cover image
Egyéb

LEN-kupagyőztes a Dunaújváros!

2018. április 14. 15:12

Mihók Attila csapata a matarói fináléban 13–11-re legyőzte a görög Olympiakoszt, így megszerezte a serleget!

„Féljenek a görögök!”

Így, ezzel a motivációs felkiáltással állt oda a fináléhoz a Dunaújváros, avagy Mihók Attila csapata bátorsággal, elszántsággal, félelem nélkül készült a klub fennállásának sporttörténelmi tettére. Bizakodással töltötte el a csapatot, hogy a szezonban edzőmeccsen már jobbnak bizonyult az Olympiakosznál, és az előző idényben is szoros meccset vívott vele.

A kezdés remek volt: ugyan Asimaki fórból beköszönt Laura Aartsnak, ám válaszul Garda Krisztina lőtt nagy gólt, majd Geraldine Mahieu pazar centermunkája már a vezetést jelentette. A kanadai Eggens egyenlített, amire pedig egy másik olyan játékos, aki itt, a LEN-kupa négyes döntőjében feltűnően nagy kedvvel, és jól játszott válaszolt, nevezetes Ziegler Diána, aki irtózatosan kilőtte a bal felsőt.

A nagy adok-kapok, már ami a gólokat illeti, folytatódott: Plevritou és Abramidou (ötös) révén fordított a görög együttes, amely az Euroliga-negyeddöntőjében egyetlen végén kapott góllal maradt alul a Kirishi ellen. A negyedet Hlengiwe Mchunu fórgólja, illetve Aarts nagy védése zárta.

A második menetben Garda és újra Mchunu következett, és ugyan Avramidou szépített, Szilágyi Dorottya bombagólja őrizte a nagy nehezen megszerzett kétgólos előnyt. Pörgött, nagyon pörgött a Dunaújváros, aminek hála a harmadik menetben is rendre jobban állt: Szilágyi ellenállhatatlanul tüzelt hátulról, és Garda sem ment a szomszédba egy-egy nagy löketért. S ugyan volt 9–6 is az előny, ahonnan egyenlített Avramidou vezérletével az Olympiakosz, a 10–9-es vezetés sem nézett ki rosszul.

guri.jpgA csereként beálló Kiss Alexandra is hozzátett a magáét a kapuban, neki is köszönhető, hogy 10–10 után újra ellépett kettővel a csapat: Garda ötöst értékesített, Gurisatti Gréta megúszás után talált be. Kapaszkodott a rivális, Emmolo szépített, de Gurisatti újabbgólja mindent lezárt: a tavalyi bronzérem után megnyerte a LEN-kupát a Dunaújváros!

LEN-kupa, négyes döntő, Mataro
Döntő
Olympiakosz Pireusz–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11–13 (4–4, 1–3, 4–3, 2–3)
Gólszerzők:
Avramidou 4, Eggens 3, Emmolo 2, Plevritou, Asimaki, ill. Garda 4, Szilágyi 3, Gurisatti 2, Mchunu 2, Mahieu, Ziegler
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. helyért: La Sierena Mataro (spanyol)–Plebiscito Padova (olasz) 8–11

A LEN-kupagyőztes csapat:
Laura Aarts, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Geraldine Mahieu, Hlengiwe Mchunu, Lara Luka, Szilágyi Dorottya, Vályi Fanni, Vályi Vanda, Ziegler Diána – vezetőedző: Mihók Attila
Vízilabda hírek
dunaújváros
len-kupa