cover image
Egyéb

BL-főtábla: vagy a Szolnok, vagy Varga Dumiék

2013. október 14. 16:32

A Primorje Rijekát lökte oda a Szolnoknak Fortuna istenasszony – maradjunk annyiban, Kovács István nem volt teljesen boldog.

Kedd helyett már hétfőn megtartották a sorsolást a LEN luxembourgi főhadiszállásán, így aztán Kovács István már a szakmai bizottság déli ülésén mormoghatta a telefonba: „Most mit tudunk csinálni? Ezt kell megoldani.”

Nem lesz egyszerű. A két Varga-testvérrel, Dániellel és Dénessel felálló Primorje Rijeka holtversenyes első a Radnicski Kragujeváccal – már azon a listán, hogy melyik csapatot lett volna jó elkerülni a BL-főtábláért rendezett selejtező-sorozat utolsó fázisában. Az oda-vissza párosmeccsekre inkább a címvédőt óhajtotta volna a Szolnoki Dózsa-Közgép szakmai igazgatója, mert a Crvena Zvezda némiképp meggyengült a májusi kupasiker óta, a hétvégén is kissé nyögvenyelősen hozta a papírformát.

Egyetlen jó hír, hogy költségkímélő túra lesz a fiumei, bár Kovács István jelezte, ebből a szempontból nem volt nagy választák, a másik két szerbiai helyszínre is busszal mentek volna. „A kazanyi repülőutat vasárnap kellett volna megnyerni” – utalt némi iróniával arra, hogy az ő selejtezőcsoportjukban élen végző, őket legyőző nagyváradiak a Szintyez Kazannyal meccselhetnek.

„Kemény csata lesz, vagy ők, vagy mi – felesleges is tovább ragozni” – zárta rövidre az esélylatolgatást Kovács István, akit még az is „boldogíthat”, hogy a párosmérkőzés első felvonása lesz Szolnokon - október 26-án.

Annyit egyébként már lehet tudni, hogy ha Hosnyánszky Norbiék továbbjutnak, akkor egy csoportban lesznek az Egerrel, a Jug Dubrovnikkal, a Barcelonetával, az Olympiakosszal és a Recco–Zvezda meccs győztesével... (A másik négyessel összevetve – hát, ég és föld...) És az már biztos, hogy a Barceloneta rendezőként már a hatos döntő résztvevője, azaz csupán két gárda jut tovább a spanyolok mellett. Szép kilátások – viszont lehet sokat röpködni...

BL-selejtezők, 3. forduló (a játéknapok: október 26. és november 9.): 

A párosmeccs: Digi-Oradea (román)–Szintyez Kazany (orosz)
B párosmeccs: Szolnoki Dózsa-Közgép–Primorje Rijeka (horvát)
C párosmeccs: Radnicski Kragujevác (szerb)–Vuliagmeni (görög)
D párosmeccs: Pro Recco (olasz)–Crvena Zvezda (szerb)

A BL-főtábla csoportbeosztása:
 
A csoport: Eger, Jug (horvát), Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), B győztese, D győztese
B csoport: Galatasaray (török), Spandau (német), Brescia (olasz), Partizan Beograd (szerb), A győztese, C győztese
Vízilabda hírek
szolnoki dózsa