cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ott leszünk a Szuperdöntőben!

2018. április 10. 20:27

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott rendes játékidőben 10–10-re végzett Spanyolországgal a Világliga pamplónai ütközetében, ötméteresekkel kapott csak ki, azaz pontot szerzett, s ezzel megnyerte csoportját.

A rijekai Európa Kupa Szuperdöntőjében 13–7-re győzte le válogatottunk Spanyolországot, ám ebből nem feltétlen indulhattunk ki. Nem, hiszen amíg a mieink 6. helyen zártak, a rivális – amelynek tét nélküli volt az ellenünk vívott csoportmeccse – a döntőbe jutott, s ezüstérmet szerzett.

A pamplonai összecsapás tétje a Világliga Szuperdöntőjébe jutás volt – a mieinknek a hódmezővásárhelyi győzelem, illetve a gólkülönbség okán még az egygólos vereség is kvalifikációt jelentett volna, de természetesen nem ez, sokkal inkább a győzelem volt a cél.

Speciel nem úgy indult a parti, ahogy szerettük volna: Manhercz Krisztián ugyan „bevert” egy fórt a szélről, ám Tahull a falból egyenlített, majd Granados lőtt bombagólt. Nem igazán találtuk a fogást a spanyol védelmen, egy fórt mellé durrantottunk, míg átellenben Munarriz átlövése is beakadt.

Az 1–3-as nyitó negyedre 3–1-es menettel válaszoltunk: ehhez kellettek Nagy Viktor védései, így sikerült egy ideig tartani a mínusz kettőt. De aztán jött újra Manhercz, majd Török Béla, s máris 3–3 állt a táblán. Egy labda nélküli kiállítás után Tahull lőtte be a ziccert, de egyetlen másodperccel a dudaszó előtt Vámos Márton középről, emberelőnyből célzott pontosan.

Fotó: Tóth Szabolcs/MVLSZ

Fotó: Tóth Szabolcs/MVLSZ

Térfélcsere után Mallarach lefordulás után ismét a spanyolokat juttatta előnyhöz, majd Mezei Tamás kiállítást harcolt ki, majd az ő húzását védte Lopez-Pinedo, aki később Bedő Krisztián centerezését is hatástalanította. Manhercz ezúttal távolról volt pontos, ezzel egyenlítettünk, ám válaszul Minguell, majd Mallarach is gólt jegyzett. De nem törtünk meg: Vámos, majd Bátori Bence villant, majd kivédekeztünk egy hátrányt, s 7–7-tel mentünk a záró etapra. Tüzes, motivált volt a csapat, látszott minden megmozduláson.

A végő periódusban 8–7-re, 9–8-ra, és 10–9-re is mi vezettünk – góljainkat Jansik Szilárd (fór), Zalánki Gergő (átlövés) és Mezei (pazar centermunka) szerezte. A végén a spanyolok Espanol ötösével egyenlítettek, s lett 10–10, ami azt jelentette, megnyertük a csoportot.

Az ötméteres párbajt a spanyolok nyerték, de ez már nem osztott, nem szorzott. A nyolcas Szuperdöntőt június 18-23. között rendezik - helyszíne még nincs...

esphiunpamplona.jpgVilágliga, férfiak, európai selejtező, C-csoport
6. (utolsó) játéknap
Spanyolország-Magyarország 10–10 (3–1, 1–3, 3–3, 3–3) – ötméteresekkel 5–3
Gólszerzők:
Mallarach 2, Tahull 2, Munarriz 2, Espanol 2, Granados, Minguell, ill. Manhercz 3, Vámos 2, Török, Bátori, Zalánki, Jansik Sz., Mezei

A végeredmény: 1. Magyarország 10, 2. Spanyolország 8, 3. Hollandia 0
A spanyolok elleni keret

Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

A-csoport
Románia–Montenegró 4–12
Végeredmény: 1. Montenegró 9, 2. Szerbia 9, 3. Románia 0

B-csoport
Horvátország–Németország 14–8
Végeredmény: 1. Horvátország 12, 2. Oroszország 5, 3. Németország 1
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
férfiak
märcz tamás
spanyolország