cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: vízben a „régi” Szolnok

2018. március 3. 17:14

Cseh Sándor csapata magabiztos játékkal nem adott esélyt az OSC-nek, a kupadöntő után ismét magabiztosan győzte le (11–4).

Kerek három hónapja, 2017. december 3-án a BENU Magyar Kupa fináléjában a Szolnok ellenállhatatlan játékkal kiütötte az OSC-t (14–3), s szerezte meg a trófeát. Most, az újabb mérkőzésünk előtt nehéz volt az esélyek latolgatása, lévén citált összecsapásuk óta – ahogy mondani szokták – sok víz lefolyt a Dunán… A sokáig feltartóztathatatlan Cseh-csapat valahol érthetően gödörbe került, a fővárosiak pedig edzőt váltottak, Petik Attilát Tóth László váltotta, akivel új szelet kaptak – bár a BL-ben úgy tűnik, így is elment minden esély. Marad az OSC-nek a bajnokság, a kapaszkodás.

Így is kezdtek a vendégek, Szava Randjelovics emberelőnyből (kiharcolta Lukas Seman) talált be, majd Bátori Bence akciógóljára Gór-Nagy Miklós válaszolt. 2–1-re vezetett az OSC – ki gondolta volna, hogy innen zsinórban nyolc gólt jegyez a Szolnok?

Márpedig így történt: Cseh Sándor együttese alaposan összekapta a védekezését, alig-alig tudott innentől kezdve egyáltalán kapura lőni a vendég együttes. Erre támaszkodva haladt céljai felé a Szolnok. Zalánki Gergő fórból egyenlített, Kis Gábor eredményesen centerezett, Aaron Younger jegyzett akciógólt.

A második negyedben ezt is megfejelte a házigazda: sorrendben Jansik Dávid (akció), Andrija Prlainovics (ötös, majd akció) talált be – Tóth László pedig rögvest időt kért. Hiába. Utána Fülöp Bence, majd Zalánki villant, így állt a táblán 9–2. A kapust is cserélő OSC-nek (Bisztritsányi Dávid helyett érkezett Barabás Botond) nagyszünet előtt csupán egy Erdélyi Balázs emberelőnyös gólra futotta, ami előrevetítette, ezen a meccsen nem lehet esélye.

Milos Csuk akciógólja volt nagyszünet után az első feljegyezni való, Nagy Viktor három emberhátrányos szituációban is védett, csupán Drasko Brguljan járt túl aztán az eszén. A Szolnok lassított, Barabás is védett, de semmi sem fenyegette a hazaiak győzelmét.

A záró menet előtt tudta mindenki az uszodában, ez a csata bizony eldőlt, a kérdés csak a végeredmény, a különbség lehetett. Nos, így talán nem meglepő, hogy ebben a periódusban csupán egy gól született (Kis akciózott újra eredményesen), s így végül 11–4-re nyert a Szolnok.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Nagyon örülök a győzelemnek. Attól, hogy nem voltak izgalmak, még nagyon kemény mérkőzést játszottunk az OSC ellen. A védekezésünk jó volt, a támadásban azonban voltak hiányosságaink, ám a lényeg az, hogy sikerült rangadót nyernünk.

Tóth László, az OSC vezetőedzője:
„Ha gödörben volt a szolnoki együttes, most kijött belőle. Az igazság az, hogy nem számítottam ekkora összeomlásra, de olyan kevés góllal, amennyit mostanában lövünk, nem lehet mérkőzést nyerni.”

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 2. forduló
Szolnoki Dózsa–A-Híd-OSC-Újbuda 11–4 (4–2, 5–1, 1–1, 1–0)
Gólszerzők:
Zalánki 2, Prlainovics 2, Kis G. 2, Bátori, Younger, Csuk, Fülöp, Jansik D., ill. Brguljan, Gór-Nagy, Randjelovics, Erdélyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények – részletek itt!
ZF-Eger–FTC-PQS Waterpolo 10–11
Debrecen–PannErgy-Miskolci VLC 10–21
RacioNet-Honvéd–BVSC-Zugló 10–9

Az állás
1. Szolnok 45
2. FTC 45
3. Eger 43
4. OSC 36
5. Miskolc 29
6. Honvéd 26
7. BVSC 25
8. Debrecen 17
Vízilabda hírek
szolnok-osc
szolnok
osc