cover image
Egyéb

LEN-kupa: fináléban a Dunaújváros – jöhet az aranycsata!

2018. április 13. 18:17

Mihók Attila csapata magabiztosan, 11–7-re győzte le a matarói elődöntőben a házigazdát, így szombaton 14 órától a serlegért küzdhet a görög Olympiakosz ellen.

Abszolút más típusú meccsen, de a papírformának megfelelően összejött az Olympiakosz–Dunaújváros finálé.

A görög csapat nagyszünetben még csak 2–2-re állt az olasz Padova ellen, innen kellett rákapcsolnia. Mindez sikerült, hiszen a kanadai Monika Eggens, olasz Giulia Emmolo kettőssel megerősített, görög válogatottra épülő Oylmpiakosz zsinórban hat gólt jegyezve lépett el a folytatásban 8–2-re, és húzta be végül magabiztosan, 10–4-re a partit.

A Dunaújváros (amely nélkülözte a betegség miatt itthon maradt Vályi Vandát) aztán nem kockáztatott: a házigazda Matarót azonnal „kezelésbe vette”, hátul olyan falat húzott Kiss Alaexandra kapuja elé, amely ellen szenvedtek a spanyol játékosok. És eközben jöttek a gólok is: a francia Geraldine Mahieu centercsavarja után Szilágyi Dorottya átlövésből talált be, majd Ziegler Diána előbb közelről, majd távolról volt pontos. A második negyedben hátul maradt minden a régiben, Kiss Alexandra nagyokat is védett, míg Gurisatti Géra és Szilágyi talált be.

Volt is öröm közben a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában, ahol a klub utánpótlás-csapatai, valamint szurkolók együtt nézték kivetítőn a mérkőzést.

A Fabó Éva Sportuszodában ment a drukkolás

A Fabó Éva Sportuszodában ment a drukkolás

Térfélcsere után Mahieu odapörkölt még egyet, amire két hazai gólt volt a válasz – tombolt az uszoda, hogy megtört a jég matarói oldalon. Sőt kis híján vérszemet kaptak, fórban adogattak, időt kértek, de Mihók Attila együttese nem ijedt meg. Kivédekezte, Szilágyi labdát lopott, végigúszott vele, és tulajdonképpen bevitte ezzel a végső lökést. Mert ugyan sok volt még hátra, de egyértelműnek látszott, ki lesz a győztes. Azért a negyedben még Garda Krisztina is villant egyet…

mataroduf.jpgA záró menet elején Gurisatti és Horváth Brigitta találata után 10–4-re vezetett a Dunaújváros, amely végül kicsit kiengedve 11–7-re, profin hozta le a partit. Mindez azt jelenti, hogy szombaton 14 órától a LEN-kupa győzelemért játszik az Olympiakosszal – a mérkőzés ezen a felületen élőben követhető majd!

LEN-kupa, négyes döntő, Mataro
Elődöntő
La Sierena Mataro (spanyol)–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 7–11 (0–4, 0–2, 3–3, 4–2)
Gólszerzők
: Byrne 3, Zuniga, Gomez, Alvarez, Pascual, ill. Szilágyi 3, Mahieu 3, Ziegler 2, Gurisatti, Horváth B., Garda
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Plebiscito Padova (olasz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 4–10 (2–1, 0–1, 1–6, 1–2)

Helyosztók – szombat
A 3. helyért:
La Sierena Mataro–Plebiscito Padova, 11:30
Döntő: Olympiakosz Pireusz–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 14:00
Vízilabda hírek
dunaújváros
len-kupa