cover image
Egyéb

Magabiztos UVSE: héttel verte a Fradit

2018. április 7. 20:08

A női bajnokság elődöntőjének első meccsén Benczur Márton csapata kifogástalan védekezéssel esélyt sem adott ellenfelének, így egy lépésre került a fináléba jutástól.

A bajnokságban százszázalékos, a beteg amerikai Maggie Steffens nélkül kiálló UVSE semmit sem bízott a véletlenre: oly precízen zónázott be az FTC támadójátékára, a vendégek centerklasszisára, Bujka Barbarára, hogy az Európa-bajnok képtelen volt tolni csapata szekerét. Több esélye lett volna, ha az átlövések hatékonyan zúdulnak a bajnok kapujára – ám nem így történt. Béres Gergely együttesét „elnyelte” ez a zóna, Gangl Edina leszedett minden leszedhetőt, csapata szépen lépdelt előre. Ezt amúgy szinte a komplett BVSC látta – a másik elődöntő péntek esti meccsén a Dunaújváros legyőző, a párharcban egyenlítő zuglóiak a lelátón nézték a partit.

MVLSZ_UVSE_FTC_noi_elodonto_20180407_MaD_010.jpgEzen különösen elemében volt Szücs Gabriella, nem csak hátul, hanem az ellen kapuja előtt is kifogástalanul teljesített, két pazar akciógólt, illetve egy „betett” fórt is jegyzett. Az első negyedben még szerzett két találatot a Fradi (Gerendás Matilda és Kövesdi Vivien volt eredményes), ám miután Keszthelyi Rita, majd megúszás után Csabai Dóra is villant, kézben tartotta a meccset az UVSE. A meccs gólját szerezte az első félidőben Takács Vivien, aki egy rövid bejátszást lábbal húzott magához, majd centerakciózott a kapuba.

MVLSZ_UVSE_FTC_noi_elodonto_20180407_MaD_002.jpgTérfélcsere után sem változott a játék képe, a hazaiak védekezése továbbra is magas színvonalon működött, képtelen volt ellene mit tenni az FTC, Bujka semlegesítése sorsdöntően hatott a meccsen. Vivan Sevenich ötöst harcolt ki, Szücs értékesítette, majd Csabai lövése a blokkról pattant be, aztán a holland légós már gólt ért el. A záró etap előtt így 9–2-re nőtt a különbség, ami azt eredményezte, hogy Benczur Márton pihentethette kulcsjátékosait, így például Maczkó Lilla is szerepet kapott a kapuban. A végén nem nőtt a különbség, kétszer eredményes volt az FTC is, így hét góllal, 11–4-re győzött az UVSE.

Az elődöntő második mérkőzését jövő hét szombaton 18:30-tól a Népligetben vívják.

Női OB I., rájátszás
Elődöntő, 1. mérkőzés
UVSE–FTC 11–4 (4–2, 2–0, 3–0, 2–2)
Hajós-uszoda,
vezette: Rubos, Bereczki

UVSE: Gangl – Parkes, Szücs 4, Keszthelyi 1, Sevenich 1, Csabai 3, Takács V. 1. Csere: Mucsy, Pap Méda, Gyárfás 1, Kiss E., Pap Mónika, Maczkó (kapus). Vezetőedző: Benczur Márton

FTC: Kasó – Kisteleki D., Kövesdi 1, Illés H., Huszti, Bujka 1, Kövér-Kis. Csere: Péter, Vogt, Ármai, Muzsnay, Gerendás 1, Gémes 1. Vezetőedző: Béres Gergely

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára

További program:
2. mérkőzés: április 14., szombat:
FTC –UVSE, Népliget, 18:30
3. mérkőzés – ha szükséges; április 16., hétfő: UVSE–FTC, Hajós Alfréd Sportuszoda, 19:00
Vízilabda hírek