cover image
Egyéb

Nagy a tét: BL-indulás, Ek-indulás, kiesés elkerülése

2018. május 12. 10:14

Az E.ON Férfibajnokság rájátszásában a helyosztók közül kiemelkedik az Eger–OSC, a BVSC–Miskolc és az UVSE–Szeged párharc.

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódik a rájátszás, annak az utolsó köre, amelyben már konkrét helyezésekért küzdenek a felek. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcok első összecsapása következik tehát, amelyek közül a tét nagyságát tekintve három feltétlen kiemelkedik.

Az Eger–OSC párharcban dől majd el, melyik csapat lesz a bronzérmes, egyúttal melyik alakulat indulhat a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, s melyik „csak” az Euro-kupában. A hevesiek ugyan esztendeje két évre főtáblás jogot szereztek, ám mindez csupán akkor lép életbe, ha a bajnoki sorozatban BL-induló helyen végeznek. A szezon felénél beindult igazolási „háttérmunka” miatt több csapatnál is jelentős változások várhatóak, amelyben a hírek szerint különösen igaz ezen két együttesre (honlapunk ezúttal is megvárja a csapatok, játékosok bejelentését, akkor közli az igazolásokat), emiatt is pikáns párharc várható. Mindkét vezetőedző, Dabrowski Norbert és Tóth László is kifejtette, hogy bízik abban, a játékosok képesek profin kezelni ezt a helyzetet.

Mind az Eger, mind az OSC BL-meccset játszott szerdán, mindkettő felkészülésként fogta fel – a különbség abban rejlik, hogy amíg a hevesiek egyrészt győzelmi kényszerben voltak a Steaua ellen (is), hogy meglegyen a csoportban a második hely (meglett!), addig a fővárosiak jó ideje felkészülési partiként tekintettek a nemzetközi kupameccsekre, lévén idejekorán elveszítették esélyüket a továbbjutásra. És ha ehhez hozzávesszük, hogy az Eger közel járt ahhoz, hogy bajnoki döntőt játsszon, így arrafelé talán nagyobb a csalódottság, mintha az OSC várná egy fokkal kedvezőbb helyzetből a bronzcsatát.

„Sok meccs van már bennünk, érezzük is magunkon, de tenni kell a dolgunkat tovább. Ismerjük az OSC-t, jó csapat, mindent bele kell adnunk ellenük” – fogalmazott Angelos Vlachopoulos, akire főszerepe várhat ezúttal is. A bajnokságban mindkétszer az Eger volt a jobb (9–8, 8–7), a Magyar Kupában azonban az OSC nyert (10–7), ami jelzi, ezúttal sem mehet biztosra egyik fél sem.

„Talán adott egy kis pluszt nekünk a szerdai, Partizan elleni meccs. Nagyon nehéz meccs lesz, az Eger az egész éves teljesítményt nézve kiegyensúlyozottabb volt, jobb eredményei voltak, mint nekünk. Ez alapján ők a mérkőzés esélyesei, de mégis sportról van szó, sportemberek vagyunk, nem fogunk feltett kézzel odamenni, feltett szándékunk, hogy elvigyük a bronzérmet” – mondta Erdélyi Balázs, az OSC válogatottja.

Az Eger–OSC mérkőzést a Líceum Televízió élő stream közvetítése jóvoltából az egriek Facebook-oldalán is nyomon lehet majd követni!

Az 5. helyért ezúttal is a BVSC és a Miskolc csap össze, a tét itt a jobb pozíció megszerzésével az Euro-kupa indulás kiharcolása.

A 7. helyért a Honvéd és a Debrecen találkozik.

A 11. helyért a Vasas a Szentessel csap össze – a mérkőzésen búcsúztatják újra az aktív játéktól visszavonuló Steinmetz Ádámot.

A 13. helyért a szombathelyi AVUS a Tatabányát fogadja.

A 15. helyért zajló párharc tétje nem kicsi: a győztes osztályozót játszhat a kiírás szerint az ob I/b második helyezettjével, a vesztes pedig kiesik az első osztályból. Az UVSE és a Szeged gőzerővel készült a küzdelemre.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás, 1. mérkőzések – május 12., szombat

A 3. helyért

ZF-Eger–A-Híd-OC-Újbuda, 19:00

Az 5. helyért
BVSC-Zugló–PannErgy-Miskolci VLC, 17:00

A 7. helyért
RacioNet-Honvéd–Debrecen, 17:30

A 11. helyért
VasasPlaket–Metalcom-Szentes, 19:30

A 13. helyért
AVUS–Tatabánya, 17:00

A 15. helyért
UVSE–ContiTech-Szeged, 19:00

(A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak; ezen párharcok 2. mérkőzéseit május 16-én tartják; a 9. helyért PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK párharcot rendeznek, az első összecsapásra május 14-én kerül sor)
Vízilabda hírek
eger
osc
BVSC
miskolc
szeged
uvse