cover image
Egyéb

Egyenlített a Szolnok, jöhet a szombati ki-ki csata

2018. május 2. 20:15

Az Eger nem tudta odahaza begyűjteni a fináléba jutáshoz szükséges győzelmet, hiszen a címvédő 12–6-ra nyert a Bitskey-uszodában. További rossz hír a hevesieknek, hogy a 4 perces kiállítással sújtott Bedő Krisztiánt elveszítette a folytatásra.

Hogy mennyire különleges összecsapás volt a felek első rájátszásos összecsapása, a Bitskey-uszodában lejátszott találkozó is árulkodott: a Szolnok már az első negyedben annyi gólt, szám szerint hármat szerzett, mint odahaza a teljes meccs során. Mezei fórból, Zalánki szabaddobásból, Prlainovics szintén előnyből, miközben odaát csupán Hosnyánszky villanását jegyezhettük fel. A hazaiak „elsüllyedtek” a szolnoki szorítsában, Nagy Viktor is remekül állt a lábán.

SER_6436.JPGA hazaiak gondjai a második negyed elején folytatódtak: Younger és Bátori volt kíméletlen hat az öt ellen, miközben Dabrowski mester játékosai idegesnek tűntek. A menetet végül mínusz egyre mentette a hevesei alakulat, hiszen Csucskovics és Hosnyánszky is gólt jegyzet, keretbe foglalva Kis Gábor akciózását.

A 3–6-ról induló harmadik felvonásban keményedett fel igazán az Eger, érezhetően feljavult a játéka, más kérdés, a Szolnok meg nem rontott a minőségen, így őrözte az előnyét. Rasovics távolijára Kis válaszolt, majd újra a szolnokiak szerb játékosa következett. Ezt követően honfitársa, Prlainovics szólt hozzá újra a partihoz – amihez az kellett, hogy a játékvezetők Mezeiről végleg kiállítást Hosnyánszkyt…

SER_6487.JPGA vezérét veszítő Eger ezzel még nagyobb bajba került, s a saját maga ásta gödörből már képtelen volt kimászni. Vlachopoulos ugyan szépített, de az egyre magabiztosabban pólózó Szolnok Zalánki lövésével növelte újra háromra, majd a remeklő Kis révén a negyedik negyed elején négyre a különbséget (6–10). A mérkőzés nagyon úgy tűnt, hogy eldőlt, ezért is volt érthetetlen Bedő mozdulata, amely négy perccel a vége előtt brutalitásért 4 perces kiállítást ért a játékvezetőknél (ezt is kihasználva nyert Cseh mester csapata 12–6-ra), ami egyben azt is jelenti, hogy a center nem lehet ott szombaton társai között a mindent eldöntő mérkőzésen.

Merthogy ott, akkor dől el majd, hogy ki lesz a fináléban az FTC ellenfele.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
Elődöntő, 2. mérkőzés
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa 6–12 (1–3, 2–3, 3–3, 0–3)
Gólszerzők:
Rasovics 2, Hosnyánszky 2, Csucskovics, Vlachopoulos, ill. Kis G. 3, Prlainovics 3, Bátori 2, Zalánki 2, Younger, Mezei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–6
Vízilabda hírek
eger
szolnok
szolnok-eger