cover image
Egyéb

Komjádi-kupa: újra fináléban a címvédő!

2018. március 26. 20:13

Az UVSE 12-7-re győzött a Ferencvárossal szemben, így elsőként Németh Zsolt tanítványai jutottak a döntőbe, ellenfelük pedig a másik elődöntőben a nagyon nagyot küzdő Pécs csapata lesz, aki őrült hajrában, négy másodperccel a találkozó vége előtt szerezte meg a győztes találatot. A bronzéremért a Fradi a Vasassal csap össze.

Mint arról beszámoltunk, Pécs ad otthont a Komjádi-kupa négyes döntőjének - ma az elődöntőket, holnap pedig a helyosztókat rendezik Mecsekalján. Az egyik legtradicionálisabb magyar küzdelemsorozat elődöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros felett aratott 12-7-es győzelmével az UVSE kvalifikálta magát a keddi fináléba, míg a Ferencváros a bronzéremért szállhat harcba.

Az elődöntő második mérkőzésén a címvédő Pécs, és a Vasas feszült egymásnak. Lukács Gergely tanítványai lerohanták az angyalföldi alakulatot, Zerinváry Lóránd és Lajkó Márton góljaival 2-0-s pécsi vezetés mellett ért véget az első nyolc perc. 

A vendéglátó mecsekaljaiak előnyüket a második negyedben tovább növelték, Csacsovszky Erik is feliratkozott a gólszerzők közé, Zerinváry Lóránd pedig második találatát szerezte, mellyel már 4-0-s hazai fór állt az Abay-uszoda eredményjelzőjén. Az első Vasas-gól a félidő előtti hajrában, a tizenötödik percben született meg, ám akkor egy percen belül rögtön kettőt is lőtt Plézer János együttese, előbb Bencz Rolf, majd Makszim Soma volt eredményes, 4-2.

A harmadik játékrészben sokáig csak a küzdelem és az adok-kapok dominált, gól egyik oldalon sem született, egészen a hatodik percig, mikor újabb Vasas-találat törte meg a gólcsendet. Zerinváry Lórándot állították ki Simon Henrikről, aki centerből lőtt találattal bosszulta meg a pécsi szabálytalanságot, majd érkezett Sélley Rauscher Domonkos, és egalizált. Mégsem 5-5-ös döntetlent mutatott az eredményjelző, hiszen David Mijics hét másodperccel a negyed vége előtt még eleresztett egy löketet, 6-5.

A záró felvonás gyors gólváltással kezdődött: a vendégeknél Sélley Rauscher Domonkos, a házigazdáknál pedig Zerinváry Lóránd volt eredményes. Bencz Rolf ötméteresből egyenlített, de a feltartóztathatatlan Zerinváry Lóránd találatával ismét magához ragadta a vezetést a PVSK. Bencz az utolsó perben újból egyenlíteni tudott, ám mikor lélekben talán már mindenki a büntetőpárbajra készült, négy másodperccel a találkozó vége előtt a pécsi Vörös Tamás belőtte a döntőbe jutást jelentő, győztes találatot! Pécs-Vasas 8-7.

Lukács Gergely a találkozó után így összegzett: "Az OB I-es mérkőzések után a Komjádi Kupában is "őrült" meccset játszottunk a Vasas csapatával. Tizenegy játékossal, ilyen iramú mérkőzést játszani nagyon komoly terhelést jelent. Mindkét csapat elismerést érdemel! A végén ismét a nagy szívünkkel és a zseniális közönségünk támogatásával nyertünk. De nincs idő ünnepelni, mert holnap jön a finálé!"

Komjádi Kupa négyes döntő 
Pécs - Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 2018. március 26-27.
 
Elődöntő

PSN Zrt.- PVSK-Vasas SC 8-7 (2-0, 2-2, 1-2, 3-3)
Gólszerzők: 
Zerinváry 4, Csacsovszky E., Lajkó, Vörös, Mijics, ill. Bencz 3, Sélley 2, Simon, Makszim
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC - UVSE 7-12 (4-3, 1-5, 1-2, 1-2)
Gólszerzők: Szőke 3, Turnai 2, Kolozsi, Gál, ill. Baksa 4, Vigvári 3, Dala 2, Rábavölgyi, Knézy, Korbács
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Március 27., kedd 
Bronzmérkőzés: Vasas-FTC (17.30)
Döntő: Pécs-UVSE (19:00)
Vízilabda hírek