cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Munkába álltak, szerdán már utaznak Rijekába

2018. április 3. 15:24

Férfiválogatottunk kedden két edzéssel készül az Európa Kupa Szuperdöntőjébe, szerdán pedig már utazik is. Märcz Tamás stabil játékot szeretne látni csapatától.

Tekintettel arra, hogy az Európa Kupa Szuperdöntőjére sem volt egyszerű kijelölnie a keretét (mint beszámoltunk róla, egy a sorozatra korábban kijelölt 20-as névsorból lehetett „válogatni”, így Erdélyi Balázs és Német Toni sérülése miatt nem volt túlzottan nagy mozgástere a kapitánynak), Märcz Tamás voltaképpen papírformának vélte, hogy valaki kidőlt a sorsból: a kedd délelőtti edzésen Angyal Dániel hiányzott, aki lázasan nyomta az ágyat…

Az Eger védője délután derült ki, hogy csatlakozhat társaihoz, akik szerdán busszal utaznak a Szuperfinálé helyszínére, a horvátországi Rijekába, ahol csütörtöktől sorrendben Görögország, Olaszország és Spanyolország ellen mérkőznek, hogy aztán vasárnap a helyosztón ugorjanak medencébe.

A végtelenül sűrű versenynaptárnak „hála” ezúttal is csupán a kedd maradt teljes napnak, amelyen két edzést vezényelhet a stáb. A munkát a Komjádi-uszoda konditermében kezdték az urak, majd a medencében volt jelenésük, ahol érhetően nem életük legkeményebb edzésén vettek részt.

„Megterhelő sorozatban vannak a játékosok, nemzetközi kupameccsekből jöttek a legtöbben, majd az Európa Kupa után is nehéz klubmeccsek várnak rájuk, de ez abból a tekintetből nem lehet majd kifogás semmire, hogy a nemzetközi vízilabdaelitre is igaz ez a megállapítás. Különböző vészhelyzetekre is gyakoroltunk figurákat, kinek-mikor kell esetleg beúsznia második centernek, amúgy újdonságokkal nem készülünk, szeretnénk stabilan játszani” – tette hozzá Märcz Tamás, akivel szerdán köztünk majd hosszabb írást, amelyben konkrétan az ellenfelekre, így kiemelten az Eb-n csoportrivális olaszokra is kitérünk.

Az Európa Kupa Szuperdöntőjének magyar kerete
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő – 2018. április 5-8., Rijeka
A program
Április 5., 1. forduló
A-csoport:
Magyarország–Görögország, 16:00 – tv: M4 Sport

Olaszország–Spanyolország, 17:30
B-csoport:
Franciaország–Horvátország, 19:00
Szerbia–Montenegró, 20:30

Április 6., 2. forduló
A-csoport:
Magyarország–Olaszország, 16:00 – tv: M4 Sport

Spanyolország–Görögország, 20:30
B-csoport:
Horvátország–Montenegró, 17:30
Szerbia–Franciaország, 19:00

Április 7., 3. forduló
A-csoport:

Olaszország–Görögország, 16:00
Magyarország–Spanyolország, 20:30 – tv: M4 Sport, 23:00 felvételről
B-csoport:

Franciaország–Montenegró, 17:30
Szerbia–Horvátország, 19:00

Április 8., helyosztók
Mérkőzés a 7., 5., 3., 1. helyért
– 16:00, 17:30, 19:00, 20:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
rijeka
märcz tamás
európa-kupa