cover image
Egyéb

OSC: utolsó szalmaszál; Eger–Szolnok: újabb klasszikus

2018. február 7. 11:56

A fővárosiak ideiglenesen kinevezett edzője, Tóth László leszögezte, a női válogatott számára a prioritás, de természetesen minden megtesz azért, hogy kirángassa a gödörből csapatát, amely ma a Dinamo Moszkva otthonában játszik. Miközben a Bitskey-uszodában Dabrowski Norbert és Cseh Sándor együttese ütközik meg újra. BL-nap!

„Amíg matematikai esélyünk van, kutya kötelességünk harcolni a továbbjutásért!”

Felettébb határozott, ugyanakkor maximálisan érthető intró Tóth Lászlótól, aki a hivatalosan szombaton lemondó, a munkáját korábbi helyén, az egyesület utánpótlásában folytató Petik Attilától vette át az OSC irányítását. Beugróként, méghozzá másodszor. Az előző idény végén Vincze Balázs helyett ugrott be – most hasonló a helyzet, csak hamarabb ült a kispadra.

„És abban is hasonló a helyzet, hogy természetesen megtisztelő a klubvezetők bizalma, egyben jelen helyzetben logikus döntés volt házon belül megoldani az edzőkérdést, de továbbra is a női válogatottnál lévő munkám a fő prioritás. Éppen ezért jó, hogy Kovács Robi mellettem van, közösen áthidaljuk majd az esetleges nehézségeket” – tette hozzá őszintén a 287-szeres egykori válogatott center, aki 2015 ősze óta segíti Bíró Attila munkáját a válogatottnál, és érthetően elsősorban oda húzza a szíve.

Mindazonáltal, mondani sem kell, a szakmai hiúságát felettébb felcsigázta az új feladat, már csak azért is, mert ahogy fogalmazott: „Nagyszerű játékosok alkotják a csapat keretét, az elmúlt időszakban azonban valamiért nem állt össze a gépezet. Sokat beszélgettünk Gyaluval (Petik Attika), tudom, hogy mennyit dolgoztak, sajnálom, hogy az eredményekben mindez nem köszönt vissza. Nem tagadom viszont, hogy nagyobb elszántságot várok a társaságtól, elsősorban ebben látom az előrelépés lehetőségét – de majd a közös munka során derül ki, jól látom-e a helyzetet. Mindenesetre vízilabdázni biztosan nem felejtettek el a játékosok, ezt Moszkvában is bizonyíthatják. A hazai a mi hibáinkat kegyetlenül kihasználta a Dinamo, amely nagyszerű csapat – éppen ezért sokkal fegyelmezettebben kell játszanunk, hogy nyerjünk. Mert természetesen ez a cél.”

A helyzetet nehezíti, hogy a csapat a kedd javarészét a ferihegyi repülőtéren töltötte, lévén a moszkvai időjárási körülmények, majd műszaki problémák miatt nem tudott elutazni, és csupán szerdán délelőtt kelt útra.

A B-csoportban érdekelt két csapatunk, az Eger és a Szolnok ezúttal előbbi otthonában méri össze az erejét. Tekintettel arra, hogy két héttel ezelőtt nem mindennapi csatában 11–10-re a hevesiek győztek a BL-címvédő riválisuk otthonában, újra saját kezükbe vették a dolgok irányítását – avagy ismét jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra. Ha pedig ezúttal is három pontot szerez…

Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna

„Én egyébként egy kicsit harcosabb Szolnokra számítok, mint a legutóbbi, pontosan amiatt, hogy sikerült elhoznunk onnan a három pontot – szögezte le az egriek hivatalos oldalának Dabrowski Norbert vezetőedző. – Ezen kívül azonban nem tervezgetünk, nem számolgatunk, mindig a következő meccsre készülünk, mert látható, fordulóról fordulóra változik minden. Továbbra is a célunk, hogy úgy gyűjtögessük a pontokat, amivel ott tudunk lenni a négy továbbjutó hely valamelyikén. Más kérdés, hogyha itthon is sikerülne legyőzni a szolnokiakat, akkor új lehetőségek nyílnának meg előttünk. Most azonban nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen teljesítményre leszünk képesek a szombat után, mert azt azért előre borítékolni lehetett, hogy ilyen nehéz menetelés közben nem fogunk tudni végig száz százalékosan vízilabdázni. A bajnokság alakulása szempontjából nekünk az OSC elleni hazai rangadó lesz kiemelten fontos, illetve ez a mostani BL-meccs. Én azt mondom, hogyha sikerül ismét jó eredményt elérni a Szolnok ellen, akkor utólag semmi gondom sem lesz a miskolci döntetlennel, viszont hogyha véletlenül rosszul jövünk ki a szerda estéből, akkor megint el kell gondolkozni azon, hogy valamit máshogyan csináljunk.”

Kollégája, Cseh Sándor is higgadtan nyilatkozott a szolnoki oldalon: „Engem, mint a Szolnok edzőjét így az érzelmi része abszolút nem érint, vagy nem érdekel, hogy itt győztek. Abszolút szakmailag nézem a dolgot. Azóta is voltak meccseink, ott is látszódtak, hogy miben kell fejlődnünk Egyénileg sokkal tudatosabban kell játszanunk, folyamatosan próbálni kell ezt építeni. Csapatszinten sokkal fegyelmezettebben. Ahhoz, hogy jó eredmény tudjunk elérni Egerben, mindenképpen egy kis szintet feljebb kell, hogy lépjünk.”

Az Eger–Szolnok összecsapást (18:30) az M4 Sport élőben közvetíti a Bitskey-uszodából!

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló
A-csoport

Dinamo Moszkva (orosz)–A-Híd-OSC-Újbuda, 17:15
Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög), 18:30
Partizan Beograd (szerb)–AN Brescia (olasz), 18:30
Waspo Hannover (német)–CNA Barceloneta (spanyol), 18:30

Az állás
1. Olympiakosz 19
2. Dinamo Moszkva 14
3. Brescia 13
4. Barceloneta 12
5. Jug Dubrovnik 10
6. Hannover 6 (62–66)
7. OSC 6 (52–66)
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–CN Sabadell (spanyol), 17:30
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa, 18:30 – tv: M4 Sport
Steaua Bucuresti (román)–AZC Alphen (holland), 19:30
Pro Recco (olasz)–Spandau 04 Berlin (német), 20:30

Az állás
1. Recco 18 (87–40)
2. Szolnok 15 (91–50)
3. Spandau 15 (68–57)
4. Eger 13 (65–42)
5. Jadran Hercegnovi 13 (58–57)
6. Steaua 6
7. Sabadell 3
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája