cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Rájátszás közben a válogatottban együtt a legjobbak

2018. április 26. 15:30

Bíró Attila kijelölte bő keretét a keddi, oroszországi Világliga-mérkőzésre – a bajnoki finálét egymás ellen vívó UVSE, Dunaújváros kettősből öt-öt játékos tagja a keretnek.

A szezon feltétlen érdekessége, hogy a bajnoki hajrát, a finálét és a bronzmeccset megszakítja egy válogatott mérkőzés, avagy a rendkívül éles meccseket egymás ellen vívó pólósok a szerdai ütközet után péntektől újra egy hajóban eveznek. Így, hiszen a nemzeti együttes előtt kedden fontos, a nyári programra is jelentős hatással bíró összecsapás várhat: május 1-én Szentpéterváron a Világliga európai selejtezőjének utolsó fordulójában játszik Oroszország ellen. Amennyiben a szintén ezen a napon, de korábban megtartandó mérkőzésen a spanyolok rendes játékidőben legyőzik otthon a hollandokat, tulajdonképpen számunkra már „csak” a presztízs lesz a tét, holland pontszerzés, győzelem esetén azonban ki-ki meccs vár a mieinkre.

Bíró Attila persze nem számol, kész tervei vannak arra is, ha sikerül a Szuperdöntőbe jutás, és arra is, ha nem jön össze – kell-e mondani, fiatal csapatának az éles meccsszámok miatt is az első verziót favorizálná. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy a szövetségi kapitány a megnevezett 17-es kerete azokra épül, akik korábban is szerepet kaptak, avagy nincs pihenő, minden korábban számításba vett pólós a fedélzeten.

„Jó meccset szeretnénk vívni az oroszokkal, ez is egy értékfelmérő lesz számunkra. A nemzetközi porondon jól szerepeltek a válogatott játékosok, a Dunaújváros LEN-kupagyőzelme után az UVSE-nek az erősebb Euroligában nem sikerült ugyan érmet szerezni, de így is láttam pozitív jeleket. A játékosok a bajnoki döntőben feszült meccset vívnak, ami helyénvaló, ám abban bízom, kellő higgadtsággal, intelligenciával teszik, vigyáznak magukra, és arra, senki se sérüljön meg. Az, hogy a válogatottban a csapat érdeke felülírja a klubérdekeket, nem kérdés, tehát egységes csapattal megyünk az oroszok elleni meccsre. Az utazó keretet még nem tudom, pénteken a felsoroltak kezdik meg a felkészülést. A névsorban egy újonc található, a 16 esztendős Utassy Kata, aki a BVSC-ben nem egy meccsen bizonyította rátermettségét. Kíváncsi vagyok rá, mire lesz képes válogatott edzéseken. Behívásával tartottam magam ahhoz, amit korábbiakhoz, azaz a stáb nézi, felméri a fiatal tehetségeket – így került a keretbe, és már állandó kerettag Vályi Vanda, így mutatkozott be a válogatottban Rybanska Natasa, vett részt edzésen Kudella Panna” – egészítette ki a kerethirdetést néhány mondattal Bíró Attila.

Világliga, európai selejtező
6. (utolsó) forduló – május 1.

Spanyolország–Hollandia, Madrid, 13:00
Oroszország–Magyarország, Szentpétervár, 19:00 (magyar idő szerint 18:00)

Az állás: 1. Spanyolország 11 pont (50-45), 2. Magyarország 7 pont (45-47), 3. Hollandia 6 pont (43-44), 4. Oroszország 6 pont (46-48)
(Három csapat jut a Szuperdöntőbe)

A keret
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Utassy Kata (BVSC), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga