cover image
Egyéb

A BVSC lett a bajnok a női OB I/B-ben

2018. május 20. 19:38

A Gruber Laura irányította csapat a csongrádi négyes döntő fináléjában 12-12-es döntetlent játszott a III. Kerület csapatával, majd ötméteresekkel bizonyult jobbnak.

Csongrádon rendezték a Női OB I/B négyes döntőjét, ahol a fiatal tehetségek mellett több kedvencet, olimpikont, világ- és Európa-bajnokot, válogatott játékost is láthattunk vízbe ugrani – többek között Drávucz Ritát, Pelle Anikót, Szremkó Krisztinát, Ipacs Barbarát vagy Kisteleki Orsolyát.

Az elődöntőben a III. Kerületi TVE Drávucz vezérletével az Angyalföldi Sportiskolát, a BVSC-Zugló pedig a Csongrád Városa Vízilabda SE csapatát győzte le magabiztosan.

A bronzmeccset Szremkó triplájára is alapozva a hazaiak nyerték, míg a finálé hatalmas csata után 12–12-es eredménnyel zárult. A III. Kerület együttesében Gazdag Erika és Kisteleki Orsolya 4-4 gólt jegyzett, míg a zuglóiaknál a 19 másodperccel a vége előtt egyenlítő Koncz Hanna Laura egymaga hétszer talált be. Következhettek az ötméteresek, amelyet a BVSC nyert, megszerezve így a bajnoki címet.

Gruber Laura vezetőedző így értékelt a siker után: „Tudtuk, hogy kemény meccs vár ránk, mindkét alkalommal döntetlenre végződő meccset játszottunk az egykori válogatott játékosokat felvonultató III. Kerület csapata ellen. Az elődöntővel ellentétben itt jóval enerváltabban kezdtünk, kimaradtak a helyzeteink, ami hátul csúnyán megbosszulta magát, így ellenfelünk el tudott lépni, mi pedig csak kapaszkodtunk az eredmény után. Bár Besszer Eszter remekül semlegesítette Drávucz Ritát (aki így gól nélkül maradt), de ezenkívül sem elöl, sem hátul nem ment a játék, csak küszködtünk, ami kissé felőrölte az erőinket, így a 2. negyedben 8-3-as, a 3. negyedben pedig 10-6-os állás állt az eredményjelzőn. Innen viszont ráléptünk a gázpedálra és elhittük, hogy van még keresnivalónk a meccsben. Koncz Hanna (4 perc alatt 4 gól) és a csapat varázslatos hajrájával a lefújáskor 12-12 állt a táblán. Az izgalmas büntetőpárbajt végül megnyertük, így miénk az idei OBI/B bajnoki címe, azt gondolom, megérdemelten. Le a kalappal a csajok előtt, hatalmas szívvel, nagyon nagyot küzdöttünk! Gratulálok a csapatnak és nagyon büszke vagyok mindenkire!”

Női OB I/B, négyes döntő, Csongrád
Elődöntő
III. Kerületi TVE–Angyalföldi Sportiskola 8–5 (3–2, 3–0, 1–1, 1–2)
Gólszerzők:
Drávucz R. 4, Olajos D., Gazdag E., Ipacs B., Szentkereszti G., ill. Szűcs P. 2, Kocsis Sz., Takács M., Bene L.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–Csongrád Városi Vízilabda SE 14–5 (4–2, 2–0, 4–1, 4–2)
Gólszerzők:
Király R. 4, Koncz H. 3, Besszer E. 3, Bruckner A. 3, Ősz Varga L., ill. Szremkó K. 2, Brezovai D., Dalmády P., Tyukász A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. helyért
Angyalföldi Sportiskola–Csongrád Városi Vízilabda SE 5–8 (0–1, 2–2, 1–3, 2–2)
Gólszerzők:
Szűcs P. 2, Kocsis Sz., Nyeste T., Nagy E., ill. Szremkó K. 3, Erdélyi H. 3, Máté V., Forgó J.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Döntő
III. Kerületi TVE–BVSC-Zugló 12–12 (3–2, 5–1, 2–3, 2–6) – ötméteresekkel 5–6
Gólszerzők:
Gazdag E. 4, Kisteleki O. 4, Szentkereszti G. 2, Pelle A., Boros J., ill. Koncz H. 7, Ősz Varga L. 2, Besszer E., Bagyinszki H., Bruckner A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)




Vízilabda hírek
BVSC
III. Kerület