségek lépnek. Tizenöt éve így megy ez, megszoktuk. Már tudjuk, kiket akarunk beépíteni a csapatba.”

Az OB I/B második helyezettje osztályozót vívhat az első osztály 15. helyezettjével, az UVSE-vel – erre a Pelle Balázzsal a kapuban kiálló nagykanizsai együttesnek van a legnagyobb esélye.

Férfi OB I/B
Az 1–8. helyért, az állás

1. KSI SE 32 pont (13 mérkőzés) - már bajnok
2. Kanizsa VSE 25 (12)
3. YBL WPC 21 (11)
4. UVSE 19 (11)
5. BVSC-Zugló 16 (12)
6. DVSE SC 9 (11)
7. Vasas 9 (11)
8. Swietelsky-Békéscsaba 3 (11)

Az 9–14. helyért, az állás
  9. Eszterházy Károly ESC 22 (10)
10. Ceglédi VSE 16 (9)
11. A-Híd-OSC-Újbuda 16 (10)
12. Neptun VSC 13 (9)
13. Angyalföldi Sportiskola 12 (9)
14. RacioNet-Honvéd 3 (9)

Az 15–20. helyért, az állás
15. Dunakanyar Waterpolo 15 (9)
16. Kaposvári VK 13 (8)
17. Hódmezővásárhely VSC 10 (8)
18. Szolnoki Dózsa 10 (9)
19. MAFC „112” 10 (8)
20. Alfa SC-ESMTK 6 (6)

A bajnokság részletes jegyzőkönyvei: itt
Vízilabda hírek
OB I/B
békéscsaba
ksi