cover image
Egyéb

Itt vannak az Eb-ellenfelek!

2018. március 7. 12:33

Barcelonában elkészítették a 33. Európa-bajnokság sorsolását. Női válogatottunk mellé Spanyolországot, Oroszországot, Szerbiát, Törökországot és Németországot, férfiválogatottunk mellé Olaszországot, Németországot és Grúziát húzták.

A szerda 12 órától rendezett ünnepélyes ceremónián kisorsolták a 33. Európa-bajnokság (2018. július 14-28.) férfi és női csoportjait. Mint ismeretes, Märcz Tamás és Bíró Attila együttese egyaránt az első kalapba kapott besorolást, azaz előbbi nem lehetett együtt Szerbiával, Montenegróval és Görögországgal, utóbbi pedig a 2016-os fináléban legyőzött Hollandiával. A két csoport első négy helyezettje keresztbejátszással játszik majd a negyeddöntőben.

Azok után, hogy a spanyolok kapusa, Laura Ester megkapta az év női játékosa címet, a LEN vezetői a hölgyek sorsolásával kezdték. Előbb belgrádi felvételeket vetítettek, amelyet természetesen nagyon jó volt látni, hiszen ott ünnepelt csapatunk a dobogó tetején. Majd következett a golyók kihúzása. Női válogatottunk mellé Spanyolországot, Oroszországot, Szerbiát, Törökországot és Németországot húzták. A vb-ezüstérmes hazaiakkal kezdünk, már ez is biztos.

Férfiválogatottunk Olaszországot, Németországot és Grúziát kapta, utóbbival kezd majd. A csoportelsők közvetlen a 8 közé jutnak, a csoportmásodik és csoportharmadik csapatok keresztbejátszással játszanak a 8 közé jutásért.

33. Európa-bajnokság, 2018. július 14-28., Barcelona
Nők
A-csoport

Hollandia (2)
Olaszország (6)
Görögország (4)
Franciaország (3)
Izrael (1)
Horvátország (5)

B-csoport
Magyarország (3)
Spanyolország (4)
Oroszország (2)
Szerbia (1)
Törökország (5)
Németország (6)

Férfiak
A-csoport
Magyarország (4)
Olaszország (3)
Németország (1)
Grúzia (2)

B-csoport
Montenegró (1)
Spanyolország (4)
Málta (2)
Franciaország (3)

C-csoport
Görögország (4)
Horvátország (1)
Hollandia (3)
Törökország (2)

D-csoport
Szerbia (2)
Oroszország (1)
Románia (4)
Szlovákia (3)
Vízilabda hírek
barcelona
eb
Európa-bajnokság
sorsolás