cover image
Egyéb

Címvédés hazai medencében, újra Komjádi-kupát nyert a Pécs

2018. március 27. 20:20

Míg az első játékrészt egy, az utolsó másodpercben eleresztett bombájával sikerült csak megnyernie 5-4-re Lukács Gergely legénységének, addig a második negyedtől magabiztosan lépett megüldözőjétől a Pécs, a Komjádi-kupa döntőjében, és győzött 12-7-re. A PVSK csapata hazai környezetben védte meg címét az egyik legtradicionálisabb hazai kupasorozatban!

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap kezdetét vette a Komjádi-kupa négyes döntője, melynek küzdelmeit a címvédő PVSK otthonában, a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában rendezték. Az elődöntő első mérkőzésén a Ferencváros csapata az UVSE-vel csapott össze - Péter Imrének az FTC szombati, Euro Kupa döntője miatt három nagyágyúját, Manhercz KrisztiántVogel Somát és Nikola Jaksicsot is nélkülöznie kellett, ám ennek ellenére kezdetben úgy tűnt, tanítványainak nélkülük is sikerül tartania a lépést a lilákkal. Németh Zsolt együttese azonban a második negyedben taktikát váltott, és látványosan feljavuló játékával fokoztatosan szakította le magáról a zöld-fehéreket, és 12-7-es győzelmével meg sem állt a fináléig. Akárcsak Lukács Gergely legénysége, aki az E.ON Férfibajnokság alsóházi rangadója után ezúttal a Komjádi-kupában vívott őrült csatát a Vasassal, fantasztikus hangulatban. A házigazda mecsekaljaiakat négy másodperccel a találkozó vége előtt - mikor lélekben már mindenki a büntetőpárbajra készült -, Vörös Tamás lőtte tovább, aki döntetlen állásnál eresztett el egy lövést, amely meg sem állt az angyalföldiek kapujáig, ezzel pedig a Pécs kvalifikálta magát a döntőbe. Summa summárum, a bronzéremért a Vasas a Fradival szállt harcba, és nyert a Vasas, míg a győztesnek járó vándortrófeáért az UVSE a PVSK-val nézett farkasszemet.
 
A két finalista nagyszerű hangulatban, telt ház előtt ugrott medencébe, s annak rendje és módja szerint minden udvariaskodás nélkül rögtön egymásnak is estek. Már az első játékrészben záporoztak a gólok, szám szerint kilenc - kis túlzás nélkül minden fél percben született egy találat. A gólcsapot Baksa Benedek jóvoltából az UVSE nyitotta meg, majd a pécsi Zerinváry Lóránd kiegyenlített, ám Knézy Márk, és Sziládi Kristóf révén újból a fővárosiaknál volt az előny. Lajkó Márton és Csacsovszky Erik találataival zárkózott a PVSK, de Baksa Benedek újfent villant, a lilák pedig ismét átvették a vezetést. Remekül hajrázott azonban a házigazda, és Csacsovszky Erik valamint Lajkó Márton góljaival 5-4-es pécsi vezetés mellett ért véget az első felvonás.

Komjadi_kupa_Pecs_UVSE_20180327_MaD007.jpg A második etapban folytatódott a mecsekaljai roham, Csacsovszky Erik duplázott, de feliratkozott a hazai gólszerzők közé Szatmári Kristóf is, míg a túloldalon ezúttal egyetlen találatra futotta - Németh Domonkos köszönt be a pécsi kapuba, 8-5.

Térfélcsere után a PVSK tovább növelte előnyét, Lajkó Márton a harmadik, Csaba Márton pedig az első gólját szerezte, majd a negyed végén Dala Döme centerből akasztott egy szépségtapaszt.
 
A Komjádi-kupa döntőjének utolsó felvonásában zúgott a síp, a dob, a nádihegedű, és tapsvihar egyaránt. A hazai közönség fantasztikus hangulatot varázsolt a pécsi uszodába, és hajszolta győzelembe a mecsekaljai legényeket. Hiába nyerte meg a negyedik negyedet az UVSE, nem forgott veszélyben a vendéglátók sikere. A PVSK megérdemelten védte meg címét, és nyerte el újból a Komjádi-kupát!

Komjádi Kupa négyes döntő 
Pécs - Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 2018. március 26-27.

Döntő
PVSK-UVSE 12-7 (5-4, 3-1, 2-1, 2-1)
Gólszerzők:
 Csacsovszky E. 4, Lajkó 4, Szatmári 2, Csaba, Zerinváry, ill. Baksa B. 2, Knézy, Németh, Dala, Sziládi, Rábavölgyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Bronzmérkőzés
Vasas-FTC 16-7 (5-1, 3-2, 3-2, 5-2)
Gólszerzők: 
Bencz 7, Sélley 3, Fazekas 3, Simon, Makszim, Ladányi, ill. Gál 2, Szőke, Goschi, Szabó II., Böröczky, Beliczay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Végeredmény
1. PVSK
2. UVSE
3. Vasas
4. FTC
 
Az edzők szavazatai alapján a torna legjobb kapusa, a 10. jubileumi Bródy-kupa büszke tulajdonosa a Vasas hálóőre, Dévai Kristóf lett.

Komjadi_kupa_Pecs_UVSE_20180327_MaD012.jpgA tények - elődöntők

FTC - UVSE 7-12 (4-3, 1-5, 1-2, 1-2) 
Gólszerzők:
 Szőke 3, Turnai 2, Kolozsi, Gál, ill. Baksa 4, Vigvári 3, Dala 2, Rábavölgyi, Knézy, Korbács 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Vasas SC 8-7 (2-0, 2-2, 1-2, 3-3) 
Gólszerzők: 
Zerinváry 4, Csacsovszky E., Lajkó, Vörös, Mijics, ill. Bencz 3, Sélley 2, Simon, Makszim 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek