cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Hosszú út áll még előttünk"

2018. április 7. 23:55

A rijekai Európa Kupa Szuperdöntőjének utolsó csoportmérkőzését rendezték szombaton este, melyen Märcz Tamás együttesének az A jelű kvartett élén végző, s így tét nélkül harcba szálló spanyol csapatot sikerült felülmúlnia. A 13-7-es győzelem azt jelenti, hogy a magyar férfiválogatott vasárnap az ötödik helyért játszhat Montenegróval.

Mint arról beszámoltunk, az már az összecsapás előtt eldőlt, hogy a kvartett első két helye elkelt, vagyis a magyar csapatnak mindenféleképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy vasárnap az ötödik helyért játszhasson a helyosztón. Nos, a feladatot sikerült teljesíteni, Märcz Tamás tanítványai hatgólos győzelmet arattak a Horvátország elleni döntőre készülő spanyolok felett.

„Ma már nem foglalkoztunk azzal, hogy mi volt tegnapelőtt a görögök, vagy éppen tegnap az olaszok ellen, ám azzal sokkal inkább, hogy azokat a hibákat, melyeket elkövettünk, minél gyorsabban és minél jobban helyre rakjuk... – kezdte a szövetségi kapitány. – Rövid idő volt erre, de mégis azt gondolom, hogy egész hatékonyak voltunk, aminek nagyon örülök. Rendkívül motiváltan szálltak harcba a fiúk, azért, hogy még egyszer, harmadjára is le tudjuk győzni idén a spanyolokat, ennek köszönhetően pedig holnap egy újabb jó mérkőzés vár ránk, ezúttal Montenegró ellen. Végre egy délszláv vízilabda, egy újabb erőpróba ennek a fiatal csapatnak, ami egész biztosan segíteni fogja a további fejlődésünket. Gyors, szervezett, és hozzánk hasonlóan fiatal alakulatról van szó, néhány rutinos játékossal kiegészülve, akik sok nagy csatát megéltek már, és akik közül jó néhányan Magyarországon játszanak, közelről ismerjük tehát őket. És ott van köztük Ivovics, a legjobb játékosuk, aki túl azon, hogy az egyik legmeghatározóbb pillére az együttesnek, kiválóan szervezi a játékot. Kíváncsian várom, mire lehetünk képesek ellenük, szeretném látni a spanyolok elleni mérkőzés folytatását, sőt, még akár az előrelépést is. Nagyon hosszú út áll még előttünk – az igazán nagy tervünk az, hogy az olimpiára összeérjen az együttes, ez az egyik állomás volt, a következő nagy állomás pedig a barcelonai kontinensbajnokság lesz. Hosszú távra tervezek ezzel a garnitúrával, és bár nem mindenki áll még készen, tudom azt, hogy bennük van az a faktor, mellyel igazán jó játékossá, és igazán jó csapattá érhetnek.”
 
A két találatig jutó Manhercz Krisztián így emlékezett vissza a találkozóra: „Teljesen más tempóval szálltunk bele ebbe a mérkőzésbe, mint az előző kettőbe. Mi diktáltuk az iramot, hozzánk kellett igazodnia a spanyoloknak, az első negyed végén már 3-0-ra vezettünk, félidőre pedig ezt az előnyt tovább növeltük. A harmadik negyedben főként Jansik Szilárd pazar teljesítményének köszönhetően kinyílt a meccs, és végképp eldöntöttük a mérkőzést. Örülök, hogy sikerült azt a fiatalos dinamikát és elszántságot képviselnünk, melyet elvárunk magunktól. Holnap még van egy meccs – legalább ugyanilyen tempóra lesz szükség. Két teljesen más játékstílus, a mediterrán és a délszláv vízilabda sokban különbözik egymástól. Akárcsak számunkra, számukra is rangadó lesz, melyből mint minden mérkőzésből, ebből is rengeteget tanulhatunk, ezeket pedig már akár nyáron kamatoztathatjuk."
Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

 
„Gratulálok a csapatnak! Ma este az volt az egyik legnagyobb fegyvertényünk, hogy átbeszéltük azokat a hibákat, melyeket az előző két mérkőzésen elkövettünk, ezeket kijavítottuk és elkerültük, valamint a megbeszélteket betartottuk. A három meccsből most játszottunk a legjobban, örülök, hogy a magunkhoz képest rossz játékból ki tudtunk lábalni. Feljavult a támadójátékunk, amit elvárt tőlünk a kapitány sikerült megvalósítanunk, ezekből helyzeteket alakítottunk ki, és gólokat is tudtunk lőni, sőt, úgy érzem, hogy bizonyos esetekben még szerencsénk is volt. Holnap ismét egy nagyon nehéz meccs vár ránk, a montenegrói együttesben is egyre több fiatal kap szerepet, szóval biztos vagyok benne, hogy pörögni fog a játék. Montenegró ellen még nem játszottam, kíváncsi vagyok, mire megyünk ellenük, alig várom a találkozót!" 
- fogalmazott Vogel Soma.
 
Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő - 2018. április 5-8., Rijeka
3. forduló
A-csoport:

Magyarország-Spanyolország 13-7 (3-0, 4-4, 5-1, 1-2)
Vezette: Stanojevics (szerb), David (francia)

 
MAGYARORSZÁG: 
Vogel - Török, Manhercz 2, Zalánki, Vámos 2, Mezei 2, Jansik D., Jansik Sz. 3, Nagy Ádám, Bátori 3, Bedő 1, Kovács Gergő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

SPANYOLORSZÁG: Lopez Pinedo - Munarriz Egana 1, Granados Ortega 2, Del Toro Dominguez, Larumbe Gonfaus 1, Minguell Alferez 2, Barroso Macarro 1, Espanol Lifante, Tahull Compte, Fernandez Miranda, Cabanas Pegado, Bustos Sanchez. Szövetségi kapitány: David Martin
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
Olaszország-Görögország 10-7
 
A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 6 pont 
2. Olaszország 6 pont 
3. Magyarország 4 pont 
4. Görögország 1 pont

B-csoport:
Franciaország-Montenegró 6-10
Szerbia-Horvátország 7-8

A csoport végeredménye:
1. Horvátország 9 pont 
2. Szerbia 6 pont 
3. Montenegró 3 pont 
4. Franciaország 0 pont
 
Korábbi eredmények:
1. forduló
A-csoport:
Magyarország-Görögország 9-9

Olaszország-Spanyolország 4-11
B-csoport:
Franciaország-Horvátország 5-20
Szerbia-Montenegró 9-5
2. forduló
A-csoport:
Magyarország-Olaszország 5-10
Spanyolország-Görögország 7-6
B-csoport: 
Horvátország-Montenegró 10-5 
Szerbia-Franciaország 13-2
 
További program:                                                                            

Április 8., helyosztók
7. helyért: Görögország-Franciaország 16:00
5. helyért: Magyarország-Montenegró 17:30 - tv: m4sport.hu ÉLŐ, 23:45 M4 Sport felvételről
3. helyért: Olaszország-Szerbia 19:00
Döntő: Spanyolország-Horvátország 20:30 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott