cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor keretet hirdetett, mindjárt kettőt is

2013. október 14. 22:13

Hamarosan következik a válogatott első „poszt-barcelonai” összetartása, előtte az első nyilvános mérkőzés – a két eseménynek Benedek Tibor kétféle kerettel vág neki.

Vasárnap a Barcelonában világbajnoki címet szerzett együttes meccsel a juniorválogatottal, igaz, „megcsillagozott” összetételben, hiszen a három légiós, Madaras Norbert, illetve a Varga-tesók nem tudnak hazatérni a Kondorosi úti uszodában 17 órától esedékes összecsapásra.

Ezen a találkozón az alábbi a fellépők névsora: Nagy Viktor, Decker Attila – Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence, Szivós Márton, Vámos Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Hosnyánszky Norbert, Salamon Ferenc, Tóth Márton.

Azaz az aranyérmesekhez a nyáron majdnem végig a csapattal készülő Salamon, Tóth kettős csatlakozik. „Ez tizenkét fő, még gondolkodom azon, legyen-e egy tizenharmadik is – kommentálta ezt a névsort Benedek Tibor. – A következő két napra kijelölt keretből még be lehetne hívni egy embert, ám úgy gondolom, annak nincs értelme, hogy olyan csatlakozzon egy meccsre a csapathoz, aki még nem volt velünk. A junioroknál van ilyen, őket viszont éppen hogy nem szeretném gyengíteni.

Ezt követően az együttes (egy része) útnak indul Martfűre, ahol másfélnapos összetartáson vesz részt – a miniedzőtáborozáson azonban nem lesznek ott a szolnoki játékosok, nekik ugyanis kedden Szentesen van jelenésük, ekkor pótolják a most hétvégén a BL-selejtező miatt elhalasztott bajnokit.

Úgyhogy erre az alkalomra egy „Keret 2.0”-át állított össze a kapitány, megannyi új névvel (így például akad kaposvári és KSI-s is a meghívottak között) – ahogy megszokhattuk. Íme:

Nagy Viktor, Szivós Márton, Tóth Márton, Decker Ádám, Jansik Szilárd, Sánta Dániel (mind Szeged), Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Bátori Bence, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő, Sántavy Máté, Bundschuh Erik (mind Eger), Német Toni, Csapó Miklós (Vasas), Dőry Farkas (Kaposvár), Kardos Gergely (KSI).

A kapitányt végül a hétvégi szerepvállalásáról is kérdeztük, hiszen részt vett a nagy sikert aratott közös futáson – a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége által kezdeményezett akció keretében több mint 150 fogyatékos fiatal és közéleti személyiség futott együtt a 28. SPAR Budapest Maratonon. „Hat kilométert vállaltam, amikor vége volt, úgy gondoltam, bírtam volna talán tizet is, de többet biztos nem – ezt azért is mondom, mert volt olyan beszámoló, amelyikből talán úgy festett, hogy lefutottam az egész távot, holott még a félmaratontól is távol vagyok. Ez a táv pont jó volt, olyan, mint a szigetkör, amit gyakran megcsinálok – és persze az is fontos volt, hogy a jó ügyért is tehettem valamit.”
Teljesítményét értékelve még nevetve hozzátette: „Szerintem nincs miért szégyenkeznem. Simán benne voltam az első ötezerben...
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kerethirdetés
spar
maraton