cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: az FTC is kitett magáért

2018. március 10. 21:11

Varga Zsolt együttese a Szolnokhoz hasonlóan magabiztos játékkal nyerte meg rangadóját: Varga Dénes vezérletével 12–5-re győzte le az OSC-t. A Kőér uszodában a 80 esztendős Novák Ferencet 12–3-as sikerrel köszöntötte a Debrecent kiütő Honvéd.

A pénteken 46. születésnapját ünneplő vezetőedzőjét, Varga Zsoltot pazar első negyeddel lepte meg csapata. Már amennyiben meglepte persze… A Komjádi-uszodában Varga Dénes és Madaras Norbert duplázott, szebbnél szebb gólok írték a forgatókönyvet, miközben hátul is tették a dolgukat a hazaiak, az OSC mindösszesen háromszor jutott lövésig – siekrtelenül. Még úgy is, hogy Nemanja Ubovics kibrusztolt egy ötöst, de Erdélyi Balázs büntetőjét védte Vogel Soma.

A második negyedben az addig „csak” pazar gólpasszig jutó Vámos Márton villant a „szokásos” szabaddobásból, 5–0 állt a táblán, az FTC kezdése meghatározott mindent. Érződött, csak és kizárólag a három pontért ugrottak vízbe, még véletlen sem akarták, hogy meglepje őket Tóth László együttese, és tapadni akartak az Egert legyőző Szolnokra.

MVLSZ_FTC_OSC_ffi_20180310_MaD001.jpgA 10. percben jött az első OSC-gól, Szava Randjelovics szépített, ám a későbbiekben is alaposan megakasztotta a vendégek támadásait a remeklő ferencvárosi védelem. Stefan Mitrovics, majd Manhercz Krisztián mélyítette a vendégek gondjait, és ugyan Tóth Márton szépített, de Szirányi Balázs kiharcolt ötösét Varga Dénes gólra váltotta, így 8–2-vel mentek a felek nagyszünetre.

Fordulás után sem lazsált a ferencvárosi kézerdő, élén a remeklő kapussal, Vogel Somával, képtelen volt feltörni ezt az OSC, így arra sem volt esélye, hogy kozmetikázza az eredményt. Főleg úgy, hogy Szlobodan Nikics is kiharcolt egy ötöst (Varga Dénes ezt is belőtte), majd Nikola Jaksics is villant egyet. A záró negyedben, amikor már nem volt sok kérdés, lőtt három gólt a vendég együttes (Lukas Seman, Tóth Márton, Erdélyi Balázs), erre Pohl Zoltán válaszolt kétszer a túloldalon, így alakult ki a 12–5-ös végeredmény.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: „Összességében maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, jól játszottunk, elsősorban a védekezés működött kiválóan. Az OSC-t továbbra is mindig komolyan kell venni.”

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „Aki az első és a harmadik negyedben rápillantott az eredményjelzőre, láthatta, hogy mivel vannak problémáink. Hadilábon állunk a góllövéssel, van feladatunk bőven, amit meg kell oldanunk nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is. A Ferencváros a játék minden tekintetében jobb volt nálunk.”

Fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület

Fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület

A Kőér uszodában a Debrecen elleni mérkőzés előtt köszöntötték a 80 esztendős Novák Ferencet, aki a múltban és a jelenben is sokat tett és tesz a csapatért. A Honvéd játékosai a medencében nyújtott teljesítményükkel okoztak örömet az ünnepeltnek: Szivós Márton és a 75%-os védési hatékonysággal teljesítő Decker Attila vezérletével 12–3-ra ütötték ki a Debrecent.

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 4. forduló
FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC-Újbuda 12–5 (4–0, 4–2, 2–0, 2–3)
Gólszerzők:
Varga Dénes 4, Madaras 2, Pohl 2, Vámos, Mitrovics, Jaksics, Manhercz K., ill. Tóth M. 2, Randjelovics, Seman, Erdélyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–Debrecen 12–3 (2–0, 3–1, 3–0, 4–2)
Gólszerzők:
Szivós 3, Simon R. 2, Illés 2, Kiss B., Gyárfás, Hertzka, Irmes P., Manhercz Á., ill. Macsi, Durik, Obradovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Szolnoki Dózsa–ZF-Eger 16–7

További program
Vasárnap

PannErgy-Miskolci VLC–BVSC-Zugló, 20:00

Az állás
1. Szolnok 51
2. FTC 51
3. Eger 46
4. OSC 39
5. Miskolc 29
6. Honvéd 29
7. BVSC 25
8. Debrecen 17
Vízilabda hírek
szolnok-eger
ftc-osc
e.on férfibajnokság
felsőház