cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Tanulságos és hasznos mérkőzés volt"

2018. április 6. 20:00

Märcz Tamás az Olaszországtól elszenvedett 10-5-ös vereség ellenére elmondta, tanítványai tanulságos és hasznos mérkőzésen vannak túl. Fiatal csapata sokat hibázott, de tisztában vannak vele, hogy sokat kell még fejlődniük. Szombaton este 20.30-tól Spanyolország vár a magyar nemzeti együttesre.

Miként beszámoltunk róla, férfiválogatottunk a Görögország elleni döntetlen után Olaszországgal csapott össze az Európa Kupa Szuperdöntőjének második fordulójában. Märcz Tamás együttese 10-5-re alulmaradt az olimpiai bronzérmes olaszokkal szemben. 

A kapitány így értékelt a találkozó után: „Mindenféleképpen tanulságos, és hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Tavaly is azt mondtam, hogy szeretnék az olasz válogatottal játszani, idén meg is adatott számunkra. Kellemetlen vízilabdát játszanak - a tegnapi találkozót gyorsan lezárták, és visszatértek abba a kerékvágásba, amiben általában szoktak lenni és megszokhattuk őket. Egy agresszív vízilabda felé terelték ezt a mérkőzést, melyet általában nekik hagyni szoktak, nekünk pedig az a kötelességünk, hogy az ilyen helyzetekben alkalmazkodjunk, és emellett a saját játékunkat a legjobban tudjuk játszani, miközben ilyen nehézségekkel is megküzdünk. Nem gondolom, hogy nagyon különböző lesz majd a barcelonai játékuk, ezt a stílust fogják követni, melyből most kaptunk némi ízelítőt – nagyon jó, hogy ez az ízelítő most érkezett. Ami bennünket illet, jól lehetett látni, hogy hol voltak hiányosságaink, és miért nem tudtuk tartani velük a lépést a mérkőzés első szakaszában. Ilyen volt az emberelőnyös helyzetek kihasználása, ahol egy picivel jobban mozogtunk, de nem volt elég türelem és precizitás a befejezéseknél, míg ők meg tudták szerezni azokat a kiállításokat támadásban, melyeket értékesítettek is, az elején szinte csak így kaptunk gólt. Utána jobban zárt a zónánk, és kierőltettük azokat a lövéseket, amiket amúgy is szerettünk volna, de akkor már nagyon kinyílt a meccs és nem tudtunk visszatáncolni, miként az tegnap a görögök ellen sikerült. Fiatal a csapat és dolgozni kell, nem szabad csüggedni, ezt a vereséget pedig gyorsan helyre kell tenni, és a holnapi mérkőzéssel foglalkozni. Hiába győztük le idén kétszer is a spanyolokat, holnap egy nagyon-nagyon nehéz összecsapás vár ránk."
 
„Nehéz ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Bárki ellen fontos a jó kezdés, kiemelten fontos, ha a világ top 5 csapata ellen játszunk, hiszen ők vannak annyira rutinosak, hogyha elmennek, akkor nagyon jól tartják az előnyüket. Ma ez történt, beragadtunk az elején, nem igazán tudtunk támadni, ők pedig rendre belőtték az emberelőnyeiket. Holnap muszáj a jó arcunkat mutatnunk, ezt megköveteljük magunktól – nem engedhetünk meg még egy ilyen mérkőzést. Fontos hogy az elejét megfogjuk, ha mi kezdünk jól, utána a lövőik is elbizonytalanodnak, mint ahogyan ma mi bizonytalanodtunk el. Meg kell, hogy verjük őket - fogalmazott határozottan a 24. születésnapját ünneplő Jansik Szilárd, aki azt is elmondta, hogy minden fronton sokat kell még fejlődniük, tanulniuk.
 
„Buta gólokat kaptunk, főleg emberhátrányban voltak olyan helyzetek, melyek elkerülhetők lettek volna, ha fejben jobban odatesszük magunkat. Mégis úgy érzem, hogy elől volt nagyobb a probléma, hiszen az, hogy az első félidőben mindössze egyetlen gólt tudtunk csak szerezni, az nagyon gyenge. Jól védett a kapusuk, de mi is rengeteget lőttünk pontatlanul, fölé, mellé. Remélem, hogy holnapra sikerül rendezni a sorainkat. El kell felejteni az első két meccset, és új, tiszta lappal kell folytatnia mindenkinek, nem szabad arra gondolni, hogy ki mennyi helyzetet lőtt be, vagy hagyott ki éppen. Ez lehet az egyik kulcs, valamint az, hogy összeszedjük magunkat támadásban és eltaláljuk a kaput. Új nap lesz, oda kell tennünk magunkat - amit ma is megtettünk, küzdöttünk és harcoltunk, de sajnos nem úgy alakult a vége, ahogyan mi azt szerettük volna - összegzett Zalánki Gergő.
 
Folytatás holnap, 20.30-tól Spanyolország ellen, melyet az m4sport.hu élőben közvetít majd, felvételről pedig 23.00-kor nézhető vissza a találkozó az M4 Sporton.
 
Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő - 2018. április 5-8., Rijeka
2. forduló
A-csoport:

Magyarország-Olaszország 5-10 (0-1, 1-4, 2-2, 2-3)

Vezette: Stanojevics (szerb), Ivanovski (montenegrói)
 
MAGYARORSZÁG: 
Nagy - Manhercz 2, Zalánki 1, Vámos, Mezei, Angyal, Bátori. Csere: Vadovics, Jansik D., Jansik Sz. 1, Bedő 1, Kovács Gergő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Del Lungo - Di Fulvio 3, Figlioli 1, Velotto 1, Echenique 1, Presciutti, Bogedas 2. Csere: Molina 1, Fondelli, Renzuto Iodice, Damonte 1, Bertoli. Szövetségi kapitány: Campagna Alessandro
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények:
Spanyolország-Görögország7-6

A csoport állása: 
1. Spanyolország 6 pont
2. Olaszország 3 pont
3. Görögország 1 pont
4. Magyarország 1 pont
 
B-csoport:
Horvátország-Montenegró 10-5
Szerbia-Franciaország 13-2

A csoport állása:  
1. Horvátország 6 pont
2. Szerbia 6 pont
3. Montenegró 0 pont
4. Franciaország 0 pont
 
Korábbi eredmények:
1. forduló
A-csoport:
Magyarország-Görögország 9-9

Olaszország-Spanyolország 4-11
B-csoport:
Franciaország-Horvátország 5-20
Szerbia-Montenegró 9-5

További program:                                                                            
Április 7., 3. forduló
A-csoport:

Olaszország-Görögország, 16:00
Magyarország-Spanyolország, 20:30 - tv: M4sport.hu - élő, M4 Sport - 23:00 felvételről
B-csoport:

Franciaország-Montenegró, 17:30
Szerbia-Horvátország, 19:00

Április 8., helyosztók
Mérkőzés a 7., 5., 3., 1. helyért 
- 16:00, 17:30, 19:00, 20:30 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott